начало

След кибератаката, ВСС спешно отпусна близо 1.7 млн. лева на ВАС за нови сървъри След кибератаката, ВСС спешно отпусна близо 1.7 млн. лева на ВАС за нови сървъри

dokumentno prestuplenie,pomosht

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

dokumentno prestuplenie,pomosht

Мнениеот Мариана » 08 Яну 2005, 13:09

az sum na4inae6ta kolejka i imam problem sus slednia kazus: X raboti w predpriatie koeto i izdawa dokumenti za tejkotowarni awtomobili, na baza na koito ot Min.na transporta se izdawa razreshenia za preminawane, trnasit i t.n. Predi 2 god X izdawa dokument s danni za MPS, na baza na tozi dokument sobstwenikut na MPS - to polu4awa prawo na prewoz w opredelena kategoria(ne znam o6te kakwi). Sega oba4e,2 g. po - kusno X we4e ne raboti tam, a se okazwa, 4e wpisanite harakteristiki na awtomobila, sustaweni na baza tablici w predpriatieto ,ne sa werni. Wuprosut mi e: Moje li X da nosi nak.otg. po 311 Nk,pri polojenie 4e toi e izdawal takiwa dokumenti, no ot druga strana dlujnostnoto lice e takowa ako rabotata mu e swurzana s uprawlenie i pazene na 4ujdo imu6testwo, a tazi ne e takawa. Ako da, kak se dokazwa umisul, za6toto spored men 311 e pri prqk umisul (ima cel). Ako ne - predpolagam 4e sobstwenikut na MPS moje da sudi firmata po deliktna otgowornost za rpeturpeni wredi?
Мариана

Re: dokumentno prestuplenie,pomosht

Мнениеот gega » 08 Яну 2005, 13:18

пиши на кирилица, за да моежем да ти отговорим!
gega

Мнениеот LakeG » 08 Яну 2005, 18:46

Привет!ако собственикът на въпросния автомобил е декларирал данните, въз основа на които са попълнени документите, сперд мен, отговорността /наказателната/ би следвало да се търси от него, а не от Х на основание чл.314 от НК, тъй като той умишлено е станал причина да се внесат неверни обстоятелства или изявления в официален документ, съставен по надлежния ред въз основа на изявление на частно лице/какъвто се явява собственикът, предоставящ данните/.
Дайте малко повече яснота по въпроса въз основа на каква информация се попълват въпросните документи, за да го дискутираме по-детайлно.
LakeG

Мнениеот B » 08 Яну 2005, 19:17

най- добре сезирай районната прокуратура и след проверка прокурорът ще се прецени какво документно престъпление е извършено и има ли други престъпления, осъществени във връзка с него. От разказаното от тебе става ясно, че документно престъпление има. Х ще носи наказателна отговорност, само ако се докаже по категоричен начин, че е знаел, че вписаните от него данни са неверни. Това зависи до голяма степен от процедурата, която е установена за издаване на такива документи. текстът на жалбата е свободен, без да е необходимо да се прави правна квалификация. Не е зле да се побърза. Успех!Мариана написа:
B

Назад към Наказателно право