начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

околовръстен полигон

Казуси за недвижими имоти

околовръстен полигон

Мнениеот молба за помощ » 20 Фев 2005, 11:45

Моля ви да ме упътите в кой закон да намеря определението на понятието "околовръстен полигон". Безкрайно ще съм ви благодарна за помощта.
молба за помощ

Re: околовръстен полигон

Мнениеот молба за помощ » 20 Фев 2005, 14:56

Или ви моля поне вие, като знаещи и можещи, да ми дадете кратко определение на термина. Превеждам на чужд език, на който буквалният превод звучи тъпо, а и няма май аналогично понятие. Налага ми се да впиша определението на термина, но при цялото ми търсене и четене, не открих определението.
Предварително благодаря.
молба за помощ

Мнениеот donna » 20 Фев 2005, 15:03

от тук ,не знам дали ще ти върши работа
http://64.233.183.104/search?q=cache:FI ... 0%BD&hl=bg

Нерегулирани терени. Това са терените, които са в нерегулирани населени места или в още нерегулирани части от селището, или земи дадени за ползване с различни постановления на Министерския съвет и определени с околовръстен полигон (затворена линия, очертаващи временни външни граници) и в частност земеделските земи. Тези терени имат ограничени строителни възможности, а построеното в тях е с временен статут, т.е. при бъдещо урегулиране или по други причини да се наложи премахване на изградени сгради, огради, външни мрежи и проводи
donna
Старши потребител

Мнениеот молба за помощ » 20 Фев 2005, 21:49

Хиляди благодарности! Разбира се, че ще ми свърши работа, направо се бях отчаяла.
Прекрасно е, че има хора като теб!
молба за помощ

Мнениеот Инот » 21 Фев 2005, 13:25

Тук по темата има едно леко разминаване на моето мнение с това на donna.
С околовръстен полигон се установяват строителните граници на населените места без общ градоустройствен план и без застроителен и регулационен план (по ЗУТ - общ устройствен план и план за регулация и застрояване). Невдижимите имоти, включени в околовръстен полигон в границите на строителната част на населеното място, се смятат за дворни места. В тях можеше застрояването да бъде малко етажно (по ЗУТ - ниско застрояване). По време на действието на ППЗТСУ, застрояването се допускаше въз основа на частично застроително решение (ЧЗР), одобрено от кмета на общината и след провеждане на тази процедура, застрояването получава траен градоустройствен (устройствен) статут, предвид, че ЧЗР и вид подробен устройствен план. По сега действащата нормативна уредба и предвид, че в ЗУТ няма разпоредби които да дават обратно действие, то за извършване на строителство в границите на околовръстен полигон следва да се изработи и процедира план за регулация (ПР) и застрояването се извършва по реда на чл.140, ал.4 ЗУТ и общия ред.
Инот

Мнениеот Инот » 21 Фев 2005, 13:34

Понятието е посочено в отменения Правилник за прилагане на Закона за териториално и слещино устройство - ППЗТСУ (чл.105, ал.1 и ал.4 ППЗТСУ)
Инот

Мнениеот молба за помощ » 21 Фев 2005, 16:34

Много благодаря, изключително много ми помогнахте двамата с donna!!!
Чудесни сте!
молба за помощ

Мнениеот scribtor » 21 Фев 2005, 20:43

Напълно се солидаризирам с отговора на Инот.
Аватар
scribtor
Потребител

Назад към Имотни казуси