начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

КОИ са заинтересованите ??? H E L P !

Казуси за недвижими имоти

КОИ са заинтересованите ??? H E L P !

Мнениеот младежа » 27 Дек 2004, 13:01

ПО образувано дело срещу квартално застроителен план, съдът написал резолюция да се изпрати писмо до ответника / ???-кой е ответника-Общината ли/ да посочат кои са заинтересованите лица. Делото виси вече втора година/ играем си само на призовки и обявления по два -три пъти на лице??? /
Но нали плана е обнародван два пъти, правени са съобщения до всички , лепено е по къщите и т.н... плана е поръчан за изработка от едно лице.......и сега....??? После имали жалба/ това ,че е след срока за обжалване на съда явно хич и не му пука /??? Два пъти повдигах въпроса .......
Според мен съда ШИКАНИИРА ПРОЦЕСА , като иска от общината имената и адресите на всички живущи в квартала / а те са поне 2-3 хиляди човека/....

Или аз нещо не съм в час. Или се чака подкуп ....Колеги моля Ви, HELP !!!
младежа

Re: КОИ са заинтересованите ??? H E L P !

Мнениеот младежа » 28 Дек 2004, 13:29

ПОМОЩ !!!!!!!!!!!
младежа

Мнениеот Be you » 28 Дек 2004, 16:08

Вижте чл.131 от ЗУТ- последна редакция, но едва ли ще ви бъде от помощ.
Липсват данни за да ви се помогне. За тези две години престой в съда измениха няколко пъти ЗУТ. Производството по коя редакция се движи?
Be you

Мнениеот 123 » 28 Дек 2004, 16:13

Без значение кога е постановена заповедта за изменение на ПУП от кмета. Чл. 131 ЗУТ е процесуална норма и се прилага за заварените случаи. Така че вижте кои субекти попадат сред изчерпателно изброените заинтересовани лица по чл. 131 (2) ЗУТ. Но, младеж, как се захващаш с материя която не ти е позната:))? Не го възприемая като обида...
123

Мнениеот Инот » 28 Дек 2004, 17:40

Нормата на чл.131, ал.2 от ЗУТ, зависи и от обхавата на плана, вр. чл.128, ал.3 от ЗУТ - например в гр.София - ж.к. "Люлин", около 20 000 (двадесет хиляди) заинтересувани лица. Един квартал = един микрорайон.
Инот

Мнениеот 123 » 28 Дек 2004, 18:04

Така е, тези различни хипотези са очертани в ал. 2 на чл. 131 ЗУТ.
123

Мнениеот Инот » 28 Дек 2004, 18:10

Младежа изразява "...Но нали плана е обнародван два пъти, ...", което предполага, че плана е обнародван в ДВ = повече от три квартала (3 000 човека са малко за гр.София).
Инот

Мнениеот 123 » 28 Дек 2004, 18:26

И тогава какъв е проблема, след като не е обжалван в 14-дневен срок, както постановява чл. 215 (4) ЗУТ!?
123

Мнениеот младеж » 28 Дек 2004, 19:05

Проблема е ,че е публикуван още веднъж ,за да може да се обжалва в срок.
Ако си мислите ,че в Д.в-к НЕ може да се публикува обява за план /ЕДНАКВА/ колкото пъти си искате и да си пускате жалбички колкото и КОГАТО си искате -ГРЕШИТЕ. Това е гаден номер .
Съда обаче това не го засяга,.......нали заплатите си текат. Публикациите и плана бяха изработени по ЗТСУ , а за заварени ситуации си е .......мамата.
Проблема ,че се стопира строителство на 7 /седем/ 8-9 етажни блока / с една след срока подадена немотивирана жалба от една баба / за 5-6 год. , което е инвестиции за милиони, данъци за милиони, работна ръка -стотици , социални и здравни осигуровки .........нима мислите, че на съда му пука.....???
И сега ,черешката на сладоледа е ,че почваме да издирваме и да призоваваме 2-3 хиляди " заинтересовани.........докога и колко пъти???
младеж

Мнениеот Be you » 29 Дек 2004, 03:59

Една баба не може да е заинтересовано лице за всичките седем блока от по 8-9 етажа. Нещо друго стопира този инвестиционен проект.
За заварените ситуации си има напр. §6 от ПР или напр. §182, 184 и т.н. от в ПЗР към ЗИДЗУТ. Въпросите са мноого, без фактология не е възможна помощ.
Be you

Мнениеот Инот » 29 Дек 2004, 10:03

Ако по ЗТСУ е проведена процедурата, то тогава наистина има две обявления.
Първото е за изработен и процедиран план, а второто за заповедта на кмета за одобряване на плана.
Инот

Мнениеот Инот » 29 Дек 2004, 10:11

Забравих да посоча разпоредбите, а те са:
чл.69, ал.1 и сл. ППЗТСУ - за плана.
чл.83, ал.2 и сл. ППЗТСУ - за заповедта
Инот

Мнениеот Инот » 29 Дек 2004, 10:12

Пардон - чл.82, ал.2 ППЗТСУ - за заповедта
Инот

Мнениеот snejka » 29 Дек 2004, 10:59

Здравейте, защо не поискате бабата да уточни коя част от плана обжалва. Мисля, че може да възразите, че тя няма интерес да обжалва целия план, а само частта от плана, която непосредственно засяга нейния имот. Такъв интерес мисля, че ще има напр., защото имотът на бабата е съседен и е предвидено свързано застрояване, защото имотът й е съседен и е допуснато намалено разстояние и т.н. Както посочиха колегите изхождате от чл.131 и от тук можете да възразите, че бабата няма интерес да обжалва целия план, а само тази част която засяга нейният имот. При така направено уточнение мисля, че предметът на делото ще бъде относно законосъобразността на заповедта за конкретна част от плана и кръга на заинтересваните лица ще се стесни.
Успех
snejka
Младши потребител

Мнениеот snejka » 29 Дек 2004, 11:09

Забравих да Ви кажа, че вече съм правила такива възражения във Варненския окръжен съд и той с радост ги уважава по една или друга причина. Аз лично смятам, че едно такова възражение е основателно, но в крайна сметка съдът решава. Във всички случаи си струва да опитате. Ако го направите ще ми е интересно какво е постановил съда и много ще се радвам, ако го споделите.
snejka
Младши потребител

Мнениеот младеж » 29 Дек 2004, 11:34

Бабата възразява за целият план, защото било нарушен интензитета на застрояване в квартала / чл. 21, 22 от Наредба-5 /
Тя е живуща в един от съществуващите в квартала блокове .
Благодаря на "инот" явно си в час, но втората заповед , я обнародваха пак-3-и път, но на съда не му пука и си мисля ,че почва да прилага ЗУТа ; т.е. сам започва да администрира....
младеж

Мнениеот snejka » 29 Дек 2004, 12:38

Инот бих искала да знам какво мислиш по следното: от казуса на младежа разбирам, че се обжалва предвиденото застрояване в цял квартал. Едва ли обаче този квартал представлява едно УПИ. Вероятно в него са включени множества УПИ-та, които също са предмет на разработката. Мисля,че бабата може да обжалва само по отношение на тази част от плана, в която предмет на разработка е имотът, на който тя е собственик или притежава ограничени вещни права върху него. В този случай ще се конституират като заинт. страни останалите собственици или носители на ограничени в.права върху УПИ-то (ако има такива) в случай, че е налице хипотезата на чл.131, ал.2, т.1.
По отношение на предвиденото застрояване в останалите УПИ-та бабата няма интерес от обжалване, защото мероприятията там не засягат нейния имот (пак в хипотезата на т.1), дори когато се касае за нарушен интензитет на застрояване. Този въпрос може да се постави като се изхожда единствено от нейния имот.
Колеги, интересно ми е да прочета вашите становища.
snejka
Младши потребител

Мнениеот Инот » 29 Дек 2004, 16:34

Младеж, ти пишеш, че заповедта е обявена трети път. Да не би да става дума за нищожна заповед (по ЗТСУ/ППЗТСУ), “санирана” :)))), по реда на §187 от ПЗР към ЗИД на ЗУТ?
Инот

Мнениеот Maкс » 30 Дек 2004, 01:35

Абе младеж пълен си с въпроси,все тъпи,първо ония с идеалните части,сега този.На всичкото отгоре май не си бил и в час,ако изобщо си учил и завършил право.
Maкс

Мнениеот младеж » 30 Дек 2004, 09:43

Жалбата е подадена от бабата , която живее в жилищен блок/ в едно упи/ в квартала очертан с 4 улици , и има право на строеж върху единият имот от квартала ; в който разбира се има множество -упита.
Впрочем -НЕ са УПИ, защото още не са урегулирани , а са Поземлени Имоти .
Нямаме нищожна заповед .Имаме решение на СГОбщ. за проекта -първи път и за приемането-втори път. Публикации ,както си му е редът .
Третият път е публикувана ВТОРАТА обява и жалбата е след това .
А , с лудият-Макс от ПУЦ-Симеоново , няма да се занимавам :)))
младеж

Следваща

Назад към Имотни казуси