начало

10 дни преди избора на главен прокурор правната комисия даде ход на промени за прекратяване на процедурата 10 дни преди избора на главен прокурор правната комисия даде ход на промени за прекратяване на процедурата

Архив на нот. акт преди 1944 в София?

Казуси за недвижими имоти

Архив на нот. акт преди 1944 в София?

Мнениеот clbrn88 » 13 Ное 2019, 21:09

Здравейте,

Оригиналният нотариален акт (от 1933-а) на имота, в който живея, е почти унищожен и нечетим (самият имот отдавна си има нови, изрядни документи). Но все още се чете, че към него е издадена Записка за вписване - Том 11, юли 1933, партидна книга 157, страница еди-коя-си, издадена от трети нотраиус към Софийски окръжен съд. Бих искал да издиря тази записка.

Въпросът ми е - съхраняват ли се тези записки в някой държавен архив или са унищожени след 1944-а? И ако се съхраняват - къде би трябвало да се намират за София (Агениция по вписанията? Окръжнен съд? Районен съд?) и дали са свободнодостъпни за търсене и преснимане (дори от историческа/изследователна гледна точка) или има някакви необходими реквизити (доказателство, че съм заинтересована страна и т.н.).

Благодаря!
clbrn88
Младши потребител

Re: Архив на нот. акт преди 1944 в София?

Мнениеот Melly » 14 Ное 2019, 00:13

clbrn88 написа:Здравейте,

Оригиналният нотариален акт (от 1933-а) на имота, в който живея, е почти унищожен и нечетим (самият имот отдавна си има нови, изрядни документи). Но все още се чете, че към него е издадена Записка за вписване - Том 11, юли 1933, партидна книга 157, страница еди-коя-си, издадена от трети нотраиус към Софийски окръжен съд. Бих искал да издиря тази записка.

Въпросът ми е - съхраняват ли се тези записки в някой държавен архив или са унищожени след 1944-а? И ако се съхраняват - къде би трябвало да се намират за София (Агениция по вписанията? Окръжнен съд? Районен съд?) и дали са свободнодостъпни за търсене и преснимане (дори от историческа/изследователна гледна точка) или има някакви необходими реквизити (доказателство, че съм заинтересована страна и т.н.).

Благодаря!

В стара архива на АВп София попълвате заявление, като посочвате акта, а именно: Записка за вписване - Том 11, юли 1933, партидна книга 157, страница еди-коя-си и у-ние за наследници на купувача, който се явява ваш на n-та степен по права възходяща линия наследодател.
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Re: Архив на нот. акт преди 1944 в София?

Мнениеот clbrn88 » 14 Ное 2019, 10:33

Сърдечно Ви Благодаря!
clbrn88
Младши потребител

Назад към Имотни казуси