начало

Прокурорската колегия назначи Ваня Стефанова за зам. главен прокурор Прокурорската колегия назначи Ваня Стефанова за зам. главен прокурор

съзнателно рушене на имущественна общност

Казуси за недвижими имоти

съзнателно рушене на имущественна общност

Мнениеот 888 » 03 Яну 2005, 10:38

След смърта на баща ми с брат ми наследихме по 1 /6 от апартамент и вила. В имота живее втората жена на баща ми. Тя заведе дело за подялба за да закупи имота на по-ниска цена, като го е оставила да се руши.
Течове в баня, тоалетна и по стените на коридора. Как можем да я накараме да отстрани тези течове преди оценка на вещо лице, като сме съгласни да участваме в разходите по ремонта.
888

Re: съзнателно рушене на имущественна общност

Мнениеот 888 » 06 Яну 2005, 11:06

Никой ли неможе да даде съвет?
Моля Ви, отговорете възможно ли е нещо да се направи или е безнадежна!
888

Мнениеот адв. » 06 Яну 2005, 12:30

Вие сте съсобственици в идеални части. 1. Защо сте й разрешили да ползва целия имот, при положение , че имате права върху него? 2. Имотите по време на брака ли са придобити?
адв.

Мнениеот 888 » 06 Яну 2005, 13:29

Имота е наследствен от баща ми. Тези имоти вила и апартамент са придобити по време на втория брак на баща ми и втората му жена си живее в апартамента и притежава ключовете от вилата. Ние с брат ми никога не сме живяли в тези имоти.
888

Мнениеот Пионерче » 06 Яну 2005, 14:04

Щом е изкупила вашите части, за какво се борите?
Пионерче

Мнениеот 888 » 06 Яну 2005, 16:17

Извинявайте, но Вие изопщо не четете. Никой не е изкупил нашата част само я ползват за което съм им изпратила нотариална покана за наем.

Става Въпрос , че докато приключи подялбенното дело, което върви едновременно с делото за наем, на база на нотариалната покана, те ще съсипят имота и той ще бъде ниско оценен, което е в разрез с нашите интереси.

Как да ги накарам да запазят и поддържат имота до датата на оценка от вещото лице, което при нашата правосъдна система може да продължи и 3 год.
888

Мнениеот 888 » 06 Яну 2005, 16:18

Имота е наследствен от баща ми. Тези имоти вила и апартамент са придобити по време на втория брак на баща ми и втората му жена си живее в апартамента и притежава ключовете от вилата. Ние с брат ми никога не сме живяли в тези имоти.
888

Мнениеот hiha » 06 Яну 2005, 17:00

Чл. 32. Общата вещ се използува и управлява съгласно решението на съсобствениците, притежаващи повече от половината от общата вещ.
Ако не може да се образува мнозинство или ако решението на мнозинството е вредно за общата вещ, районният съд, по искане на който и да е от съсобствениците, решава въпроса, взема необходимите мерки и ако е нужно, назначава управител на общата вещ.
hiha

Мнениеот valena_ » 06 Яну 2005, 18:09

Тъй като нямате договор за наем с нея, нот. покана не трябва да е за наем, а за обезщетение.В това съм сигурна, а как да запазите имота - не мога да отговоря.
Успех!
valena_
Младши потребител

Назад към Имотни казуси