- Дата и час: 23 Ное 2024, 08:44 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Никой не поема отговорност, ни за домоуправител, ни за УС...
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Никой не поема отговорност, ни за домоуправител, ни за УС...
При нас нещо не могат да се получат нещата...никой е поема отговорност, нито за домоуправител, ни управителен съвет, ни контрольори...ни дяволи!
Какви са санкциите, ако не регистрираме нищо?
Какви са санкциите, ако не регистрираме нищо?
Последна промяна novozagorski на 20 Юли 2010, 01:22, променена общо 2 пъти
- novozagorski
- Младши потребител
Re: Правилник за вътрешния ред по ЗУЕС
Явно никой не желае да ми отговори...
- novozagorski
- Младши потребител
Re: никой е поема отговорност, ни за домоуправител, ни за УС ...
Междувременно се появи друга тема по въпроса: viewtopic.php?f=24&t=42501
Горното представлява потенциално грешно становище. Консултирайте адвокат, ако искате сигурност и юридическа отговорност при защитата на правата Ви.
- kontrol
- Активен потребител
Глобата е от 20 до 100лв. на апартамент
- hohiho
- Нов потребител
На какво основание ще глобяват, по кой член? И как може да се събори един такъв акт, ми е интересно? Той трябва да е подписан от кмета сигурно...
- novozagorski
- Младши потребител
На какво основание ще бъде тази глоба?
Най-малкото от кяо дата се брои извършеното нарушение, защото по ЗАНН след една година собственика на апартамента може да им каже да си..... отделно този собственик може да отсъства, да е възрастен човек, да е инвалид, млада майка и т.н., а и някъде пишеше, че ако живущите не направят събрание, кметът на общината свиква събранието - тоест, след като кмета е спал и не прави нищо, от къде на къде аз ще събирам собственицитена входа?
Най-малкото от кяо дата се брои извършеното нарушение, защото по ЗАНН след една година собственика на апартамента може да им каже да си..... отделно този собственик може да отсъства, да е възрастен човек, да е инвалид, млада майка и т.н., а и някъде пишеше, че ако живущите не направят събрание, кметът на общината свиква събранието - тоест, след като кмета е спал и не прави нищо, от къде на къде аз ще събирам собственицитена входа?
- nikiboy
- Потребител
чл. 55/1/ от ЗУЕС - Административно наказателни разпоредби
- pspetia
- Младши потребител
nikiboy написа: тоест, след като кмета е спал и не прави нищо, от къде на къде аз ще събирам собственицитена входа?
Ето в това се състои трагедията на България!
-
Sir_Humphrey - Потребител
Sir_Humphrey написа:nikiboy написа: тоест, след като кмета е спал и не прави нищо, от къде на къде аз ще събирам собственицитена входа?
Ето в това се състои трагедията на България!
В смисъл... ?
- nikiboy
- Потребител
Re: Никой е поема отговорност, ни за домоуправител, ни за УС ...
за новозагорски, имаше срок до 30.06 2010,да се регистрират всички в общината по зуес, след този срок глобата е по 100лв на ап. и 1000лв за действащият домоуправител. след това кмета е дльжен да свика общо сьбрание но той няма срок до кога да го направи
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
- toni_sf
- Активен потребител
toni_sf написа:за новозагорски, имаше срок до 30.06 2010,да се регистрират всички в общината по зуес, след този срок глобата е по 100лв на ап. и 1000лв за действащият домоуправител. след това кмета е дльжен да свика общо сьбрание но той няма срок до кога да го направи
Кой разбрал, кой не разбрал...пишат си глупости по форумите!
А официален домоуправител по книга, ако няма, ко праим? Инак пише в закона, че се глобява от 20 до 100 лв, но на какво основание?!? Защото никой не е имал желание, да си регистрира кучето в домовата книга ли?!? (има и такава графа)
Или от уста на уста, като се говори и сумите се умножават многократно?
- novozagorski
- Младши потребител
е ще разбереш като трьгнеш да си плащаш данька на апартамента
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
- toni_sf
- Активен потребител
Без да ми напишат акт (който на всичкото отгоре, трябва да бъде подписан от мен), нищо не могат да ми начислят към данъка!
Радвам се, че така добре знаете закона! Благодаря!
Радвам се, че така добре знаете закона! Благодаря!
