начало

10 дни преди избора на главен прокурор правната комисия даде ход на промени за прекратяване на процедурата 10 дни преди избора на главен прокурор правната комисия даде ход на промени за прекратяване на процедурата

Ателие

Казуси за недвижими имоти

Ателие

Мнениеот atsvetkov » 01 Юли 2018, 23:52

Здравейте, имам нужда от помощ! Закупувам таван който е залепен до моя. Под таваните е само моя апартамент други няма"по един апартамент на етаж а аз съм последен" Може ли да ми кажете какви документи ми трябват за да сменя статута на Ателие с цел да го отдавам под наем?! Ток и ВИК ще ги пусна от моя апартамент. Благодаря ви !
atsvetkov
Нов потребител

Re: Ателие

Мнениеот oberst » 07 Юли 2018, 00:43

В ЗУТ има един куп изисквания, които едва ли ще можете да спазите - площ, обем, височина, осветеност и т.н. Освен това, ателието задължително трябва да има санитарен възел, а:
Чл. 40. (2) Санитарни помещения над жилищно помещение, над кухня или килер за хранителни продукти се допускат само в жилището, което обслужват.

В случай, че ще има преразпределяне на общите части, трябва нотариално заверено съгласие на всички собственици. Много е вероятно да се наложи да представите одобрен архитектурен проект, щом ще обединявате помещения.

Накратко - не си струва разправията.
oberst
Младши потребител

Re: Ателие

Мнениеот montanarlz » 08 Юли 2018, 03:17

За ателието единственото изискване е да има санитарен възел. Други изисквания няма.
montanarlz
Младши потребител

Назад към Имотни казуси