Здравейте,
Харесах си имот от една агенция и се разбрахме след огледа да оставя 1500лв стоп капаро за имота до предварителния договор, като за това имам документ от агенцията. Парите съм дала "на ръка". На датата на предварителния договор се започнаха едни оправдания, че собственика го няма, бил с опълномощено лице, което пък си загубило пълномощното и т.н. Срока за предварителен договор изтече, а ние не можем все още да се уточним а агенцията.
Какво законово право имам да си изискам тези 1500лв? За съжаление връзка със собственика на имота нямам по никакъв начин, дори нямам негови данни и вероятно става дума за някаква измама и парите са "потънали". Мога ли да претендирам за неизпълнение и неявяване на уречената дата за сключване на договора и по този начин да си върна парите?
Благодаря!
- Дата и час: 23 Ное 2024, 18:54 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Стоп капаро - проблем
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Стоп капаро - проблем
Не виждам проблем със "стоп капаро", а с пари дадени на доверие. Очевидно доверието е било неоправдано и порите могат да се върнат само ако на предаването им е имало свидетели. При липса на свидетели отнесете сумата като платена за акъл, естествено ако сте си го купили.
- ivanov_p
- Активен потребител
ivanov_p написа:Не виждам проблем със "стоп капаро", а с пари дадени на доверие. Очевидно доверието е било неоправдано и порите могат да се върнат само ако на предаването им е имало свидетели. При липса на свидетели отнесете сумата като платена за акъл, естествено ако сте си го купили.
Имам документ, че съм предала сумата от 1500лв на дадената агенция на определена дата. Този документ има ли някаква тежест?
- summerbreeze
- Младши потребител
Има, но ще зависи и от други обстоятелства, договор, свършена работа и т.н.
- ivanov_p
- Активен потребител
Документа е достатъчен. Други обстоятелства няма. Посочените по-горе са само хипотетични...договори и т.н...Няма свършена работа...връщай парите.
- toti99
- Потребител
Обмислям варианта да подам оплакване до съда и дано все пак успея да си върна средствата.
- summerbreeze
- Младши потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|