- Дата и час: 22 Ное 2024, 15:06 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
въпрос относно детска градина
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
въпрос относно детска градина
Искам да пусна детето си на лицензирана частна детска градина, но виждам по форумите, че има много оплаквания за невърнати такси и финансови спорове по договорите, което ме разколебава. От една страна МОН ги лицензира за образователната дейност и аз за това съм решил да избера лицензирана градина,но кой следи дали договорите се спазват? ЗНП пише, че в договорите трябва да има клауза за връщане на оставащата такса при напускане, означава ли това, че МОН се ангажира да следи и за връщането на пари, защото в края на краищата не става въпрос за 50 лв? От друга страна това е частна инициатива и на всеки етап може нещо да не ми хареса- храната или качеството на полаганите грижи, да искам да се откажа и да ми върнат останалите пари.
- interesuva_me
- Нов потребител
Re: въпрос относно детска градина
На прима виста не считам, че ще е работа на МОН да се меси в частноправен спор за пари между търговско предприятие (макар и лицензирано по правила на МОН) и гражданин. Все едно БНБ да се меси в спор за пари между кредитна институция (която е поднадзорна на БНБ) и кредитополучател .. МОН би следвало да полагат надзор върху частната детска градина относно това дали и доколко се спазват условията за които е даден лиценз. Но това е само мое мнение без да прилагам аргументи от закона.
Moral und Gerechtigkeit haben nichts mit Rechtswissenschaft zu tun.
- bludniq_sin
- Потребител
Re: въпрос относно детска градина
МОН следи единствено и само дали частното детско заведение има лиценз, спазват ли се стандартите за обучение като програми, както и държавните образователни изисквания, но не и финансовите отношения между детските градини и семействата. Счита се, че това е частно правен спор, произходящ от договор, ключен между равноправни субекти. Никъде не е предвиден специален ред за решаване на подобни проблеми, ако възникнат.
- n6391
- Потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Административно право
|
|