начало

ВСС умува трябва ли да ограничи част от правомощията си след решението на СЕС ВСС умува трябва ли да ограничи част от правомощията си след решението на СЕС

Помощ за трудов договор

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Помощ за трудов договор

Мнениеот emaek » 05 Дек 2011, 15:22

Здравейте,
Имам следният казус.Освободиха ме от една фирма по взаимно съгласие, като в същия ден трябваше да бъда назначен в друга фирма.Аз си работя вече в другата фирма, но вече пети работен ден не съм подписвал трудов договор.От фирмата ми казват, че съм регистриран където трябва и вече се водя на рабода по присъствените форми, а ще има и трудов договор.Абе не съм подписвал нищо в новата фирма.Притиснява ме закъснението на трудовия договор.
emaek
Нов потребител

Re: Помощ за трудов договор

Мнениеот lunohoda » 05 Дек 2011, 15:39

Какъв Ви е въпросът ?
lunohoda
Младши потребител

Мнениеот emaek » 05 Дек 2011, 15:48

Въпрост ми е , С каква задна дата може да се подпише трудов договор и възможно ли е да съм регистриран в инспекцията по труда, в НАП, НОЙ и други институций в които трябва без да съм подписал трудов договор
emaek
Нов потребител

Мнениеот lunohoda » 05 Дек 2011, 16:17

На практика се случва. По принцип не следва да работите преди да сте получили екземпляр от ТД и копие на хартиен носител от завереното уведомление за регистрация на ТД в НАП.
lunohoda
Младши потребител

Мнениеот emaek » 05 Дек 2011, 16:27

Значи да попитам така - Може ли да подпиша ТД на 15.12.2011г. със дата 01.12.2011г. и той да си е валиден.
emaek
Нов потребител

Мнениеот vseznaikoto » 05 Дек 2011, 20:07

Съгласно КТ трудовият договор между работника и служителя се сключва преди постъпване на работа. След това работодателят ви е длъжен да изпрати уведомление до ТД на НАП, а те предоставят на Инспекцията по труда данни за регистъра на трудовите договори и в тридневен срок изпращат копие от завереното уведомление. Затова възможно по скоро сключете трудов договор с работодателя ви. Следователно не може да бъде сключен трудов договор със задна дата.
vseznaikoto
Младши потребител

Назад към Трудово право