начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

лихво точки

Казуси за недвижими имоти

лихво точки

Мнениеот Karadzhova » 15 Апр 2005, 22:05

Благодаря ви не ми е ясно след като эакупя дялът на маика ми мога ли да полэвам компенсация на лихво точките ,а също така ако не го эакупя може ли с половин дял от гарсонерата да полэвам компенсация ? Жилищно спестовния влог е на мое име от 1994г.Сега подавам документи за включване в спсаците кам общината искат в наториалния акт да е вписано че ползвам жипищно спестовен влог.Когато се включихме в жилищно строителна кооперация от общината ми дадоха 6 гупа и не ползвахме компенсациялНе зная как да постъпя за да се впише в ноториалния акт че ползвам жилищно слестовен влог?
Karadzhova

Re: лихво точки

Мнениеот mery73 » 16 Апр 2005, 00:16

за да ползавате право на компенсация трябва да сте включена в списъците на съответната община. Ако не сте включена а смятате че отговаряте на условията за това ,можете да обжалвате по реда на ЗАП.Списъците се обявават публично. Не губете време и не чакайте крайния срок, още повече ,че всяка община определя различен във времето срок за подаване на необхидимите документи. Ако сте включена в списъка и желаете за да закупите жилище и ползвате компенсация ,то трябва да отговаряте на условията по чл.2 от ЗУЖВГМЖСВ.
Правилно са Ви казали че за да ползвате компенсация ,задължително в нотариалният акт следва да е отразено че покупката се осъществява по реда на ЗУЖВГМЖСВ - параграф 16 ал.1 от Правилника ..т.е. да уведомите нотариуса че сделката се осещаствява по този закон.
mery73

Назад към Имотни казуси