начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

изпит за младши съдии

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

изпит за младши съдии

Мнениеот гост » 10 Ное 2005, 18:01

Колеги какво ще кажете за резултатите от изпита за младши съдии?
- по добри са от тези за младши прокурори!!!
гост

Re: изпит за младши съдии

Мнениеот Гост » 10 Ное 2005, 18:17

Честно казано, зависи от гледната точка. Аз съм много нещастна от резултата от казуса за съдии, бях убедена, че ще имам поне 5. За прокурорския казус бях в отчаяние, а имам 5.50.
Така че за едни тези резултати са по-добри, за други са умопомрачителни...
Явно нещо съм объркала генерално още съвсем в началото, защото за съдийския изпит четях от началото на август, ама четенето си беше четене – събота и неделя по цял ден, а в делнични дни – до към 3-4 през нощта веднага след работа...
А за прокурорите се концентрирах едва след сазуса за съдии, т.е. имах 5-6дни...
Гост

Мнениеот Гост » 10 Ное 2005, 18:32

нормално са оценявали, малко са добрите оценки.аз ли4но имам 4.5 .накои знае ли кои са били хабилитираните миналата годин аи кои са сега?в залат авидях Хрусанов и Сивков, но дали са те?
Гост

Мнениеот гост » 11 Ное 2005, 10:05

Има ли смисъл да се явявам на устен изпит, при условие че на писменият имам 4.75? моля някои да сподели как преминава устния изпит, ако са се явявали миналата годнина!
гост

Мнениеот Кандидатка » 11 Ное 2005, 10:29

А има ли някой представа как се извършва класирането чисто технически:

а) за определен ОС се състезават САМО кандидатите, които са посочили съответия ОС на първо място в заявлението (и по този начин не е задължително местата за някои ОС да се заемат непременно от кандидатите получили максимален или много висок бал. Например ако кандидат има 6 на устния и 6 на писмения, т.е има бал 12, но е посочил на първо място гр.С. този кандидат ще участва ли в класирането за гр. П. ? )

б) друг начин за класиране? Rolling Eyes
Кандидатка

Мнениеот гост » 11 Ное 2005, 10:33

Явявах се на устен миналата година, тъй като на писмения имах 5.50. Теглят се три въпроса - по един от гражданско, наказателно и адм. право. Падна ми се съсобственост, измама и обжалване на наказ. пост.
Позволено е да се ползват норм.актове. Но след като си кажеш всичко, започват с въпроси по това което ти сее паднало.
гост

Мнениеот гост » 11 Ное 2005, 10:35

а къде са публикувани резултатите от писмения?
гост

Мнениеот dess_74 » 11 Ное 2005, 10:40

в страницата на ВСС, т.с там където се и обявяват конкурсите
dess_74
Потребител

Мнениеот гост » 11 Ное 2005, 11:18

Моля напишете адреса на който се виждат резултатите!
гост

Мнениеот krisp » 11 Ное 2005, 11:33

Колеги явно има някаква грешка на страницата на ВСС, защото от един компютър не ги виждам резултатите, а от друг, в една интернет зала се виждат, какво ли е сгрешено.
krisp

Мнениеот Гост » 11 Ное 2005, 11:42

Миналата година се явявах на устен изпит за мл. съдия. Първо от комисията ме нападнаха, че съм прередила един колега. След като им казах, че той все още не е дошъл, председателят на комисията Галина Солакова, мисля че беше, излезе отвън да го търси, за да направи очна ставка, след което му се накара и на него, че е закъснял. Завършиха с обобщение, че сме като овце. След цялата разправия ми зададоха 2-3 въпроса. Пълна пародия, чувствах се като първокурсник на изпит.
Самият изпит иначе не е труден. Напротив- миналата година май всяка втора оценка беше шестица. Аз лично бях свидетел и чух с ушите си как на една кандидатка преди мен й се беше паднал въпросът за ограничените вещни права и тя около двадесет минути говореше за "ограниченото вещно право на владение" и никой от комисията не й направи забележка, напротив поставиха й 3 шестици и две петици.
Гост

Назад към Конкурси, изпити