начало

10 дни преди избора на главен прокурор правната комисия даде ход на промени за прекратяване на процедурата 10 дни преди избора на главен прокурор правната комисия даде ход на промени за прекратяване на процедурата

мерки за подсигуряване срещу отстраняване от имот

Казуси за недвижими имоти

мерки за подсигуряване срещу отстраняване от имот

Мнениеот potrebitel923 » 09 Май 2019, 15:10

Здравейте, купих преди години къща, като пред нотариус записахме половината от нея на жена, с която живеех на семейни начела(без брак) от нея имам 2 деца, като най малкото е на една година.Разделихме се, и предложих да и купя апартамент, като в замяна ми прехвърли нейният дял от къщата ми, за която тя не е давала никакви пари във времето.Прехвърлихме нейния дял с договор за покупко продажба, тя си получи парите и си закупи апартамент на нейно име.След това започна да ме изнудва за пари над издръжката и започна да ме заплашва с какво ли не, както и да пуска безумни жалби в полицията.Притеснявам се да не продаде или прехвърли нейното жилище и по съдебен път да се настани отново в къщата ми, като след това изкара ограничителна заповед и ме изгони до навършването на пълнолетието на по малката ми дъщеря.Обмислям вариант да го прехвърля чрез дарение на роднина, но се притеснявам да не ни се развалят отношенията с годините, както и да не изгубя имота си по някакъв начин чрез запор на роднината или друга причина.Моля за съвет как мога да си осигуря спокойствие по някакъв начин.Благодаря Ви предварително
potrebitel923
Нов потребител

Re: мерки за подсигуряване срещу отстраняване от имот

Мнениеот propensity » 11 Май 2019, 02:49

Въобще няма какво да го мислите.

При фактическо съжителство, каквото е било при вас, родителят, който се грижи за децата, няма право да претендира за ползването на семейното жилище, ако то е собственост на другия родител и/или на трето лице. Тази възможност съществува при развод.

Нещо, което вашата бишва партньорка навярно е знаела, с което правилно е предприела купуването на имот за нуждите за живеене.
propensity
Потребител

Re: мерки за подсигуряване срещу отстраняване от имот

Мнениеот potrebitel923 » 13 Май 2019, 11:19

Мисля, че имаше "вратичка" в закона че при невъзможност за осигуряване на жилище, в което да се отглеждат децата може да се използва това на другият родител.
potrebitel923
Нов потребител

Назад към Имотни казуси