- Дата и час: 22 Ное 2024, 15:45 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Излязоха резултатите за младши съдии
|
|
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Колеги, знам горе-долу какъв е критерият за оценяване, но ми кажете при положение, че от казуса е очевидно, че е налице всичко друго, но не и кражба, тогава как е възможно този който е писал именно кражба да има висока оценка. Стана до болка ясно, че за оценяващите е важно да се покаже мислене, но какво "мислене" може да компенсира незнанието? Приканвам всички по-умни от мен да ми отговорят.
- Сноб
Аз съм писала, че е кражба и имам 5.25 Четстно казано до последно се колебах между кражба и обсебване, но в последна сметка писах кражба защото автомобила е ползван СЪВМЕСТНО от двамата, т.е и фактическата власт на собственика върху автомобила не е е била прекъсната и с деянието си Миланов е прекъснал,отнел е фактическата власт на собственика. Друго е при обсебването - например на наета вещ - собственика няма фактическа власт върху отдадента под наем вещ и аконаемателя я присвои ще имаме обсебване.
Не мисля, че проблема е дали е кражба или обсебване, а е наистина въпрос на мислене. Е, макари да съм мислила по този начин и това да е оценено положително, все пак оценката ми не е достатъчна...за съжаление. Въпросът е как трябва да мислиш за да имаш 6.00...
Не мисля, че проблема е дали е кражба или обсебване, а е наистина въпрос на мислене. Е, макари да съм мислила по този начин и това да е оценено положително, все пак оценката ми не е достатъчна...за съжаление. Въпросът е как трябва да мислиш за да имаш 6.00...
- Кандидатка
Do kandidatka
Za6to smqta6, 4e e nedostata4no? 5,25 e sravnitelno dobra ocenka, moje i da stane nqkade, no naistina zavisi zakade kandidatsva6?
- Mironov
Класиране
А има ли някой представа как се извършва класирането чисто технически:
а) за определен ОС се състезават САМО кандидатите, които са посочили съответия ОС на първо място в заявлението (и по този начин не е задължително местата за някои ОС да се заемат непременно от кандидатите получили максимален или много висок бал. Например ако кандидат има 6 на устния и 6 на писмения, т.е има бал 12, но е посочил на първо място гр.С. този кандидат ще участва ли в класирането за гр. П. ? )
б) друг начин за класиране?
а) за определен ОС се състезават САМО кандидатите, които са посочили съответия ОС на първо място в заявлението (и по този начин не е задължително местата за някои ОС да се заемат непременно от кандидатите получили максимален или много висок бал. Например ако кандидат има 6 на устния и 6 на писмения, т.е има бал 12, но е посочил на първо място гр.С. този кандидат ще участва ли в класирането за гр. П. ? )
б) друг начин за класиране?
- Кандидатка
Доколкото аз знам - в класирането за определен град участват всички, които са посочили този град, независимо на кое място е посочен. Подреждат се по успех. Тези, които се класират за този град, не участват в класирането за другите градове. А тези, които не се класират за определения град, системата ги прехвърля за класирането за другите градове.
Смисълът на степенуването на градовете, което правим в заявлението, е - дори и да имаме успех за всички градове, ще бъдем класирани за първия град, за който имаме успех, и не можем да претендираме да ни класират за град, който е по-назад в желанията ни.
Колеги, вие за всички градове ли участвате?
Смисълът на степенуването на градовете, което правим в заявлението, е - дори и да имаме успех за всички градове, ще бъдем класирани за първия град, за който имаме успех, и не можем да претендираме да ни класират за град, който е по-назад в желанията ни.
Колеги, вие за всички градове ли участвате?
- Александра
Rezultati ot izpita za ml. sadii
Kolegi, bihte li mi kazali kade sa publikuvani rezulatite, tai kato na saita na vis6ia sadeben savet ima publikuvani samo rezultatite ot izpita za ml. prokurori. Blagodaria predvaritelno
- simon_p
Кандидатка написа:Наистина 5,25 е добра оценка, но само сравнително. За класиране не е достатъчно. Е, все пак има и устен, а надеждата умира последна...
Колежке, оценката ти наистина е много добра. На изпитите от миналата година има кандидати, които спечелиха с 5.25 на писмен и 6.00 на устен. Аз съм една от тях. Зависи, разбира се, за къде кандидатстваш. Успех!
- гост
Наистина предстои и устен изпит и оценката от него също е решаваща. Но дори да имам 6 на устния, явно след това е въпрос на лотария при класирането след като всички, които са писали съответен ОС, независимо на кое място, се състезават за този ОС. Така шансовете са значително по-малки защото повечето колеги пишат в заявлението всички градове. А аз съм писала един единствен град...
- Кандидатка
Кандидатка написа:Наистина предстои и устен изпит и оценката от него също е решаваща. Но дори да имам 6 на устния, явно след това е въпрос на лотария при класирането след като всички, които са писали съответен ОС, независимо на кое място, се състезават за този ОС. Така шансовете са значително по-малки защото повечето колеги пишат в заявлението всички градове. А аз съм писала един единствен град...
Там ти е грешката. Никога не залагай само на един кон, освен ако не си напълно сигурна в залога си, разбира се!
- гост
- Гост
Anonymous написа:Извинявайте за глупавия въпрос, но с колко като заплата започва младши съдия?
Колега, ако не се лъжа (но четох някъде за актуализирания им размер) заплатата е аколо 670 лв. Не звучи зле, но за работата, която се очертава да има всеки младши съдия, е нищо. Съмнявам се че някой кандидатства за парите, нали!
- Гост
Учудващо е, че при такъв лесен казус оценките не са никак завидни! Така че 5,25 би се равнявала на 5,50 и дори 5,27 в предходните конкурси! Успех на устния! Сигурно ще има и кандидати с 5,00 на писмения, които ще бъдат класирани! А защо не и с 4,75 при този "урожай"!
- gega
- Потребител
Гега, проследих цялата дискусия по казуса за мл. съдии и прокурори и не забелязах да си дал мнение по въпросите по казусите, но виждам, че иначе всичко ти е ясно. А що се отнася до казуса за съдии очевидно не е супер труден, но при всички положения беше ултра тъп и недодялано измислен. Между другото от висотата на величието си, кажи на простосмъртните мнението си относно родовата подсъдност на иска за разваляне на ДИГ.
- Сноб
Ако наистина бе проследил цялата дискусия, щеше да разбереш много неща! Там съм изразил своето становище! Ако имаш ниска оценка и мнението ти се различава коренно от моето, сам си направи изводите:))))
- gega
- Потребител
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
|
|