начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

otkaz ot nasledstvo na zem. zemi

Казуси за недвижими имоти

otkaz ot nasledstvo na zem. zemi

Мнениеот Kostova » 24 Фев 2005, 09:21

Уважаеми господа юристи, моля да ми отговорите на следният въпрос;
Моята леля се е отказала от част от наследството което и се полага като наследник на зем.земи принадлежали на родителите и - мои баба и дядо.Отказът е станал с декларация която е заверена и подписана от кмета на селото.В тази декларация тя заявява,че приема само една голяма нива а от другите се отказва.Та въпросът ми е - Може ли сега при продажба на имотите леля ми да има притенции да получи дялот тези от които се е отказала.Валиден ли е този отказ?Благодаря!
Kostova

Re: otkaz ot nasledstvo na zem. zemi

Мнениеот az13 » 24 Фев 2005, 09:43

Направеният в този вид отказ е нищожен.Не може да се прави отказ за част от наследството , или отказ в полза на някой наследник.
Отказ не може да се заверява от Кметството/ сега/ .Преди го приемаха , но е задължително да е вписан в нарочната книга на съда по местонахождение на имотите.
Ако това не е направено , леля Ви има пълното право на дял от имотите, като без нейно съгласие те не биха могли да бъдат продавани.
az13
Младши потребител

Назад към Имотни казуси