начало

Парламентът за пети път не успя да си избере председател Парламентът за пети път не успя да си избере председател

Какво да го правя този Стойнов?

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Какво да го правя този Стойнов?

Мнениеот :( » 24 Авг 2005, 08:04

Този човек ми проваля следването, как да се справя с него? Явно съм неспособна да му зазубря учебника, почнах да се чувствам некомпетентна във всяка една област и се усещам пълен идиот. Определенията му просто ми разкатаха здравето. Дайте някакъв съвет, моля ви. :cry:
:(

Мнениеот Гост » 24 Авг 2005, 09:22

Драга колежке, разбирам Ви!
И аз съм минала по този път и знам, че никак не е лесно.На тест ли се явявате? По мое време беше тест, който се взимаше минимум от втория път. Но не губете надежда. Теста се решава със зубрене на определенията в учебника, както Вие правилно се се ориентирали, но правилния метод, изпитан от всички мои съкурсници е да се реши теста и да не се правят поправки в отговорите след последващата му проверка. Практиката показва, че винаги първия отговор е бил най-верен. Пробвайте! Няма да съжалявате!
Аз естествено бях наизустила учебника и до сега вече 3 години помня всяко едно определение наизуст, но и в това има нещо хубаво-помага ми в работата.УСПЕХ!!!
Гост

Мнениеот Гост » 24 Авг 2005, 09:35

Да-а! Стойнов - караше ме да се чувствам по същия начин, но колегата в предния отговор е права! Друг е въпросът, че съм чувал, че въпросните учебници (които все пак не са лоши) са четени от психолози и психиатри, които са били на мнение, че този, който ги писал нещо не е съвсем... Мога да Ви кажа само да не се отказвате и да Ви пожелая успех!
Гост

Мнениеот Гост » 24 Авг 2005, 09:40

samo da vi kaza, 4e Stoinov i Fil4ev sa ot edin kurs:))))))))))))))
Гост

Мнениеот Гост » 24 Авг 2005, 09:47

az li4no go wzeh ot 2 pat, izwadih si w 1 tetradka wsi4ki opredeleniq i gi nazubrih.posle ima6e pri nas i usten tam Stojnov pita6e mnogo, no kato cqlo ne se kosi, 6te te powarti i nakraq Borito Wel4ev 6te ti go dade::))). da ti kaga Stojnov ne e tolkova lo6 i tova deto ni go nabi v glavite pomogna za posle-pone otnosno nqkoi-ne6ta.USPEH
Гост

Мнениеот Гост » 24 Авг 2005, 09:59

P.S
powe4eto wyprosi po testowete sa ednakwi-ot 10 rali4ni testa w tqh ima primerno ne 200 waprosa, a 50 i tezi 50 waprosa se wartqt w testowete.pomoli kolegi da ti napi6at waprosite i predlogenite otgowori.az gi imah predi napisani i otgowrite kym konkretnite waprosi.otnowo uspeh::)
Гост

Мнениеот Гост » 24 Авг 2005, 10:38

Anonymous написа:az li4no go wzeh ot 2 pat, izwadih si w 1 tetradka wsi4ki opredeleniq i gi nazubrih.posle ima6e pri nas i usten tam Stojnov pita6e mnogo, no kato cqlo ne se kosi, 6te te powarti i nakraq Borito Wel4ev 6te ti go dade::))). da ti kaga Stojnov ne e tolkova lo6 i tova deto ni go nabi v glavite pomogna za posle-pone otnosno nqkoi-ne6ta.USPEH

И аз имам проблем със Стойнов обаче чух,че ако си вземеш изпита при Велчев и после ти се падне Стойнов на държавен,ставало страшно!
Така,че споделете малко опит!
Гост

