начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Устен изпит за младши съдии

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Устен изпит за младши съдии

Мнениеот Гост » 02 Дек 2005, 13:48

Някой, който се е явявал на устен изпит за мл. съдия може ли да сподели как минава устният изпит. По-конкретно по колко въпроса се теглят и от коя област?
Гост

Мнениеот *** » 02 Дек 2005, 14:03

Три въпроса - по един от всяка област. При мен лично миналата година изпита мина много леко, защото ми се изтеглих въпроси, по които нямаше какво много да се каже извън закона и не ми задаваха много допълнителни въпроси, а и тези които ми задаваха не бяха супер тридни Но имах 5.20 :oops:

Мнениеот Гост » 02 Дек 2005, 14:10

Ако сте ходили на устен за мл. прокурори, ще се изненадате от този за младши съдии- отношението е друго. Първо, отнасят се с Вас като с колега, т.е. като на конкурс за работа, а не на семестриален изпит. Второ- можете непрекъснато и неограничено да ползвате законите, включително и когато седите пред тях. На мен ми задаваха и странични въпроси и изрично ми казаха, че мога да стана да си взема съответния закон. Трето- държат да се влиза се по реда на списъка. Последното, което мога да кажа е, че миналата година една трета от оценките бяха шестици, което и го обезмисля дотолкова, доколкото всичко остава в зависимост от писмения изпит. УСПЕХ!!!
Гост

Мнениеот Гост » 03 Дек 2005, 22:23

Моля Ви колеги, дайте по-подробна информация.
Гост

Мнениеот лора » 03 Дек 2005, 23:19

на изпита за съдии няма място за сравнение с този за прокурори. Много по-лесно е. Не е необходимо да изписвате цели фермани по въпросите, защото никой няма да ви слуша- почвате, след 2-3 изречения ви прекъсват и ви задават конкретни въпроси от тези, които сте изтеглили и други, ако имат връзка с тях. Това е. Изпитващите са усмихнати, настроени отлично към вас и ви подкрепят. Няма място за притеснение. лошото е , че се пишат много шестици, така че конкуренцията е много голяма и ако имате по-малко от 5.50 на писмения, забравете! Е, остава ви само удовлетворението че сте се представили достойно, ама кой го топли това? Аз например миналата година изкарах 6 на устния и почти бях сигурна че ще се класирам, но после като видях че има около 60 шестици , изпаднах в шок и депресия. Естествено не се класирах защото имах 5.00 на писмения. Много тежко преживях истината, но това е. Сега пак съм на линия, но този път имам 5.75 на писмения и мисля че пак нямам шансове да се класирам в София . Е, успех на всички
лора

Мнениеот didi_st » 04 Дек 2005, 12:58

КОЛЕГИ ИЗПИТЪТ ЗА СЪДИИ ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ В НАЦИОНАЛНИЯ ИНСТИТУТ ПО ПРАВОСЪДИЕ УЛ. "ЕКЗРАХ ЙОСИФ" 14 В СОФИЯ. НАКОЙ ЗНАЕ ЛИ КЪДЕ СЕ НАМИРА ОРИЕНТИРОВЪЧНО.
БЛАГОДАРЯ НА КОЛЕГИТЕ ЧЕ НИ ИНФОРМИРАТ КАК ПРОТИЧА ИЗПИТА. НАДЯВАМ СЕ ДА Е ПО - ДОБРЕ ОТ ПРОКУРОРСКИЯ.
УСПЕХ НА ВСИЧКИ
didi_st

Мнениеот Гост » 04 Дек 2005, 15:22

Защо изразявате негативно мнение за устния изпит за мл. прокурори? На миналия конкурс се явих на устен и съм много доволна от отношението.
Гост

Мнениеот Гост » 04 Дек 2005, 16:45

sega shte vi razkaja po podrobno na vsichki :!: :D
Гост

Мнениеот Гост » 04 Дек 2005, 16:48

az s1m s1diq po vpisvaniqta v grad dobrich i ne sam zapoznata tolkova s tazi tema no sam pris1srvala na nqkllko takiva izpita!ako iska nqkoi da me popita neshto da si zadade v1prosa i az shte mu otgovorq ako imam nqkakvo otnoshenie po problema! :)
Гост

Мнениеот LakeG » 04 Дек 2005, 17:02

Националния институт на правосъдието се намира след синагогата в уличката вдясно от халите. Успех!
LakeG

Мнениеот *** » 04 Дек 2005, 17:43

конкуренцията е много голяма и ако имате по-малко от 5.50 на писмения, забравете!

Миналата година все пак имаше и доста класирани с 5,25 на писмения.
Много зависи от това кой кандидат кои ОС е посочил.Може дори да се получи така, че кандидат с по-висок общ бал от друг кандидат да не се класира за никъде, само поради това, че е посочил само няколко ОС, за които местата вече са заети, а кандидатът с общ по-нисък бал да се класира някъде, само защото е имал късмет, че за неговия ОС не е имало много кандидати...

Мнениеот Гост » 04 Дек 2005, 19:43

Аз съм писала всички градове! Мисля, че така е с повечето колеги.

За Силистра и Разград има ли много желаещи?
Гост

Назад към Конкурси, изпити