начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Приватизация на общински имот

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Приватизация на общински имот

Мнениеот doki01 » 25 Фев 2014, 23:38

Колеги привет и от мен, прочетох почти всички мнения по въпросите свързани с общите части. В нашата ЕС назрява лек конфликт със СОАП (Столична Общинска Агенция за Приватизация).
Касае се за сутеренно помещение (с отделен вход) обявено за продажба, през което преминават водопровод (главни хоризонтални щрангове) и канализационни шахти. В ЗС чл. 38 ясно е казано кои са общите части, и че те под никаква форма не могат да се делят. По силата на този закон би трябвало да се прекрати тази процедура (продажбата). В случая аз (председател на ЕС вписан в регистъра на общината) попитах дали е възможно да се учреди право на преминаване през обекта (вписано в имотния регистър) за извършване на неотложни и текущи ремонти. Защото хипотетично погледнато, ако новия собственик на помещението живее във Варна и не полза помещението, при възникнала ситуация се наложи да се влезе и да се направи някакъв ремонт на щранговете (спука се тръба, шахта се запуши и др. - през последната година 4 пъти имахме подобни инциденти) ние фактически няма да имаме достъп и ще се налага да търсим съдействие от органите на реда ( полиция), за да влезем там. Естествено ще бъде съставен прокотол от присъстващите за влизането. От тук собственика може да предяви някакъв иск за претърпени загуби (съхранявал е 10 000 лв., които са изчезнали и други подобни оправдания).
Моля Ви за консултация по въпроса - Какви права имаме (като ЕС) и можем ли да изискаме нещо друго от тях общината, като собственик или от СОАП като търговец ???
Благодаря Ви за отзивчивостта.
doki01
Нов потребител

Re: Приватизация на общински имот

Мнениеот todorst » 06 Мар 2014, 16:08

не сте прочели цялата материя. По тази логика аз имам апартамент -собственост , но през него минават тръби. Какво от това. Не мога да ги премахна. Същото е при вас. Нормално е собственика да остави пълномощник, ако не с нот.покана го изисквате. и при необходимост си влизате в обекта да отстраните теч от спукана тръба.Какви пет лева е оставил.
todorst
Потребител

Re: Приватизация на общински имот

Мнениеот doki01 » 09 Мар 2014, 21:22

С цялото ми уважение към Вас искам пак да подчертая, че става въпрос за хоризонтални щрангове, а не за вертикалните, които преминават през всеки апартамент. За това, че не съм се запознал с материята в никакъв случай не бих се съгласил. Пак ще апелирам към Вас за компетентен съвет или поне да ме насочите къде ми е грешката. Още веднъж Благодаря.
doki01
Нов потребител

Назад към Етажна собственост