- Дата и час: 22 Ное 2024, 15:40 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
изпит за младши прокурори
|
|
Anonymous написа:Колеги, четворки на изпита автоматично елиминират участниците от конкурса. Както разбрах, в протоколите на 2-ра е имало само 3 и 4, или предимно такива оценки. А в другите комисии- 5-ци и 6-и? Вярно ли е това?
Mislq `e w obshti linii ima i po edna 5-ca ili 6-ca w taja komisiq. Pone taka razbrah
- Гост
Kолеги, какво си тровите живота с глупости!! Вярно е, че нещата се промениха много, откакто ние завършихме. В страната право се учи на 100 места- в Центъра за правно развитие- Бургас, в Правно-исторически или правно- физкултурен факултет - Благоевград и т.н. Важно е оборот да има и клиента да е доволен!! А клиента е доволен, щото е син на еди кой си и после местото му в съдебната сидтема е уредено бз много зор. Чиста далавера, а тия, яваващите се на изпити- нека да си вярат.
Надявам се, че нещата все пак ще се променят!
Надявам се, че нещата все пак ще се променят!
- Гост
Александра написа:Здравейте, колеги!
Бях във 2-ра комисия, влязох с първите.
Не мисля, че тази комисия е страшна.
Но зависи вие от кой тип сте. Аз, например, не мога да зубря, мисълта ми е разхвърляна, на всяко изречение правя уточнения, не съм последователна в изложението си.
Председателката се държеше много коректно и ме защитаваше, когато този П. се заяждаше за точния изказ или пък пропускаше да чуе уточненията ми. Две от прокурорките слушаха разсеяно, а четвъртата- много внимателно и беше с благородно излъчване. Въпроси задаваха само П.и предс-ката.
Не ме оставяха да завърша въпросите си, нито искаха съпоставки, нито новия НПК, нито изясняване на проблеми от материята, за мое съжаление, защото там ми е силата....
значи искат по закона и въпросите по закона....
хубаво е преди да седнете да си препишете необходимото от закона на листа, ако не сте назубрили. За хората с практика сигурно не е нужно, но аз не уча неща, които ги пише там и са ясни, а нямам практика.
за чл.219 питаха какво е да не се положи достатъчно грижа, какво е разпиляване на имущество...
оценки пишат, но след като станеш.
мисля, че и в тази комисия държат на последователното изложение, на точния изказ, но не бих казала чак зубраческо. /Ето момиченцето преди мен говореше плавно, беше си изписала листовете, но нещо е станало и тя се е отказа от изпита.....не знам какво./
а пък аз, едва ли съм им показала, че знам - като не питаха практически неща и като говоря отзад напред....ще има да се надявам...
бихте ли ми казали кой ден се явихте на изпита във втора комисия
- Гост
Александра написа:Здравейте, колеги!
Бях във 2-ра комисия, влязох с първите.
Не мисля, че тази комисия е страшна.
Но зависи вие от кой тип сте. Аз, например, не мога да зубря, мисълта ми е разхвърляна, на всяко изречение правя уточнения, не съм последователна в изложението си.
Председателката се държеше много коректно и ме защитаваше, когато този П. се заяждаше за точния изказ или пък пропускаше да чуе уточненията ми. Две от прокурорките слушаха разсеяно, а четвъртата- много внимателно и беше с благородно излъчване. Въпроси задаваха само П.и предс-ката.
Не ме оставяха да завърша въпросите си, нито искаха съпоставки, нито новия НПК, нито изясняване на проблеми от материята, за мое съжаление, защото там ми е силата....
значи искат по закона и въпросите по закона....
хубаво е преди да седнете да си препишете необходимото от закона на листа, ако не сте назубрили. За хората с практика сигурно не е нужно, но аз не уча неща, които ги пише там и са ясни, а нямам практика.
за чл.219 питаха какво е да не се положи достатъчно грижа, какво е разпиляване на имущество...
оценки пишат, но след като станеш.
мисля, че и в тази комисия държат на последователното изложение, на точния изказ, но не бих казала чак зубраческо. /Ето момиченцето преди мен говореше плавно, беше си изписала листовете, но нещо е станало и тя се е отказа от изпита.....не знам какво./
а пък аз, едва ли съм им показала, че знам - като не питаха практически неща и като говоря отзад напред....ще има да се надявам...