Адаша Стойнов

Мнениеот almal » 24 Авг 2005, 12:07

Аз бях сред първите жертви, дотогава такова нещо не беше изпробвано върху хора. Първия път съвсем наивно и чистосърдечно реших че трябва да си науча без зубрене и без да преписвам, въпреки че добронамерено ми предложиха. Беше едно от най-кошмарните ми лета. На септември ми беше дошъл акъла в главата и преписах както си му е реда. Признавам че се чувствах гузен, но нямаше как. Устния мина безпроблемно.
Точно по мое време излезе и учебника на проф. Стойнов, тогава беше още доцент. Мога да кажа че е много добър, но аз учих от лекции, тъй като в учебника нямаше раздел "общоопасни престъпления", а моите лекции бяха доста добри.
Мисля че Стойнов е един от най-добрите професионалисти и се радвам че ми е преподавал, макар че това ми струва милиони невинни неврони, душичките мили....
И накрая - един любопитен факт. Една от най-хубавите портретни фотографии, които съм правил на преподавател е неговата.
almal
Нов потребител

Re: Адаша Стойнов

Мнениеот Гост » 24 Авг 2005, 13:10

almal написа:Аз бях сред първите жертви, дотогава такова нещо не беше изпробвано върху хора. Първия път съвсем наивно и чистосърдечно реших че трябва да си науча без зубрене и без да преписвам, въпреки че добронамерено ми предложиха. Беше едно от най-кошмарните ми лета. На септември ми беше дошъл акъла в главата и преписах както си му е реда. Признавам че се чувствах гузен, но нямаше как. Устния мина безпроблемно.
Точно по мое време излезе и учебника на проф. Стойнов, тогава беше още доцент. Мога да кажа че е много добър, но аз учих от лекции, тъй като в учебника нямаше раздел "общоопасни престъпления", а моите лекции бяха доста добри.
Мисля че Стойнов е един от най-добрите професионалисти и се радвам че ми е преподавал, макар че това ми струва милиони невинни неврони, душичките мили....
И накрая - един любопитен факт. Една от най-хубавите портретни фотографии, които съм правил на преподавател е неговата.

Колега Малев, как я карате?
Гост

Стойнов

Мнениеот прокурор » 24 Авг 2005, 14:49

Три пъти се явявах на изпит при Стойнов и не го взех. Човекът просто не е в ред. На четвъртия път /за мой късмет/ Стойнов беше ангажиран и изпита беше проведен от Велчев и Груев,като нямаше скъсани. На държавен изпит ми се падна Стойнов,но на този изпит той се държи малко по-нормално и общо взето няма проблеми. Успех на всички колеги,на които им предстои изпит при този "интелектуалец"! Кураж и да не Ви пука!
прокурор

Re: Стойнов

Мнениеот Гост » 24 Авг 2005, 15:10

прокурор написа:Три пъти се явявах на изпит при Стойнов и не го взех. Човекът просто не е в ред. На четвъртия път /за мой късмет/ Стойнов беше ангажиран и изпита беше проведен от Велчев и Груев,като нямаше скъсани. На държавен изпит ми се падна Стойнов,но на този изпит той се държи малко по-нормално и общо взето няма проблеми. Успех на всички колеги,на които им предстои изпит при този "интелектуалец"! Кураж и да не Ви пука!

Еее,прокурор,завиждам ти(а и на всички останали,които сте си взели изпита),пък и прокурор си станал.. :lol: .
Гост

зубрене му е майката

Мнениеот Eko » 24 Авг 2005, 15:33

И двата при Стойнов ги взех от раз, и двата пъти съм зулрил като луд-нямаш друг избор!Съчувствам, но нямаш друг избор, но все пак си трябва и мислене де, не е само да назубриш :roll: :idea: Успех!
Eko

Мнениеот 19.04 » 24 Авг 2005, 15:51

Ооох, колеги, толкова неприятности съм преживяла покрай Стойнов, че мога да напиша книга... Имах лошия късмет да се падна при него на държавния изпит. Бях скъсана на второто изречение, без никакъв шанс да се изкажа все пак по въпросите си. В резултат на това се падах при Стойнов и следващите два пъти на държавния изпит. Невероятно, но факт - от 15 комисии, аз три пъти да се падам при Стойнов... И трябва да ви кажа, че бях една от многото от "черния списък". След като за трети път се паднах при Стойнов на държавен изпит, след оплакване от моя страна пред Лазар Груев, който тогава беше зам. декан, аз като по чудо си взех изпита и то с отлична оценка. Същото се отнася и за другите колеги, които за пореден път в него ден се бяха паднали в комисията на Стойнов. Сами виждате - имаше нещо много гнило. Освен да ви пожелая успех, искам да ви кажа да не се оставяте да ви манипулират и да си отстоявате правата доколсото е възможно!
19.04

