начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

шум от съседи

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

шум от съседи

Мнениеот sladi4kia » 09 Авг 2010, 18:57

Здравейте,имам проблеми със съседите под мен.Проблема е следният: вечер след 22:00 когато се приготвяме да лягаме се започва непрекъснатия дразнещ и непоносим ударен шум от бягащи,скачащи и т.н. деца под нас.Направо съм полудял.Ходих 2 пъти при жената под нас да и обясня чисто човешки,че шумове след определен час не може да има.Последният път беше миналата седмица и тя с цялото си проклето нахалство ми каза::цитирам-Шума не е от нас,как мойте деца да бягат и да блъскат вратите?? това е невъзможно и всякакви други куп измислени лъжи.Снощи положението беше жестоко до към полунощ.Ставам 05:30,и се прибирам в 18:30,,представете си какво за 5-6 часа сън на фона на работата ми-цял ден под слънцето.Заплаших я,че следващият път ще извикам полиция и тя също ще извика защото и на нея и тропат,ама не знам кой.Аз нямам деца,живея с приятелката си,няма купони,музика и т.н.Съвсем спокойни хора които обичат тишината и си лягат в нормално време.Посъветвайте ме какво да направя за да я накарам да разбере,че за децата и има децки площатки на които могат да тичат и да правят ккавото си искат.Как да я накарам да разбере,че жилищната кооперация не е място(особенно вечер) за гимнастика,бягане,гоненица и игри за децата и.Благодаря на всички отзовали се
sladi4kia
Младши потребител

Re: шум от съседи

Мнениеот naughty » 10 Авг 2010, 20:52

в приказки няма да стане.

Я се амбицирайте да слушате музика в интервала 5-7 сутрин, няма да отваряте на настойчивото звънене на съседите. След седмица "терапия" ще схванат :)

П.С. сложете UPS на уредбата, така като ви бутнат бушона на третия ден от терапията музиката няма да спре.

горното действа, имам опит :twisted:
naughty
Потребител

Мнениеот wladi » 10 Авг 2010, 21:16

В едни книжки,наречени учебници за строители, още през първата половина на миналия век е записано, че подовите настилки в сградите със ст.бетонови конструкции са тип "плаващи" върху топло и звукоизолация.
Целта е да не си пречат със шум съседите и да не се отоплява зимата единия за сметка на другия. Не обичаме у нас, да четем книжки, да научаваме писаните правила, а дори да сме ги научили, не ги спазваме при строителството.
В резултат описаните проблеми.

РЕШЕНИЕ днес има материали с които можете да си направите окачена на тавана топло и звукоизолация - гипсокартон на скара и минерална вата затворена над него.
Алтернативно - тежка (плътна) мин.вата за препочитане или ЕPS панели залепени и дюбелирани на тавана, после шпакловани.

Цена от 25-30 лв/м2 нагоре.

Освен шумов комфорт, ще икономисате и от разходи за отопление - вашата топлина отива на тавана и топли пода на съседа Ви.

Недостатък - ще се намали светлата височина на стаите с 8-10 см.
Аватар
wladi
Потребител

Мнениеот toni_sf » 11 Авг 2010, 01:34

:D друг сьвет,сутрин като ставаш толкова рано си помисли че си в казармата и направи един час маршировка ама здрава, хем на теб ще ти е здравословно
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот naughty » 11 Авг 2010, 16:48

след като хвърлих 2300 лв за шумоизолация на спалнята ми от всички страни, се озлобих още повече към съседа ... и го излекувах с едноседмична шумова терапия.

не си харчи парите за изолации, просто в Българистан не става по нормален ред нищо
naughty
Потребител

Мнениеот toni_sf » 12 Авг 2010, 08:23

до-naughty :D че какво ти е виновен сьседа щом се изолираш и от собствените си шумове от собствените ти хора с които живееш
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот sladi4kia » 12 Авг 2010, 18:00

Благодаря на всички отзовали се.Но аз желая да опитам първо със законен метод.Кажете ми закон с който мога да им докажа,че съм прав и да ги накарам да си укротяват децата след определени часове.благодаря
sladi4kia
Младши потребител

Мнениеот naughty » 12 Авг 2010, 20:43

наивник..
naughty
Потребител

Мнениеот toni_sf » 13 Авг 2010, 08:00

до-sladi4kia намери наредбите на общината в която живееш там пише всичко но това едва ли ще ги стресне защото ще ги глобява общината друг начин нямаш
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот eurolinker » 13 Авг 2010, 11:45

Ето ви един законен начин - чл. 109 от Закона за собствеността. Посъветвайте се с адвокат как да предявите негаторен иск.
Actio cum Deliberatio
eurolinker
Потребител