- novozagorski
- Младши потребител
ще разбереш по кой член, като отидеш да си платиш даньк сграда и такса смет, чиновника ще е минал и описал как е входа дали имате помещения дадени под наем, и щом не сте си платили 10% от полученият наем, или пьк имате чистачка в входа , не ме питай начини за да ти вземат парите има много а сега като се говори наесен домоуправителя избран да бьде на заплата и минимума е минималната , а касиера а чистачката ,как ще им плащате осигуровките и заплата незнам
- toni_sf
- Активен потребител
Г-не, съветвам ви да повторите първо началния курс за грамотност, и чак след това да си позволявате, да тълкувате законите....да пишете в юридически форуми...и да съветвате хората, като цяло!
Аз пак обаснявам, че няма регистрирано сдружение изобщо! Няма как да накарат хората, да го регистрират! Та чак тогава можем да говорим за осигуровки и прочие...
ОК. Според вас, ще получа начисление към данъка...Тогава ще си следя он-лайн местния данък и таксите, за да видя дали в законния срок за съставяне на акт, ще се появи нещо, без да съм уведомен писмено, че съм извършил нарушение!
А както спомена и един колега по форум, преди мен...Според закона, кмета е длъжен да организира общо събрание и да бъде назначен управител и УС! Ако той не го направи това...Ко правим тогава?
Поздрави!
Аз пак обаснявам, че няма регистрирано сдружение изобщо! Няма как да накарат хората, да го регистрират! Та чак тогава можем да говорим за осигуровки и прочие...
ОК. Според вас, ще получа начисление към данъка...Тогава ще си следя он-лайн местния данък и таксите, за да видя дали в законния срок за съставяне на акт, ще се появи нещо, без да съм уведомен писмено, че съм извършил нарушение!
А както спомена и един колега по форум, преди мен...Според закона, кмета е длъжен да организира общо събрание и да бъде назначен управител и УС! Ако той не го направи това...Ко правим тогава?
Поздрави!
- novozagorski
- Младши потребител
точно това коментирам ти ако беше грамотен нямаше да си тук и да питаш за сьвет а сам щеше да си тьлкуваш нещата а и не си обьрнал внимание ,че аз винаги казвам не пиша закони членове или алинеи ,а го тьлкувам с елементарни думи,за да бьде по разбрано но пьк ми стана ясно всички некомпетентни адвокати са тук и се питате един друг кой какьв проблем има нали тази конституция е написана от 90% от вас и не само тя де, повечето закони са с вратички важното е една запетая
- toni_sf
- Активен потребител
За ваше сведение съм с техническо образование, г-н Тълкувател!
- novozagorski
- Младши потребител
е ясно аз нямам и такова, но явно са ми по ясни нещата от теб щом 6г управлявам имоти в софия
- toni_sf
- Активен потребител
И какво точно означава "управлявам имоти" в София?!?
Може би, писане (почти чатене) в електронни форуми...
Може би, писане (почти чатене) в електронни форуми...
- novozagorski
- Младши потребител
toni_sf написа::D то явно не ти е ясна тази професия професионален домоуправител, тя е много широка тема за разговор,
Прав сте, не ми е! Затова очаквам коректно да разясните... Както и какви пари изкарвате точно вие, като професионален домоуправител, от 6 г. насам, в София?
п.с.: Колкото до т. нар. санкции...Току-що се прибирам вкъщи, като на едно място прочетох в местно списание най-ново двайсет, че глобата вече е до 200 лв. и започват да пишат актове по домовете...Така, да обобщя...По ТВ почти никаква информация...В ел. сайт на общината подкана към гражданите, да се регистрират в срок, инак глоби по 300 лв (заплаха)....В закона...от 20 до 100 лв, за физически, и до 300 лв - за юридически лица!...В главата ми вече каша, никой не е наясно, вкл. и лелките в Общината, да ми обяснят устно...
Съвсем по между другото, търся си от 3 години насам правата (откакто съм собственик на апартамент) от Общината, да ми благоустроят предблоковото пространство, така щото да има нормален път до входа, а не някакво каменисто-глинесто (а зимата - и кално!) пространство, с неясни форми и очертания и разхвърляни автомобили, кой-където свари...съответно, и разпри по този въпрос, между съседите-водачи...
А преди няколко часа, след обикаляне между отделите и различните сгради към Общинска администрация, един служител най-сетне ми разясни, че "ПАРИ НЯМА"! Проекта по ремонт спира до там, както го виждам в момента направено, останалото догодина!...Е, АЗ ЛИЧНО НЯМА ДА РЕГИСТРИРАМ НИЩО ПО ЕТАЖНАТА СОБСТВЕНОСТ! Нито домашния си любимец, нито наемателите си...Повече нито лев за тази държава!!! Ще намалям колкото мога данъците, които плащам!
Това е положението, г-н "професионален домоуправител"! Дано управлявате "професионално" поверените ви имоти в София!
- novozagorski
- Младши потребител
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
|
|