начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Унищожаване на опасни тополи

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Унищожаване на опасни тополи

Мнениеот xnikolanx » 08 Ное 2023, 15:58

Здравейте първо моля да преместите темата ми в правилния раздел, ако не е за тук.

Казуса е много специфичен. Живея в село, където имам имот. Накрая на имотът има стопанска постройка 65 квадрата, която беше поразена от паднали клони по 30 м на Тополи. Дърветата са извън границите на имотът ми, но са в непосредствена близост с него. Ходих до общината и имах среща с ландшафт архитектът на отдел екология, когото отговаря за отсичането на опасни дървета, каквито са доказано тези. Показах ѝ от официалният сайт на natura 2000 картата, че земята на която са израснали тополите до имотът ми е извън натура 2000. Тя каза, че ще провери някъде другаде, защото нямало логика да бъде така. На следващия ден тя идва да прави оглед и ми твърди отново, че картата на натура 2000 от официалният правителствен сайт е грешна и дърветата би трябвало да влизат в натура 2000, така че съм щял да получа отказ и кметът на селото няма да може да ги унищожи. Тоест дърветата ще продължат да представляват опасност за живота и постройката ми.

По време на падането на 30метровите клони бях в постройката, за щастие от другия ѝ край.

Въпросът ми е пред кого мога да обжалвам отказът ѝ и какво друго мога да направя за да докажа, че дърветата не са в границите на натура 2000, както е отбелязано на официалния правителствен сайт на натура 2000?
xnikolanx
Младши потребител

Re: Унищожаване на опасни тополи

Мнениеот ivanov_p » 08 Ное 2023, 16:59

Пролет, хербицид, 6 мм. бургия.
ivanov_p
Активен потребител

Назад към Административно право