- Дата и час: 22 Ное 2024, 15:31 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Устен изпит за младши съдии
|
|
56 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Устен изпит за младши съдии
Колеги, споделете как минава и най-вече - казват ли оценките веднага след приключването? Явно това не е маловажен въпрос - за оценяването, след като за мл.прокурори се формираше общо субективно убеждение, а не индивидуално, както трябва да бъде...
- Гост
аз бях във първа комисия, ако си назубрил въпросите нямаш никви проблеми - нищо не питат конкретно или да задават някакви казуси като миналата година, напротив- само слушат / и май без много да разбират ако не е в тяхната материя/ и това е . Общо взето като изпит във втори курс в университета - тъпа работа
- лора
За втора не зная.Аз бях първа. Добронамерени са, предразполагат, но изслушват внимателно, така,че въпросите трябва да се развият добре.Ако развиеш въпроса добре не задават много допълнителни въпроси, но ако видят,че си несигурен или се объркваш започват да ти задават уточняващи въпроси, които или ще те объркат още повече или ще ти помогнат. Но при всички положения е нужна солидна подготовка, независимо,че се ползват законите -комисята винаги може да прецени дали просто си препсал от закона или разбираш това, което говориш.
*** написа:За втора не зная.Аз бях първа. Добронамерени са, предразполагат, но изслушват внимателно, така,че въпросите трябва да се развият добре.Ако развиеш въпроса добре не задават много допълнителни въпроси, но ако видят,че си несигурен или се объркваш започват да ти задават уточняващи въпроси, които или ще те объркат още повече или ще ти помогнат. Но при всички положения е нужна солидна подготовка, независимо,че се ползват законите -комисята винаги може да прецени дали просто си препсал от закона или разбираш това, което говориш.
БЛАГОДАРЯ ВИ!
- Гост
56 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
|
|