начало

10 дни преди избора на главен прокурор правната комисия даде ход на промени за прекратяване на процедурата 10 дни преди избора на главен прокурор правната комисия даде ход на промени за прекратяване на процедурата

Удостоверение за въвеждане в експлоатация

Казуси за недвижими имоти

Удостоверение за въвеждане в експлоатация

Мнениеот mindev » 25 Яну 2018, 10:23

Здравейте, имам следния казус - става въпрос за надстроен 3-ти етаж от къща която е била на 2 етажа преди.
Това се е случуло през 1975г.

1. ИМАМ - Акт за собсвеност
2. ИМАМ - Заверена скица и планове на третия етаж + всичките му скици за кофражи, бетони и т.н
3. ИМАМ - Разрешение за строеж
3. НЯМАМ - Удостоверение за въвеждане в експлоатация

Данъци се плащат, има си отделен електромер и водомер, всички както си му е реда.
Не съм сигурен дали този документ за въвеждане в Експлоатация не се е загубил с времето и липсва от общата документация. Посъветваха ме да отида в общината и да изискам скица на къщата - това звучи като най-логичния начин, обаче се притеснявам да не вдигна мерника им към къщата и ако евентуално има някакъв проблем да си навлеча неприятности.

Какво бихте ме посъветвали?
Благодаря предварително!
mindev
Нов потребител

Re: Удостоверение за въвеждане в експлоатация

Мнениеот mindev » 30 Яну 2018, 13:59

Някой може ли да помогне?
Или да ме насочи към някой от вашите колеги в Пловдив който би могъл да ми даде консултация ( платена, разбира се)
mindev
Нов потребител

Мнениеот ife » 30 Яну 2018, 16:25

Съгласно разпоредбата на § 6 от ПЗР на Наредба № 2 / 2003 г. за въвеждане в експлоатация на строежите, строежи, които са заварени по смисъла на § 21 от Заключителните разпоредби на Закона за устройство на територията (ЗУТ), т.е. законни строежи, и които са завършени, но не са били приети по установения ред до 31.03.2001 г., не подлежат на въвеждане в експлоатация. Вижте Писма на МРРБ, изх. № 08-00-74/29.01.2002 г. и изх. № 70-00-1183/22.10.2003 г.
ife
Младши потребител

Мнениеот vdggbg » 14 Фев 2018, 19:20

Въвеждането в експлоатация е едно, а законност на извършеното строителство (надстрояване, в случая) - друго. Ако надстрояването е реализирано без проекти и разрешение - ще трябва да се удостовери статут на търпим строеж за надстройката.
Аватар
vdggbg
Активен потребител

Назад към Имотни казуси