начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Как да съм сигурна, че не са измамници?

Казуси за недвижими имоти

Re: Как да съм сигурна, че не са измамници?

Мнениеот boba » 17 Фев 2005, 13:41

Уточнявам, това не беше никой от адвокатите по делото!
boba

Мнениеот Anastassia.Terzieva » 17 Фев 2005, 19:04

Съвсем не съм твърдяла че агенциите са излишни, нито ви съветвам адвокат да ви търси имот и да ви урежда огледи. Но когато изберете имот преди да предприемате каквито и да е действия по закупуването му, тегленето на кредит и т.н. ви трябва адвокат.
След като харесате имота вашите интереси и интересите на агнцията започват да се разминават- вие искате имота да е "чист", а агенцията - да сключите може би излишен предварителен договор за да си вземат комисионната. Вие искате да видите всички евентуални нередности в документацията, а агенцията иска да не ги забележите за да не се откажете от сделката.
Нека дори агенцията да ви събере всички документи по продажбата, но нека ги прегледа адвокат и да присъства на сделката, за да са защитени вашите интереси. От момента, в който харесате имота агенцията по необходимост е партия с продавача, а не с купувача това е положението.
Аватар
Anastassia.Terzieva
Потребител

Мнениеот alexander_tonev » 21 Фев 2005, 22:47

Съгласен съм с Анастасия, в другите страни особено се държи да има "independent legal counsel"
alexander_tonev

Мнениеот мери » 22 Фев 2005, 15:56

отвратитилни са станали агенциите. Вземат по 2%, на тези жестоки цени сами си правете сметките колко пари са това, а какво вършат всъщност - публикуват обяви във вестника и те водят на огле. Аз разбирам да вземат толкова пари на да извършат цялата сделка, да проверят всички документи, да съветват хората, да ти изготвят нот. акт и т.н. Ама да ми вземат 2000 лева за да ме заведът до центъра да си харесам едно жилище, просто не съм съгласна. А защо минавате през агенции. В нашия град практиката е следната - намирате приятел, обажда се в агенцията, тя го води да види апартамента, той после ви казва и вие отивате и директно се свързвате със собственика и договаряте
мери

питай патило

Мнениеот Ant » 27 Фев 2005, 23:16

Е, и аз съм адвокат, но работя по съвсем дру начин.
Аз събирам и преглеждам всички доументи и свършвам цялата работа, която има да се свърши иколо подготовката на сделката.
Така, че не се притеснявам за какво вземам парите си.
Случвало ми се е и да търся самия имот, ако ми се възложи.
И, накрая на клиента му излиза по-евтино отколкото ако си вземе една повечето агенции в моя град.
А, агенции има и такива, които срещу 2000 евро само ще ви заведат при стоителя.
Виждал съм го неведнъж.
И, последно - в Сф преди една седмица..

Успех!
Ant

Предишна

Назад към Имотни казуси