начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Авансов данък

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Авансов данък

Мнениеот gaiska » 23 Мар 2017, 00:51

Здравейте! Получавам доходи от наем и подавам годишна данъчна декларация. Обаче, дължимия данък го внасям наведнъж, а не авансово за всяко тримесечие. Интересува ме това би ли имало някакви последствия?
gaiska
Нов потребител

Re: Авансов данък

Мнениеот orhideq21 » 24 Мар 2017, 14:31

начислени лихви до момента на внасянето
orhideq21
Младши потребител

Мнениеот gaiska » 24 Мар 2017, 23:48

Ами ако получавам наема наведнъж, в края на годината, то тогава не би трябвало да дължа авансово данък, а да декларирам доходите си на другата година в данъчната декларация. Тогава и плащането на данъка би трябвало да е наведнъж. Това са само мои разсъждения. Някой може ли да ми каже дали са верни?
gaiska
Нов потребител

Мнениеот teogeo » 25 Мар 2017, 00:34

gaiska написа:Ами ако получавам наема наведнъж, в края на годината, то тогава не би трябвало да дължа авансово данък, а да декларирам доходите си на другата година в данъчната декларация. Тогава и плащането на данъка би трябвало да е наведнъж. Това са само мои разсъждения. Някой може ли да ми каже дали са верни?

да
Аватар
teogeo
Активен потребител

Мнениеот gaiska » 25 Мар 2017, 22:48

Благодаря!
gaiska
Нов потребител

Назад към Данъчно право