начало

10 дни преди избора на главен прокурор правната комисия даде ход на промени за прекратяване на процедурата 10 дни преди избора на главен прокурор правната комисия даде ход на промени за прекратяване на процедурата

Наследствено жилище

Казуси за недвижими имоти

Наследствено жилище

Мнениеот stanis53 » 25 Сеп 2017, 08:44

Здравейте, предстоят ми неприятни моменти с разделянето на жилището на моите родители. Те притежават 90 кв. апартамент във втория от най-скъпите райони на София. В него живееше брат ми със семейството си, а моите родители отидоха да живеят на село. През есента на 2009 г. им предложих да се върнат в София, като им преотстъпих моето жилище, тъй като семейството ми живее извън България, а моят брат междувременно получи втори апартамент, но за родителите нямаше място. Сега, когато родителите ни са на края на живота си, моят брат настоява да решим въпроса с техния апартамент. Имайки предвид пазарните цени, знаейки отношението на родителите ни към него, аз поисках 1/3 от пазарната стойност на апартамента им. Срещу мен се изправи стена - те настояват, че не трябва да искам повече от 1/3 от данъчната оценка, тъй като брат ми ги гледал и е влагал пари в ремонта на въпросния апартамент. Гледането се осъществява в посещение 3-4 пъти седмично, водене на преглед отвреме-навреме /за което родителите ми са ми казвали, че им дават по 20-30 лв за бензин/, купуване на лекарства /брат ми от години с пълномощно получава пенсията на майка ми, тя самата няма представа колко и е пенсията/, баща ми пазарува и готви, за чистене идва жена веднъж на две седмици, като и плаща баща ми.
Въпросът ми е: по какъв законов начин биха ме лишили. Аз съм в чужбина, мога само да предполагам какви договорки се правят. Лишила съм се от един доход от наем в продължение на 8 години, защото родителите ми нямаше къде да се върнат. Откакто са в моя дом не съм ходила на почивка, за да мога да прекарвам поне отпуската си с тях и ми е неприятна цялата тази ситуация.
Благодаря предварително за ваши съвети как бих могла да защитя интереса си.
stanis53
Нов потребител

Re: Наследствено жилище

Мнениеот ppbig » 25 Сеп 2017, 08:52

Вие вписани ли сте в нотариалния акт или жилището се води на родителите ви?

Пренос на офиса и домът
ppbig
Нов потребител

Re: Наследствено жилище

Мнениеот stanis53 » 25 Сеп 2017, 12:30

Жилището се води на родителите ми и се ползва от единия син на брат ми. Брат ми живее в друго жилище, а родителите ми от 8 години живеят в мое жилище.
stanis53
Нов потребител

Назад към Имотни казуси