Добър ден! Нов съм във форума от дълго време ви следя публикациите, сега така се завъртяха нещата , че опирам до вас. Казусът е следният - лятото на тази година си минавам транзитно през Варна - предпололагам го знаете т.нар. кръгово на Аксаково дето си има изходи за Албена , Варна и летището. Слизам си аз от магистралата и ще се включвам във въпросното кръгово, пред мен си минава тир , който с полвината си дължина е в кръговото , сприрам си разбира се да не се блъсна в него, сиреч и пред стопа , след това и аз се включвам и в самото кръгово, на секундата бивам спрян от служители на охранителна полиция мъж и жена изключително арогантни, варненци и живещите по-дълго там знаят къде обичат да застават, тук ще изцитирам диалога и опиша моите действия и тези на служителите на хммм реда....
Добър вечер!
-Добър вечер!
Вашите документи и документите на автомобила.
* Давам му ги, взеха да цъкат нещо в патрулката ,след което последва баналното : "Знаете ли за какво Ви спирам?", аз не намирайки никаква причина за това му отговарям "Защото съм със софийска регистрация" и тук ми дръпна една лекция , че нямали били такава дискриминационна практика, и започва да ме убеждава как не съм бил спрял на знак стоп. Аз му обяснявам , че ако не бях спрял щях да се блъсна в задницата на тира пред мене и тук вече започна да ме работи по милиционерски тип "кукли за парцалки" - "Ама аз исках фиш да ти пиша, сега ще ти пиша акт", ама имало било камери и ме заснели, той бил с боди камера, да имаше такава , ама дали е била включена не мога да кажа. И дава ми г-н полицаят дрегер с предварително монтиран мудщук, аз му казвам "Мундщукът се дава на водача, неразопакован, сам да си го разопакова", и смъкна ядосано нагласениия мундщук, аз го прибрах в джоба си и ми даде неразопакован, разопаковах си го , духнах и резултат 0.00. Дотук добре, оообаче, господинът ми ръга в ръцете тест касетка ДръгЧек 5000, аз ги питам за протокол, вече се намеси и г-жа полицайката , те отговарят :"Протокол се попълва само при положителен", не съм адвокат, не съм дори студент по право, но съм запознат с отделни откъси от наредбата за тестуване и ми е известно, че са длъжни, да попълнят протокол преди теста,пък какъвто ще да е резултата, най-малкото теста за наркотици не е рутинна проверка, както те обичат да казват....Това, че съм на 20 години и карам кола за 1000 лева , не означава , че съм наркоман по презумпция... И така няколко минути спорове и почнаха да ме работят "Ама ти сега теста ли отказваш а у ", и вече се реших - бях на 2 часа сън за денонощието, закъснявах за работа, -карах сам, аз съм 1 , те - двама, няма да изляза на глава с тези еднокнижници, гледам опаковката на тест касетата е здрава, в годност, без следи от интервенции, отворих опаковката, махнах капачката и лапнах теста и тука започнаха пак техните прийоми - "Ма не го търкай в зъбите!", "Ма наплюнчи го! ", да ти обяснят "капацитетите" как да стане като ни си ял, ни си пил вода през последните няколко часа.... и въпросът - "Употребил ли си ?" - на този много се издразних - тъй като нито пуша, нито употребявам наркотици, пък алкохол пия веднъж на 2 месеца. И ги питам аз на база на какво ми вменяват вина в престъпление, като муждувренно продължавам да си искам протокола, като им обяснявам , че извършват процесуално нарушение - и тук вече г-н полицаят започна да ме контрира - "Оплачи се, където трябва!" Ръгат тест касетата в кюмбето, и чакаме резултати , междувременно си разменяме реплики един друг без обиди, теста излезе отрицателен, г-жа полицайката извади един халваджийски тефтер, в който ми написа имената и резултата от теста. Искат ми лична карта - отивам до колата , хвърлям двата мундщука и тест касетата на задната седалка с опаковката и всичко, давам им личната си карта. Влиза госпожата да принти в патрулката, през това време г-н полицаят се опря на патрулката, запали цигарка и запуши мазно мазно - това предполагам пред камерите, които снимат в унисон с етичния им кодекс . Дава ми госпожата , 3те екземпляра от акта, почвам да чета внимателно , г-н полицаят ме юрка да чета по-бързо, отговарям му "Да не сте ме спирали", и чета си аз и какво да видя - пише, че ми е извършен тест за алкохол, но за теста за наркотици нито дума, правната ми култура клони към 0, студентството ми не е право, НО още от малко дете са ме учили да искам документ за всичко, още повече, когато става дума за институции, при тези обстоятелства отказах да ги подпиша, питам защо не вписано , госпожата ми отговаря - "За теста се попълва протокол" - А де, Еврика! Дойдохме си на думата, и им викам попълнете го, и извади госпожата едно тесте с протоколи за тестуване, тъкмо опря писеца на химикалката в хартията и колегата й я пита :
Какво попълваш?
-Протокол
Бе не се занимавай с глупости!
Господин полицаят хвърли с неприязън 3 те екземпляра на акта в купето на патрулката, ръгна ми в ръцете документите с още по-голяма такава и ми пожела лека вечер.....
По начинът, по който ги хвърли , реших, че са се отказали да се занимават, периодично проверявах системата на КАТ и нищо, отделно не съм безработен, че по цял ден да мисля за случката... Онзиден обаче, влязох в системата и видях, че имам невръчено НП издадено на 8.10. Не ми е до 20-те лева, нямам и намерение да се крия като хайдутин още 5 месеца,нито ще търча до КАТ , карам си колата и това е . Та питането ми е как да процедирам от тук нататък, защото ми е ясно, че като ме спрат ще ми връчат НП-то,известно ми е , че може да се обжалва, как да процедирам след връчването и кой на територията на Варна може да ми свърши работа по този казус, защото има явна незаконосъобразност в действията на служителите на реда. На въпросните двама служители не им помня имената, едниственото , което имам от проверката са 2-та мундщука на дрегера, тест касетата с опаковка и всичко от опаковката - капачка, казета, обезвлажнител, на самата опаковка има идентификационен номер , както колите имат VIN номер . Ако това ще помогне кажете! Благодаря предварително!
- Дата и час: 23 Ное 2024, 14:30 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Въпроси относно казус с тест за наркотици
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
1 мнение
• Страница 1 от 1
1 мнение
• Страница 1 от 1
|
|