начало

ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“ ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“

Внос, когато има изключително представителство

Дискусии и казуси по Закона за защита на конкуренцията. Актове, производства и санкции на КЗК. Забранени споразумения, съгласувани практики. Монопол и нелоялна конкуренция. Увреждане на доброто име, заблуждаваща реклама, имитация. Производствени и търговски тайни.

Внос, когато има изключително представителство

Мнениеот kasabov_eu » 22 Яну 2025, 21:24

Искам да направя онлайн магазин, на който да предлагам продукти на марката Х (която е собственост на компания базирана в ЕС) на българския пазар. Имам следния казус:

1. Марката Х има екслузивен (изключителен) дистрибутор на територията на България.
2. Продуктите на марката Х на дребно в Полша струват от 2 до 3 пъти по-малко, отколкото цените, които ексклузивният за България дистрибутор ми е предложил на едро.

И съответния въпрос:
АКО купувам продуктите от полски онлайн магазин на дребно, докарват ми ги в България и аз ги продавам само и единствено в моя онлайн магазин (без физически обект) в България, може ли ексклузивният дистрибутор на марката за България да ме съди за нещо? Или пък може ли директно марката да ме съди?
kasabov_eu
Нов потребител

Назад към Конкурентно право