начало

10 дни преди избора на главен прокурор правната комисия даде ход на промени за прекратяване на процедурата 10 дни преди избора на главен прокурор правната комисия даде ход на промени за прекратяване на процедурата

Престъпно деяние или всичко е в реда на нещата?

Казуси за недвижими имоти

Престъпно деяние или всичко е в реда на нещата?

Мнениеот jimmyz » 17 Яну 2019, 12:46

Здравейте! Аз съм собственик по наследство на 8/12 и.ч. от първи етаж на дву етажна къща в центъра на София. Имотът ми е присвоен от лице, което няма роднинска връзка и не ме допуска в имота.
Ето и фактологията:
Прадядо ми купува парцел с построена в него ЕДНОЕТАЖНА КЪЩА 51кв.м през 1923г. Къщата е построена във вътрешната част на двора. През 30-те години построява друга ДВУЕТАЖНА КЪЩА 58кв.м в предната част на двора (към улицата).
През 1956г. наследниците му продават вътрешната ЕДНОЕТАЖНА КЪЩА с половината от дворното място на чужд човек с когото нямат роднинска връзка. Наследниците на прадядо ми вече нямат нищо общо с ЕДНОЕТАЖНА КЪЩА!!!
През 1975г. наследниците разделят ДВУЕТАЖНАТА КЪЩА с протокол за доброволна делба.
През 2000г. собственикът на ЕДНОЕТАЖНАТА КЪЩА я продава на друго лице, не свързано с наследниците на прадядо ми.
През 2007г. научавам, че баща ми е "продал" (кавичките са защото 10 дни по-късно е намерен мъртъв във входа на къщата и защото всички документи са у брат му) наследствените си права по майчина линия с договор за продажба на наследствени права на лицето "А" за сумата от 3000лв.
При продажбата са използвани НОТ. АКТ от 1923г.(където ДВУЕТАЖНА КЪЩА НЯМА) , данъчна оценка за ПЪРВИ ЕТАЖ НА ДВУЕТАЖНА КЪЩА и удостоверение за наследници.
В нот. акт на лицето "А" е записано, че е собственик на 1/8ид.ч от ЕДНОЕТАЖНА КЪЩА И ЦЯЛОТО ДВОРНО МЯСТО!!!!!!!!
1. Лицето собственик на ЕДНОЕТАЖНАТА КЪЩА НЕ Е СТРАНА ПО СДЕЛКАТА, но 1/8 от неговата къща и част от дворното му място са продадени!!!
2. Чрез наследствени права, които наследниците на прадядо ми НЯМАТ се препродава къща, която не е тяхна!
3. При продажбата е използвана данъчна оценка за ПЪРВИ ЕТАЖ ОТ ДВУЕТАЖНА КЪЩА!
През 2007г. стартирах гр. д. за обявяване на сделката за нищожна. С този си акт аз станах ищец за 1/8ид.ч. от къщата и двора на комшията!?!?!?
През 2008г. лицето "А" заменя СОБСТВЕНАТА СИ 1/2ИД.Ч ОТ ПЪРВИ ЕТАЖ НА ДВУЕТАЖНА КЪЩА за електроуред с лицето "Б" !
То поставя СОД на първият етаж и не допуска никого там и до ден днешен.
Законната ми съсобственичка, жената на чичо ми не фигурира никъде и не се оплаква от това.
Аз през 2010г. си извадих КНА за 5/12ид.ч от първия етаж на двуетажна къща (3/12 от дядо ми по бащина линия и 2/12 като син по наследство на чичо ми).
В момента Първия етаж на двуетажната къща е с 4 нотариални акта!?!!?
1. Този на лицето "А"
2. Този на лицето "Б"
3. Моят КНА
4. Този на комшията от 2000г., тъй като неговото дворно място е вписано в моята персонална партида в АП.

Въпросът ми е: има ли престъпно деяние в цялата документна измама или прекрояването на парцели и местенето на етажи от къщи в други дворове е нормално и е в реда на нещата?
jimmyz
Нов потребител

Назад към Имотни казуси