- Гост
Колеги, за втора комисия не знам, но и в първа нещо не бяха читави. Или по-скоро аз нямах късмет, защото точно при мене Михайлов излезе и ми задаваха въпроси "прокурорите". Единият допълнителен въпрос беше: може ли ВКС да утежнава положението на подсъдимия, ако има протест? След като им казах, че това е невъзможно, като обясних, че в този случай делото се връща за допълнително разглеждане и тогава съдът може да утежни положението и т.н. единият подскочи до тавана. Другата тъпотия беше, когато в увода на въпроса за касационното производство им споменх, че това е четвъртият възможен стадий, през който може да премине нак. производство. Една от комисията ме гледаше странно и ме засече, че съдебното производство е триинстанционно. Обясних, че съм имал друго предвид, ама нямаше смисъл. Така че се оказа, че в Симеоново наистина подготвят идиоти зе ченгета, но не и за юристи. Като капак на всичко, "подскочилият до тавана" ми каза, че оценката от 5.50 на казуса ме била успокоила и нещо съм се отнесъл несериозно към устния. След описаната простотия си мисля, че всичко май е за по-добро, защото не искам да стана поредния ............. в прокуратурата.
- Гост
колеги, изпитът беше крайно неравнопоставен, имаше очевадни разлчия в начините на изпитване в различните комисии! Това направо е прецедент, не мога да си го обясня. Аз лично бях във злополучната втора комисия, но докато чаках да ми дойде реда около 2 часа, внимателно слушах как протича изпита в първа комисия и мога да ви кажа че място за сравнение няма! Това е безумие! Михайлов изпитваше хората като студенти във първи курс, не им задаваше никакви практически въпроси нито такива, които ги няма разработени в лекциите и ги изпитваха по 10 минути. Направо едва се сдържах да не скоча и да изкрещя каква е тая несправедливост! Във втора комисия междувременно горките хорица се потяха по около 50 минути и ни задаваха всевъзможини въпроси, на които и действащи магистрати биха се затруднили. Мисля че една шестица в първа комисия се равнява на най-много четворка в втора комисия. ДАЙТЕ ДА НАПРАВИМЕ НЕЩО, КОЛЕГИ, ДА ПУСКАМЕ ЖАЛБИ, ДА РАЗГЛАСИМЕ ПУБЛИЧНО ЗА ТАЗИ ЗВЕРСКА НЕСПРАВЕДЛИВОСТ!
- лора
Anonymous написа:Изчаках да излезе момичето, което седна веднага след мен на устния изпит. Комисията през цялото време държи протоколите на масата и много лесно се виждат оценките. Както аз видях да момичето преди мен оценката, така и моята е видяна.
колежке,помислихте ли по въпроса да заведете едно дело за клевета срещу комисията-сега като разбрах колко сте учили още повече ме е яд на това,което казаха за Вас
- Гост
Александра написа:Anonymous написа:[quote=
бях във вторник, защо питате
защото аз бях в петък и също се отказах-исках да разбера дали е имало друг, който се е отказал заради унижението, на което ни подложиха,а си е скъсал з... от учене преди това или е ставало въпрос за мен-но явно е имало и други
- Гост
Абе, Лора, я се успокой. Представи си, че ти точно им трябваш и затова са ти задавали практически въпроси, защото им е било интересно как мислиш.
Аз пък съм си в депресия затова, че НЕ ме питаха нищо практическо и интересно. Аз пък бих искала въпросите да бяха точно каквито, колегата цитира от първа, когато Михайлов излязъл! Ето виж от мойта гледна точка как е. Чувствам се подценена- защото вероятно са счели, че след като не говоря с увод, изложение и заключение- плавно и гладко, то значи няма смисъл да ме питат.... и направо са ме отписали....
Аз пък съм си в депресия затова, че НЕ ме питаха нищо практическо и интересно. Аз пък бих искала въпросите да бяха точно каквито, колегата цитира от първа, когато Михайлов излязъл! Ето виж от мойта гледна точка как е. Чувствам се подценена- защото вероятно са счели, че след като не говоря с увод, изложение и заключение- плавно и гладко, то значи няма смисъл да ме питат.... и направо са ме отписали....
- Александра
- Mironov
Mironov написа:Ne razbiram za6to da e unijenie, mislq 4e si be6e normalno, na vseki izpit e bilo taka
не е вярно-всяка година ходя-вече трета година и то на всичките изпити-и на устен и на писмен - и за с,и за пр, и за сл - такова нещо не е имало досега - вие на колко изпита - усти за с,пр и сл сте ходили
- Гост
Александра, не ме е яд за това, че са ми задавали практически въпроси, напротив, доволна съм, защото въпреки че беше трудно, се представих добре, но ме е яд, че дори и да имам шестица, тя няма да има същата стойност като една шестица във първа комисия например, разбираш ли? Така шансовете ми за класиране са много малки при тия неоправдано високи оценки в другите комисии
- ЛОРА
устен младши прокурори
Колеги, а имате ли поглед относно оценките в първа комисия от устният изпит проведен в понеделник 28.11?
Аз, въобще никъде не видях на масата протоколи с оценки, единствено имаше /това видях аз/ списъците на кандидатите от съответната комисия.
Аз, въобще никъде не видях на масата протоколи с оценки, единствено имаше /това видях аз/ списъците на кандидатите от съответната комисия.
- dess_74
- Потребител
|
|