Мнениеот ІІ група » 25 Авг 2005, 11:48

Almal, вероятно с тебе сме били в един курс. Ти от кой поток беше и от коя група. И аз бях при Стойнов за първи път на тест. Пропуснах лятната сесия и си го взех на септември от първия път. За особената част се явих при Лазар Груев. Голям зор беше да се уредя. После беше голям страх за държавните изпити, но слава богу, не ми се падна Стойнов.
ІІ група

Мнениеот Гост » 25 Авг 2005, 11:57

Нямаше го на държавните изпити, щото му бяха разбили мутрата във Велико Търново - и там беше въвел тая система, ама на някой не му е харесала особено!
Гост

Мнениеот ІІ група » 25 Авг 2005, 12:29

Спомням си, че имаше нещо такова. То идваха майки, оплакваха се в деканата, децата искали да се самоубиват. Абе, голям купон беше.
ІІ група

Мнениеот анонимна » 25 Авг 2005, 12:42

Ако има начин, явете се при друг преподавател... Познавам доста пострадали от Стойнов, които вече работят и се справят перфектно с работата си, макар че огорчението им от Стойнов е трайно...
Не се отчайвайте - това е най-важно. В живота има навсякъде Стойновци - но се намира начин да се излезе от ситуацията. Може и късмета да проработи! Кураж и късмет!
Между другото - Стойнов е бел тормозен навремето от друг преподавател и сега си избива комплексите за сметка на студентите и няма кой да сложи край на това нещо...Нямам думи...
анонимна

ІІ група

Мнениеот almal » 25 Авг 2005, 13:10

Здравей ІІ група, ако сме били един випуск мога да кажа че имам много топли и приятни впечатления от групата ви, аз бях V. Няма да навлизам в допълнителни кой съм, що съм, ако сме били съвипускници без съмнение ме помниш. А на въпроса "как е г-н Малев", мога да отговоря че по последни данни поменува добре и продължава да си е същия особняк и да гледа на нещата отгоре, както и преди. А вие как сте? Виждам че легендарния тест още ви държи влага...
almal
Нов потребител

Мнениеот Гост » 25 Авг 2005, 13:21

анонимна написа:Ако има начин, явете се при друг преподавател... Познавам доста пострадали от Стойнов, които вече работят и се справят перфектно с работата си, макар че огорчението им от Стойнов е трайно...
Не се отчайвайте - това е най-важно. В живота има навсякъде Стойновци - но се намира начин да се излезе от ситуацията. Може и късмета да проработи! Кураж и късмет!
Между другото - Стойнов е бел тормозен навремето от друг преподавател и сега си избива комплексите за сметка на студентите и няма кой да сложи край на това нещо...Нямам думи...

Какво ти "трайно" - заради него намразих наказателното право и понастоящем въобще не се занимавам с наказателно право. А процесът след това, благодарение на Даниела Доковска и Георги Митов, беше песен!
Гост

Re: ІІ група

Мнениеот Гост » 25 Авг 2005, 13:25

almal написа:Здравей ІІ група, ако сме били един випуск мога да кажа че имам много топли и приятни впечатления от групата ви, аз бях V. Няма да навлизам в допълнителни кой съм, що съм, ако сме били съвипускници без съмнение ме помниш. А на въпроса "как е г-н Малев", мога да отговоря че по последни данни поменува добре и продължава да си е същия особняк и да гледа на нещата отгоре, както и преди. А вие как сте? Виждам че легендарния тест още ви държи влага...

Чак пък да ни държи влага..., а иначе:
много се радвам за теб, колега! Нямаш ли път към София скоро?
Гост

Следваща

Назад към Конкурси, изпити