начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Излязоха резултатите за младши съдии

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Излязоха резултатите за младши съдии

Мнениеот Гост » 10 Ное 2005, 17:19

Някой ще ги сортита ли?[/b]
Гост

Мнениеот Гост » 10 Ное 2005, 17:57

ми, направете си го сам, колега
Гост

Мнениеот Сноб » 10 Ное 2005, 20:31

Колеги, знам горе-долу какъв е критерият за оценяване, но ми кажете при положение, че от казуса е очевидно, че е налице всичко друго, но не и кражба, тогава как е възможно този който е писал именно кражба да има висока оценка. Стана до болка ясно, че за оценяващите е важно да се покаже мислене, но какво "мислене" може да компенсира незнанието? Приканвам всички по-умни от мен да ми отговорят.
Сноб

Мнениеот Кандидатка » 10 Ное 2005, 21:02

Аз съм писала, че е кражба и имам 5.25 Четстно казано до последно се колебах между кражба и обсебване, но в последна сметка писах кражба защото автомобила е ползван СЪВМЕСТНО от двамата, т.е и фактическата власт на собственика върху автомобила не е е била прекъсната и с деянието си Миланов е прекъснал,отнел е фактическата власт на собственика. Друго е при обсебването - например на наета вещ - собственика няма фактическа власт върху отдадента под наем вещ и аконаемателя я присвои ще имаме обсебване.
Не мисля, че проблема е дали е кражба или обсебване, а е наистина въпрос на мислене. Е, макари да съм мислила по този начин и това да е оценено положително, все пак оценката ми не е достатъчна...за съжаление. Въпросът е как трябва да мислиш за да имаш 6.00...
Кандидатка

Do kandidatka

Мнениеот Mironov » 10 Ное 2005, 22:39

Za6to smqta6, 4e e nedostata4no? 5,25 e sravnitelno dobra ocenka, moje i da stane nqkade, no naistina zavisi zakade kandidatsva6?
Mironov

Мнениеот Кандидатка » 11 Ное 2005, 09:49

Наистина 5,25 е добра оценка, но само сравнително. За класиране не е достатъчно. Е, все пак има и устен, а надеждата умира последна...
Кандидатка

Класиране

Мнениеот Кандидатка » 11 Ное 2005, 10:01

А има ли някой представа как се извършва класирането чисто технически:

а) за определен ОС се състезават САМО кандидатите, които са посочили съответия ОС на първо място в заявлението (и по този начин не е задължително местата за някои ОС да се заемат непременно от кандидатите получили максимален или много висок бал. Например ако кандидат има 6 на устния и 6 на писмения, т.е има бал 12, но е посочил на първо място гр.С. този кандидат ще участва ли в класирането за гр. П. ? )

б) друг начин за класиране? :roll:
Кандидатка

Мнениеот Александра » 11 Ное 2005, 12:08

Доколкото аз знам - в класирането за определен град участват всички, които са посочили този град, независимо на кое място е посочен. Подреждат се по успех. Тези, които се класират за този град, не участват в класирането за другите градове. А тези, които не се класират за определения град, системата ги прехвърля за класирането за другите градове.

Смисълът на степенуването на градовете, което правим в заявлението, е - дори и да имаме успех за всички градове, ще бъдем класирани за първия град, за който имаме успех, и не можем да претендираме да ни класират за град, който е по-назад в желанията ни.

Колеги, вие за всички градове ли участвате?
Александра

Rezultati ot izpita za ml. sadii

Мнениеот simon_p » 11 Ное 2005, 12:20

Kolegi, bihte li mi kazali kade sa publikuvani rezulatite, tai kato na saita na vis6ia sadeben savet ima publikuvani samo rezultatite ot izpita za ml. prokurori. Blagodaria predvaritelno
simon_p

Мнениеот гост » 11 Ное 2005, 12:58

Кандидатка написа:Наистина 5,25 е добра оценка, но само сравнително. За класиране не е достатъчно. Е, все пак има и устен, а надеждата умира последна...

Колежке, оценката ти наистина е много добра. На изпитите от миналата година има кандидати, които спечелиха с 5.25 на писмен и 6.00 на устен. Аз съм една от тях. Зависи, разбира се, за къде кандидатстваш. Успех!
гост

Мнениеот Кандидатка » 11 Ное 2005, 13:44

Наистина предстои и устен изпит и оценката от него също е решаваща. Но дори да имам 6 на устния, явно след това е въпрос на лотария при класирането след като всички, които са писали съответен ОС, независимо на кое място, се състезават за този ОС. Така шансовете са значително по-малки защото повечето колеги пишат в заявлението всички градове. А аз съм писала един единствен град...
Кандидатка

Мнениеот гост » 11 Ное 2005, 14:26

Кандидатка написа:Наистина предстои и устен изпит и оценката от него също е решаваща. Но дори да имам 6 на устния, явно след това е въпрос на лотария при класирането след като всички, които са писали съответен ОС, независимо на кое място, се състезават за този ОС. Така шансовете са значително по-малки защото повечето колеги пишат в заявлението всички градове. А аз съм писала един единствен град...

Там ти е грешката. Никога не залагай само на един кон, освен ако не си напълно сигурна в залога си, разбира се!
гост

Мнениеот Кандидатка » 11 Ное 2005, 14:53

Писала съм само един град по чисто лични причини, имам две малки деца и не е подходящ момент за местене в друг град...
Кандидатка

Мнениеот Гост » 11 Ное 2005, 15:03

Извинявайте за глупавия въпрос, но с колко като заплата започва младши съдия?
Гост

Мнениеот Гост » 11 Ное 2005, 15:27

Anonymous написа:Извинявайте за глупавия въпрос, но с колко като заплата започва младши съдия?

Колега, ако не се лъжа (но четох някъде за актуализирания им размер) заплатата е аколо 670 лв. Не звучи зле, но за работата, която се очертава да има всеки младши съдия, е нищо. Съмнявам се че някой кандидатства за парите, нали! :lol: :lol: :lol:
Гост

Мнениеот gega » 11 Ное 2005, 18:40

Учудващо е, че при такъв лесен казус оценките не са никак завидни! Така че 5,25 би се равнявала на 5,50 и дори 5,27 в предходните конкурси! Успех на устния! Сигурно ще има и кандидати с 5,00 на писмения, които ще бъдат класирани! А защо не и с 4,75 при този "урожай"!
gega
Потребител

Мнениеот Сноб » 12 Ное 2005, 15:55

Гега, проследих цялата дискусия по казуса за мл. съдии и прокурори и не забелязах да си дал мнение по въпросите по казусите, но виждам, че иначе всичко ти е ясно. А що се отнася до казуса за съдии очевидно не е супер труден, но при всички положения беше ултра тъп и недодялано измислен. Между другото от висотата на величието си, кажи на простосмъртните мнението си относно родовата подсъдност на иска за разваляне на ДИГ.
Сноб

Мнениеот gega » 12 Ное 2005, 16:47

Ако наистина бе проследил цялата дискусия, щеше да разбереш много неща! Там съм изразил своето становище! Ако имаш ниска оценка и мнението ти се различава коренно от моето, сам си направи изводите:))))
gega
Потребител

Мнениеот uristka » 17 Ное 2005, 17:22

pisala sam savsem razli4ni neshta ot teb Gega i imam 5.50 taka 4e se druj normalno i ne se nadcenqvai..
uristka

Следваща

Назад към Конкурси, изпити