Здравейте,
Казусът е следния: Живея в комплекс от затворен тип. Искам да си сложа климатици на спалните, които обаче трябва да се закрепят на окачената фасада на блока. Понеже ние ще сме първите, които са се осмелили да го направят се притеснявам, че ще има оплаквания от съседите, че се загрозява (аз все пак мисля да ги боядисам в цвета на фасадата, която е от еталбонд). В приетия правилник на комплекса, по мой спомен, нищо не се споменава за монтиране на климатици, но пък фасадата и външните стени са общи части. Въпросът ми е трябва ли да искам разрешение от някой за поставянето на климатците?
Благодаря предварително.
- Дата и час: 22 Ное 2024, 23:08 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Монтиране на климатик на фасадата
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
13 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Монтиране на климатик на фасадата
Това, дето ще го направите, ще да е грозно, сигурно, но не и незаконно. На първо четене - не е необходимо да искате съгласие от никого.
- magodeoz
- Активен потребител
Защо не поговорите с управата на ЕС. Много трудно ще получите прям отговор щом се касае за ЕС от затворен тип.Много мъгляви са нещата и не кореспондират само с ЗУЕС.
- trando58
- Потребител
И аз си мислех да говоря с него, но имам съмнения, че ще се запъне. Не ми се щеше да слагам климатици, но системата с чилъри, която е на комплекса не функционира както трябва и вече второ лято се морим на жегата. Чак грозно няма да е, но...
Исках да съм подготвена при евентуален отказ или решение да се иска мнение на ОС.
Сега ми е по-спокойно.
Благодаря Ви.
Исках да съм подготвена при евентуален отказ или решение да се иска мнение на ОС.
Сега ми е по-спокойно.
Благодаря Ви.
- nina_t
- Нов потребител
до-nina_t Няма значение ,че сте в затворен тип компллекс.Погледнете си договора за закуването на жилището и в него ако не е упоменато изрично какво не трябва да правите по общите части или в правилника за вътрешният смело си слагайте климатици. То все един трябва да поведе хорото.
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
- toni_sf
- Активен потребител
Да...аз снощи изчетох всички писания по въпроса и се оказа, че никъде не е писано нищо за климатици, сателитни чинии и така нататък.
Имам подозрения, че след нас ще стане бума на слагането на климатици в комплекса, защото инвеститорите са се стискали за качествени конвектори и всички до сега търпяхме и студ и жега. Някои се спасиха с локални системи за отопление и топла вода, защото сметките за газ зимата са над 500лв, а за топла вода към 90-100лв. Има нещо гнило в ценообразуването, но по показанията от фактури всичко си излиза. Страшното е, че повечето апартаменти отказват да плащат сметките и вече втора фирма е на път да се откаже да е посредник между нас и София газ. Зимата май няма да има топло.
Както почти навсякъде: добре измислено, но лошо изпълнено!
Имам подозрения, че след нас ще стане бума на слагането на климатици в комплекса, защото инвеститорите са се стискали за качествени конвектори и всички до сега търпяхме и студ и жега. Някои се спасиха с локални системи за отопление и топла вода, защото сметките за газ зимата са над 500лв, а за топла вода към 90-100лв. Има нещо гнило в ценообразуването, но по показанията от фактури всичко си излиза. Страшното е, че повечето апартаменти отказват да плащат сметките и вече втора фирма е на път да се откаже да е посредник между нас и София газ. Зимата май няма да има топло.
Както почти навсякъде: добре измислено, но лошо изпълнено!
- nina_t
- Нов потребител
до-nina_t Включете си личните съобщения.
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
- toni_sf
- Активен потребител
Не сте ги включили , отидете в контролният панел и оттам,ще си ги включите.
- toni_sf
- Активен потребител
toni_sf написа::D Не сте ги включили , отидете в контролният панел и оттам,ще си ги включите.
Е сега вечеееее 100% съм ги включила
- nina_t
- Нов потребител
Само да споделя, че вече монтирахме климатиците...стоят чудесно на фасадата. Боядисахме ги в същото сиво...
Отзиви все още няма
Отзиви все още няма
- nina_t
- Нов потребител
nina_t написа:Само да споделя, че вече монтирахме климатиците...стоят чудесно на фасадата. Боядисахме ги в същото сиво...
Отзиви все още няма
Няма и да има в това бъдете сигурна.На 100% съм сигурен,че тези дето Ви управляват имота ужким не знаят законите и специално ЗУЕС .
- toni_sf
- Активен потребител
Нина, просто попитай човечки съседите и няма да има проблеми. Препоръчвам ти все пак да помислиш и за естетическия облик на климатика. Моят съвет е да го облечеш с подохдящи алуминиеви панели от еталбонд.Надявам се да съм бил полезен.
- mepooooo
- Нов потребител
Това, дето ще го направите, ще да е грозно, сигурно, но не и незаконно. На първо четене - не е необходимо да искате съгласие от никого.
това е само на първо четене г-н magodeoz, а на второ четене ЗУЕС, в случая няма нищо общо г-н toni_sf
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
13 мнения
• Страница 1 от 1
|
|