начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

незаконно строителство

Казуси за недвижими имоти

Re: Silviq и gega

Мнениеот 123 » 24 Фев 2005, 18:06

Съжалявам да го кажа, но защо се включвате в тази тема, като никак не разбирате от ЗУТ
Чл. 148 (4) (Изм. - ДВ, бр. 65 от 2003 г.) Разрешението за строеж се издава на ВЪЗЛОЖИТЕЛЯ въз основа на одобрен технически или работен инвестиционен проект, когато такъв се изисква.
А чл. 161 ти дава легалната дефиниция на това що е възложител:
Чл. 161. (1) (Изм. - ДВ, бр. 65 от 2003 г.) Възложител е собственикът на имота, лицето, на което е учредено право на строеж в чужд имот, и лицето, което има право да строи в чужд имот по силата на специален закон. Възложителят или упълномощено от него лице осигурява всичко необходимо за започване на строителството.
123

Мнениеот Silviq » 24 Фев 2005, 18:34

"Друг е въпросът, дали главният архитект би издал разрешение за строеж на несобственик, но ... представи си, че издаде". Това са моите думи и съжалявам, че трябва да го кажа, но явно не четете между редовете - темата не е кой е "възложител" по см. на 161. Но разбрах, че може да цитирате правилно закона, което си е някакъв плюс все пак.
Въпрос - кое ви дава основание да считате, че Вие разбирате от ЗУТ?
Silviq

Мнениеот scribtor » 24 Фев 2005, 23:33

123, колежката Силвия казва, че не ги разбираш, ти, тия работи, но както се казва, има свобода на мнението и печата! ;-))))
Аватар
scribtor
Потребител

Re: Silviq

Мнениеот scribtor » 24 Фев 2005, 23:52

Колега Инот, не знам ти какво мислиш, ама аз определено се отказвам от повече коментари по въпроса. :-))))
Аватар
scribtor
Потребител

Re: scribtor

Мнениеот Инот » 25 Фев 2005, 13:32

Придържам се към предложението, пък нали и не разбираме.......
Нека да оставим знаещите да "разчепкат" темата :))))))
Инот

Мнениеот Silviq » 25 Фев 2005, 16:42

Неколегиалното отношение не ви прави по-добри специалисти - изрично отбелязох, че не съм злонамерена. Не мисля, че е необходима иронията - приемете мнение, различно от вашето, за което гарантирам, че е правилно.
Silviq

Мнениеот 123 » 25 Фев 2005, 18:39

Да, и на веро-изповеданията:)))
123

Мнениеот 123 » 25 Фев 2005, 18:40

Кое беше правилното мнение, че нещо се объркахме и тримата - Скриптор, Инот и аз самия:))
123

Предишна

Назад към Имотни казуси