начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

покупкопродажба на автомобил

Казуси за недвижими имоти

покупкопродажба на автомобил

Мнениеот колев » 11 Фев 2005, 10:13

Преди две седмици закупих автомобил от друг град ,иммам договор за покупкопродажба,в КАТ отказват да я пререгистрират с мотива ,че е с ппренабити нопера на двигателя,а те отговарят на талона. Сега КАТ искат да конфискуват автомобила,а той не се издирв.Какво да предприема?
колев

Re: покупкопродажба на автомобил

Мнениеот law » 11 Фев 2005, 10:38

На мен ми се случи същото преди половин година. Съветвам ви да отидете в полицейското управление и да се разберете по някакъв начин (пари, връзки,искрени молби, аз самата съм адвокат и съм сигурна, че нямат кой знае какво законово основание да задържат колата, но просто нямах време и сили да се занимавам) с дознателя да не ви конфискува колата докато трае дознанието. Ходете си на разпит, викнете и продавача за разпит, въобще съдействайте на дознателя по всякакъв начин, за да може да изпрати преписката на прокурора с мнение за прекратяване. Намерете от продавача си всички договори преди вас и митническата декларация, с която е вкарана колата в България. Искайте екстертиза в полицейското управление. И най-вече, намерете връзки в КАТ при всички положения, защото ако не намерите там връзки или не намерите на кого да платите, няма да ви обърнат особено внимание - това там е най-подкупката и отвратителна институция, която може да съществува. Аз макар и с прокуроското постановление за прекратяване като отидох, ми се изсмяха и ми заявиха че това за тях нищо не значи и че могат да видят номера на двигателя както си поискат. Едва просто с много мъки и връзки успях да се оправя и вече си знам, плащаш си предварително преди изобщо да вдигнат капака на колата, за да не се задейства тази луда процедура с дознатели и прочие. За съжаление е така. А ще видите как експерта от полицията ще се смее, защото експертиза не се прави на двигател, а на рамата, и номера на двигателя въобще не е нещо, което може да идентифицира колата, а просто дава информация колко кубика е колата и прочие. При мен дори дознателя праща писмо до Форд, Германия, за да попита къде е произведена тази кола и дали от тях е произведена, можете ли да си представите - става въпрос за Форд фиеста, 1993г., смешна работа, в Германия много са се забавлявали. Не искам да ви отчайвам, но за мен беше истински кошмар. Иначе ако успеете да се преборите да не ви я конфискуват, всеки месец ще се виждате със "сладурите" в КАТ, за да ви подновяват временния талон, с който ще карате, докато прокурорът реши делото. Успех!
law
Младши потребител

Мнениеот колев » 11 Фев 2005, 11:30

При мен става въпрос за VW Gflf 1986г. на стойност 1800лв.,който е вкаран в България 2000г. и е минал през 2-3 ръце,а в града от който е закупен е регистриран без проблем,има и първа ретистрация в София
колев

Re: ПИТАНКА

Мнениеот Мишо » 11 Фев 2005, 12:11

Някой може ли да отговори, колко години може да трае това непрекъснато издаване на временни талони от КАТ? Имаше нещо за придобиване по давност след изтичане на 5 год. от владеенето на автомобила?
Мишо

Мнениеот Станислав » 01 Мар 2005, 12:01

Мицубиши Колт 1992год. Двигател 1600м3 - 120коня-3000лв.
Станислав

Мнениеот поли » 01 Мар 2005, 12:23

Ако не ти връчен документ за отговорно пазене на въпросния автомобил,
накарай продавача/собственика/ по талон да ти направи пълномощно и след
това намери някой да го купи, като го упълномощиш с правата да се разпорежда
с автомобила.
поли

Назад към Имотни казуси