начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

изпит за младши прокурори

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Мнениеот лора » 25 Ное 2005, 23:40

в втора комисия например никак не обичат буквалните цитати на Стойнов, май не са му фенове много
лора

Мнениеот кака » 25 Ное 2005, 23:42

по новия НПК нищо не питат
кака

Мнениеот кака » 25 Ное 2005, 23:42

по новия НПК нищо не питат
кака

Мнениеот лора » 25 Ное 2005, 23:44

то какво има да питат по новия НПК, какво ново има в него, май нищо
лора

Мнениеот Mironov » 26 Ное 2005, 00:48

Bqh vav parvata komisiq, osnovno Mohailov zadava6e vaprosi, drugite slu6aha. Mislq, 4e se darjaha 4udesno, nakraq sled kato svar6iha me pitaha za koi grad kandidatsvam i mi pojelaha uspeh. Kato cqlo tozi izpit be6e si 4isto subektiven. Vseki go izpitvaha dosta po-razli4no ot drugiq
Mironov

Мнениеот Mironov » 26 Ное 2005, 01:01

Men li4no me izpitvaha okolo 10 minuti
Mironov

??

Мнениеот Гост » 26 Ное 2005, 01:46

Правят ли проблеми относно ползването на НА :(
Гост

устен младши прокурори

Мнениеот dess_74 » 26 Ное 2005, 09:55

Колеги надявам се да не го въприемете като вид нахалство, но се интересувам горе-долу за колко време приключва изпита със всички кандидати?
Ние от провинцията, се интересуваме за това по повод на пътуването ни обратно.
И бихте ли сподилили какви са, примерно допълнителните въпроси? Задавани на Вас лично, извън тези които сте си изтеглили и развили.
Предварително благодаря на включилите се колеги.
dess_74
Потребител

Мнениеот лора » 26 Ное 2005, 10:29

на тези които идват от провинцията, по-добре си оставете целия ден, защото изпитът тече много бавно, особено във втора комисия. Между другото председател на втора комисия е тази, който четеше казуса на писмения изпит и беше също така подробна, както и на писмения
лора

Мнениеот 100F » 26 Ное 2005, 11:16

Колеги,не искам да Ви плаша но втора комисия е ужасна.Комбинацията Котева-Паликарски е в състояние да скъса всеки.Мога със сигурност да кажа,че над половината съдии и прокурори от СРС и СРП няма да могат да вземат този изпит с повече от 4.Мен ме изпитваха около 40-50 минути.Подробности до болка.Заяждане за всяка дума,ама буквално за всяка дума.Не обичат Стойнов,ако кажете какво представлява лекомислието по Стойнов,ще ви се изсмеят.Не видях в протокола на Котева оценка по-висока от 4.След мен може и да е имало.Така,че правете струвайте,не попадайте в тази комисия.
100F

Мнениеот protekta » 26 Ное 2005, 11:39

Паликарски не е толкова страшен! Ако си знаеш, не би трябвало да има никакви проблеми. Да, изисква, но не се заяжда.
Поне навремето беше така.
protekta
Потребител

Мнениеот tujni4ka » 26 Ное 2005, 11:58

втора комисия е ужасна:((( след изпита се чудех как изобщо съм завършила право, пък и как работя като юрист в момента... :( цял следобед вчера се бях сдухала като идиот заради отвратителното им държание... Миналата година се явявах на устния за съдии - комисиите нямаха нищо общо с отвратителните човечета от вчера:))) Дано и тази година е така:)
tujni4ka

Мнениеот Гост » 26 Ное 2005, 13:47

във втора комисия не държат толкова на това как си развил въпросите а искат да расъждаваш по тях логично.наблягат повече на практическата страна на въпросите.държат се много добре и показват уважение като към колеги
Гост

устен младши прокурори

Мнениеот dess_74 » 26 Ное 2005, 14:49

и все пак, не виждам някой да е изложил някакъв примерен въпрос, който му е бил зазаден от комисията?
Интересува ме, всичко подробно ли трябва да се обяснява примерно ако, въпроса се отнася за престъпление от Особената част на НК?
dess_74
Потребител

Мнениеот luki6 » 26 Ное 2005, 14:51

Neka niakoi kage kak minava izpita i v 3-ta komisia.
luki6

Мнениеот Гост » 26 Ное 2005, 15:26

Задават ли допълнителни въпроси т.е. странични и не свързани с изтеглените или задълбават само по падналите се ?
Гост

устен младши прокурори

Мнениеот dess_74 » 26 Ное 2005, 20:42

А относно, ползването на НА /НК и НПК/ има ли проблем, както се чу тук във форума, че се разрешавало ползването им само за около 10/15 минутки?
dess_74
Потребител

????

Мнениеот Гост » 27 Ное 2005, 17:13

пишете колеги не се стеснявайте :? :lol:
Гост

Мнениеот Гост » 28 Ное 2005, 09:44

Здравейте! Аз бях в първа комисия и мога да ви кажа как протичаше в нея. Теглиш си три въпроса от обща, специална и процес. Сядаш с нормативните актове и си пишеш някъде около 30 мин. Никой не се заяжда, че ползваш закони, дори те ти казват, че можеш да ги ползваш. След това сядаш пред тях и те изпитва главно проф. Михайлов като на изпит. Държи и иска определения. Но не се заяждаха. Дори ти помагат. Изпитваха ме около 20 мин. Главно ме питаха по въпросите ми и много малко странични, най вече по особената част да се сравняват различните състави в зависимост от това какво ти се е паднало. Никой не се е заяждал. Не ме попитаха по новия НПК, нито са ми задавали казуси. Но повтарям, че това беше в първа комисия. За другите нищо не съм чула. Успех на всички. Ако някой има въпроси да пита.
Гост

Мнениеот nikol » 28 Ное 2005, 10:54

az bqx v treta komisiq izpita prote4e mnogo dobre ne se pritesnqvaite
darjaxa se perfektno i ne zadavaxa mnogo vaprosi pitaxa samo po tova koeto si izteglil
a nqkoi znae li koga 6te izlqzat rezultatite ot ustniq
nikol

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити