depresiran написа:Ако нанеса побой на побойника-макар е минало време (да кажем година ) от както ми наду главата,възможно ли е да ми се размине в съда?един вид сме си оправили сметмите..
На какво основание да ти се размине?
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Ами ако те беше онодил?
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
|
|
depresiran написа:Ако нанеса побой на побойника-макар е минало време (да кажем година ) от както ми наду главата,възможно ли е да ми се размине в съда?един вид сме си оправили сметмите..
depresiran написа:В такъв случай,може ли да го съдя,макар че съм отеглил тъжбата в съда и не съм обжалвал в срок.....?
Нали давностаме пет години,или?
merigold написа:Здравейте! Нося ли някаква наказателна отговорност, ако съм записвала телефонните си разговори и сега искам да ги представя като доказателства!? И ако отговорът е - не, то тогава интервютата, взети от журналистите през телефона, какво е? Благодаря за отговорите ви!
depresiran написа:https://www.bgonair.bg/a/36-sutreshen-blok/99173-dokazatelstvo-v-sada-li-e-audiozapisat-i-da-i-ne "в наказателен процес е възможно записа да БЪДЕ доказателство"
Правилно ли съм разбрал?
"За осъществяване на тайно записване на друго лице е необходимо спазване на реда за прилагане на специални разузнавателни средства, но при все това частен звукозапис, извършен в нарушение на забраната за навлизане в защитена лична сфера на друго лице, би могъл да послужи в процеса на доказване в наказателното производство, доколкото - макар да нарушава цитираната забрана, служи на целта за разкриване и доказване на престъпление. Не всеки незаконно получен доказателствен материал е недопустимо да бъде използван, като за допустимостта да бъде включен в преценката на решаващия съд е необходима оценка на тежестта на нарушаването на чуждата лична сфера, от кого е извършено нарушението - държавен орган или частно лице, дали нарушението се е отразило върху достоверността на доказателството и т.н. "
ivanov_p написа:Да не пускам нова тема.
Един калпазанин ме заплашва по телефона и смятам да пусна тъжба, като изнеса факти за осъществен фактически състав на принуда. Доказателствата са в няколко разговора по телефона, та предвид това, че не се занимавам с наказателно право искам да попитам - дават ли си зор разследващите да изискват от операторите съдържанието на разговори и да ги приобщават към доказателствата по производството? Не съм го записвал, трябва да се изиска от оператора.
Здравейте! Вие се свързахте с телефонния ми секретар. Всичко, което кажете след звуковия сигнал, ще бъде записано и може да бъде използвано срещу вас в съда. 3атова - не казвайте онова, което мислите, а мислете онова, което казвате!
|
|
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 14 госта