Така се случи, че наводних съседите - скъса се връзката между мивката и пералнята през нощта та поне едно три часа е текла вода.
Веднага щом разбрах къде е проблема го отстраних, но за съжаление сме в панел и вече беше протекло у съседите.
Ясно е, че трябва да им покрия щетите, но в какъв размер - да кажем ако има напукана мазилка на в левия ъгъл на тавана трябва ли да им платя шпакловката на целия таван или само на засегнатия участък? (Питам, защото имам чувството, че като им предложих да платя решиха, че могат да си направят основен ремонт за моя сметка). Благодаря предварително
- Дата и час: 26 Ное 2024, 23:20 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Наводних съседите
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Наводних съседите
Практичен съвет:
Съставете си протокол за щетите подписан освен от вас и съседа, и от двама свидетели.
Наемете Вие майстор и с договор между вас възложете поправките. Обезателно в договора опишете щетите като работа - вид, размери, видове работи (шпакловка, латексиране). При завършване на работата съставете протокол за приемането й.
Действайте.
Съставете си протокол за щетите подписан освен от вас и съседа, и от двама свидетели.
Наемете Вие майстор и с договор между вас възложете поправките. Обезателно в договора опишете щетите като работа - вид, размери, видове работи (шпакловка, латексиране). При завършване на работата съставете протокол за приемането й.
Действайте.
-
Melly - Старши потребител
Имах и аз такова наводнение,че предложих и добрините и латекса за тавана,но категорично ми бе отказано и без да искам даже ги наводних втори път,защото пералнята ми е интелигентна и не ме хвана ток докато бях до глезени във вода от едно камъче при пускане на спрялата вода.
При вас случая може да е различен и зависи от застраховката им,колко ще платите или ремонтирате,защото и комшиите са ви педантични съветвам ви да се консултирате и с адвокат.
При вас случая може да е различен и зависи от застраховката им,колко ще платите или ремонтирате,защото и комшиите са ви педантични съветвам ви да се консултирате и с адвокат.
-
namakak - Потребител
Не им плащай ако нещо много са нахални ги наводни пак , ако не се стреснат пак.Сами ще си направят ремонта и ще са щастливи.
- nugen
- Нов потребител
Да платиш щетите означава да се поправи не само лекето, което си им направила, а цалото помещение да въстанови ПРЕДИШНИЯ си вид. Това означава, че най- малко ще следва да се пребоядиса стаята или да се сменят тапетите в зависимост как е било преди наводнението. Съвета който са ти дали преди мен за протокола е добър, но ако съседите ти са заядливи най-добре се обърни към адвокат, за да не се окаже, че не само си и наводнила ами и ....
- akrapcheva
- Нов потребител
а те дали нямат застраховка?
Има евтини застраховки от по 20лв... все пак за дребни щети подобни на тази мисля че си струват.
Има евтини застраховки от по 20лв... все пак за дребни щети подобни на тази мисля че си струват.
- nikiboy
- Потребител
ще ви кажа мой личен опит с наводняване, панелка, застраховки и т.н.
Както може да се досетите, съседите ни наводниха, и при това доста злобно. Не отваряха вратата дори на полицията, а водата си течеше ли, течеше... Спряхме я централно на входа. Целият апартамент меко казано му се ***** *****. Всяка година с пенсионерска педантичност родителите ми заплащаха застрахователни премии (а те не са пенсионери!) в продължение на доста години. Когато се наложи да се възползваме от правото си на застрахователно обезщетение се случи следното - дойдоха двама "пича", снимаха, гледаха, баеха си там каквито са им процедурите и в крайна сметка изчислиха, че трябва да ни дадат около 400лв. Това беше преди 4-5 години, но дори по онова време с тези пари не можеше да се покрият щетите дори и на половина.
Съседите бяха араби, наемодателката - в чужбина... Мила родна картинка
...... им на щетите, но тази влага в моята стая ми причинява здравословни проблеми...
Та така, мисълта ми е, че наводнените съседи нямат ни най малка вина за това, че вие сте ги наводнили и поне според мен, ако сте коректен, би следвало да възстановите положението такова, каквото е било преди наводнението.
Както може да се досетите, съседите ни наводниха, и при това доста злобно. Не отваряха вратата дори на полицията, а водата си течеше ли, течеше... Спряхме я централно на входа. Целият апартамент меко казано му се ***** *****. Всяка година с пенсионерска педантичност родителите ми заплащаха застрахователни премии (а те не са пенсионери!) в продължение на доста години. Когато се наложи да се възползваме от правото си на застрахователно обезщетение се случи следното - дойдоха двама "пича", снимаха, гледаха, баеха си там каквито са им процедурите и в крайна сметка изчислиха, че трябва да ни дадат около 400лв. Това беше преди 4-5 години, но дори по онова време с тези пари не можеше да се покрият щетите дори и на половина.
Съседите бяха араби, наемодателката - в чужбина... Мила родна картинка
...... им на щетите, но тази влага в моята стая ми причинява здравословни проблеми...
Та така, мисълта ми е, че наводнените съседи нямат ни най малка вина за това, че вие сте ги наводнили и поне според мен, ако сте коректен, би следвало да възстановите положението такова, каквото е било преди наводнението.
- lexter
- Потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
|
|