Мнениеот toni_sf » 13 Авг 2010, 12:14

до-eurolinker а защо не му обясниш че трябва да има адвокат и да си плати хонорара иначе иска може да е невалиден
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот user02 » 14 Авг 2010, 13:24

Аз също имах намерение да слагам шумоизолация - не върши ли работа наистина?
user02
Младши потребител

Мнениеот toni_sf » 15 Авг 2010, 11:16

до-eurolinker извинявай но искам да те питам по кой законен начин ще накараш едно 2-3 месечно бебе да не реве нощем когато се сьбуди че е гладно или има колики :D не по чл 109 а един милион и девет да са :D кажи какъв е шанса
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот nikiboy » 15 Авг 2010, 22:58

Е пак че са ти отдолу, ами ако бяха отгоре??? :lol: :lol:

Кофти е, ама.....
nikiboy
Потребител

Мнениеот toni_sf » 19 Авг 2010, 18:33

до-sladi4kia според ме по никой закон не можеш да ги накараш деца да ти пазят тишина
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот kirile » 21 Авг 2010, 17:09

Посетете психотерапевт ! Под мен , над мен и отстрани на мен в момента съседите ми са с по 2 малки деца и съм убеден , че денонощния шум който ми вдигат е 3 пъти по-голям отколкото при вас. Това не ми прави никакво впечатление , не ме дразни , намирам се в отлично психично състояние. Просто се лекувайте - при специалист или сам (поне 1 ракия преди лягане) , както си изберете ! Друг вариант е да си направите няколко деца , но разходите за това лечение са по-големи. Успех !
kirile
Потребител

Мнениеот toni_sf » 21 Авг 2010, 19:24

ДО-kirile трябва да му се помогне на човека може би чл 109 няма да му свърши работа а ще трябват повече но да опита
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот sladi4kia » 28 Авг 2010, 07:57

Благодаря пак на всички които писаха.Но в моят случай не става въпрос за плач на бебе.Става въпрос за деца на около 10 години.Не се чува викане,говорене,музика и т.н.Чува се само когато бягат,ударен шум се получава.А и след като има закони които ограничават шума след определени часове и 5 годишно дете да е,като му се обясни че така не трябва да се прави и т.н и то ще разбере.Вие не можете да си представите какво нещо е да си легнеш на възглавницата и да чуваш БУМ-Бум.....След като има червен светофар,казваш на детето ти че трябва да спре и да не преминава нали??Значи може да му се обясни,че късно вечер не трябва да се бяга.
sladi4kia
Младши потребител

Мнениеот mitaka_67 » 28 Авг 2010, 09:18

За да решите проблемът си с шумът от съседите, вариантите са няколко...
1.Наемете си фирма която да ви направи "шумо изолация". Тя в най общи линии се изработва от гипс картон и вата /стени и таван/, а на пода фибран и корк. Сменете си и старата дограма на прозорците с ПВЦ и трислойно стъкло. Описаните материали освен, че шумо изолират, те играят и ролята на топлоизолатор. Удоволствието е скъпичко, но си заслужава. Драстично ще ви паднат и сумите който до момента сте отделяли за ток и парно. Добра инвистиция е. За жилищна площ от около 130кв.м. през 2007г. заплатих около 10000евро.
2.Проведете разговор с домоуправителят. Споделете му проблемът си. Той има право да вземе отношение по казусът, тъй като това би трябвало да е нарушение на приетият от вас "Правилник за вътрешен ред".
3.Ако 1-ва и 2-ра точка не ви удоволетворяват, то за съжеление ще се наложи да си продадете жилището и да се преместите някаде на село. Но не забравяите, че там по всяка вероятност няма да ви притеснява шумът на съседите, но ревът на магаретата, грухтенето на прасетата, кукуригането на петлите и т.н. могат да ви създадът друг дискомфорт....
4.А относно това да викате полиция, просто е смешно. Първо полицията не е "баба яга" и тя да идва и да ви плаши съседите. След това вие имате нарушение на тишината от битов шум/стъпки на хора и животни, включена амортизирана пералня или хладилник и т.н./, а не от пиянска оргия. Полицията във вашят случай няма как да ви помогне дори да иска.
Желая Ви успех...
И все пак не е "зле" да седните една вечер с "шумният" съсед и да изпиете по някоя ракия...На децата подарете по някой шоколадче. Не забравяите, че личният контакт е нещо много съществено. По тоя начин и авторитет ви ще се повиши. След това може да се развият така нещата: "Тихо моето момче , че чичо ти........още спи, утре е на работа...."
mitaka_67
Нов потребител

Мнениеот toni_sf » 29 Авг 2010, 13:37

до-mitaka_67напротив най важният контакт е със жената на съседа :wink: нещо за ремонт ако е закъсала :D докато мъжа и си пие някъде другаде ракията
toni_sf
Активен потребител

Следваща

Назад към Етажна собственост