Колеги привет и от мен, прочетох почти всички мнения по въпросите свързани с общите части. В нашата ЕС назрява лек конфликт със СОАП (Столична Общинска Агенция за Приватизация).
Касае се за сутеренно помещение (с отделен вход) обявено за продажба, през което преминават водопровод (главни хоризонтални щрангове) и канализационни шахти. В ЗС чл. 38 ясно е казано кои са общите части, и че те под никаква форма не могат да се делят. По силата на този закон би трябвало да се прекрати тази процедура (продажбата). В случая аз (председател на ЕС вписан в регистъра на общината) попитах дали е възможно да се учреди право на преминаване през обекта (вписано в имотния регистър) за извършване на неотложни и текущи ремонти. Защото хипотетично погледнато, ако новия собственик на помещението живее във Варна и не полза помещението, при възникнала ситуация се наложи да се влезе и да се направи някакъв ремонт на щранговете (спука се тръба, шахта се запуши и др. - през последната година 4 пъти имахме подобни инциденти) ние фактически няма да имаме достъп и ще се налага да търсим съдействие от органите на реда ( полиция), за да влезем там. Естествено ще бъде съставен прокотол от присъстващите за влизането. От тук собственика може да предяви някакъв иск за претърпени загуби (съхранявал е 10 000 лв., които са изчезнали и други подобни оправдания).
Моля Ви за консултация по въпроса - Какви права имаме (като ЕС) и можем ли да изискаме нещо друго от тях общината, като собственик или от СОАП като търговец ???
Благодаря Ви за отзивчивостта.
- Дата и час: 22 Ное 2024, 11:30 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Приватизация на общински имот
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Приватизация на общински имот
не сте прочели цялата материя. По тази логика аз имам апартамент -собственост , но през него минават тръби. Какво от това. Не мога да ги премахна. Същото е при вас. Нормално е собственика да остави пълномощник, ако не с нот.покана го изисквате. и при необходимост си влизате в обекта да отстраните теч от спукана тръба.Какви пет лева е оставил.
- todorst
- Потребител
Re: Приватизация на общински имот
С цялото ми уважение към Вас искам пак да подчертая, че става въпрос за хоризонтални щрангове, а не за вертикалните, които преминават през всеки апартамент. За това, че не съм се запознал с материята в никакъв случай не бих се съгласил. Пак ще апелирам към Вас за компетентен съвет или поне да ме насочите къде ми е грешката. Още веднъж Благодаря.
- doki01
- Нов потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|