начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

имам нужда от съвет как да се справя с общината

Казуси за недвижими имоти

имам нужда от съвет как да се справя с общината

Мнениеот ianica » 14 Юни 2005, 11:38

Става въпрос за няколко семейства във вилна зона Ромча, които от скорошните наводнения много са пострадали.Още през 2000г. са подали молба до Кмета да се осигури "законен и безопасен достъп" до техните парцели/те живеят там целогодишно/. Отговора е, негативен. По-късно 2002г. се открива производство за отчуждаване на части от 8 имота за прекарване на път през 7 от тях. Този път е проектиран в долната част на парцелите, който при наводненията са залети с вода. Семействата предлагат пътя да минава само през 1 парцел което е много по-удобно,а и потози начин новия път ще се намира в горната част на имотите и ще бъде използаем и при подобни наводнения.По какъв начин биха могли да се преборят за това.Имат ли шанс това да се направи само в общината или ще се наложи чрез съда?Могат ли да поискат съдействие и от гражданска защита? В общи линии моля за съвет какво може да се направи в случая ?Много ще съм благодарна за всеки отговор !
ianica

Re: имам нужда от съвет как да се справя с общината

Мнениеот ianica » 15 Юни 2005, 09:00

А да ми кажете поне къде биха могли да ми помогнат?

[%sig%]
ianica

Мнениеот cleo » 15 Юни 2005, 11:08

под вилна зона селищно образувание ли имате предвид
въобще ли няма достъп до път
Аватар
cleo
Потребител

Мнениеот ivon » 15 Юни 2005, 20:51

Тези имоти в регулация ли са или извън? Какъв е статута им? Трябва повече информация. И в двата случая сте зависими от общината/главния архитект. Гражданска - не мисля че може да помогне. Ако сте пострадали от наводненията може да подадете молба до общинската служба за защита на населението при бедствия аварии и катастрофи. За оглед на имотите и евентуално подпомагане за преодоляване на последствията. Не е гаранция че ще уважат молбата.
ivon

Мнениеот ianica » 16 Юни 2005, 14:02

Ами то е село/води се вилна зона/ и хората си живеят там.Всъщност път има,но да се стигне до него се минава през други частни имоти/ а ако хората кажат "не давам да ми минаваш през имота?"/

[%sig%]
ianica

Мнениеот ianica » 16 Юни 2005, 14:06

В регулация са. А в какъв смисъл какъв им е статута?

[%sig%]
ianica

Мнениеот cleo » 16 Юни 2005, 15:44

няма не искам
виж чл. 192 ЗУТ
Аватар
cleo
Потребител

Мнениеот topuzanova » 20 Юни 2005, 12:56

Обжалвайте отчуждаването и предложете на общината проект за друг път - но това ще стане само, ако не сте изтървали срока за обжалване.
topuzanova
Потребител

Мнениеот ianica » 23 Юни 2005, 09:24

topuzanova написа:Обжалвайте отчуждаването и предложете на общината проект за друг път - но това ще стане само, ако не сте изтървали срока за обжалване.

:D Благодаря за съвета!
ianica

Мнениеот ianica » 23 Юни 2005, 11:11

:( срока бил изтърван дали има друг начин
ianica

Назад към Имотни казуси