- Дата и час: 06 Фев 2025, 02:54 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Адвокатските сътрудници с основно образование....
|
|
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Адвокатските сътрудници с основно образование....
Искам само да попитам нещо.
Какво мислите по въпроса за човек с основно образование да бъде приет за Адвокатски сътрудник в някоя колегия? Това допустимо ли е , не се ли проверяват документите, които дадения субект предоставя на колегията...дали отговарят на истината!?? Той може да пише , че има и 2 вишита...Няма ли някакво устно препитване или нещо от сорта и защо никаде не намерих закон в който да пише , че за адвокатски сътрудник трябва да имаш поне средно...В обяви за една чистачка се иска средно образование поне и някакъв опит и etc...И този адвокатски сътрудник ще има права почти като на адвокат ...Да не говорим , че същият субект до колкото съм чула е и задържан за кражба....Какво мислите по въпроса ???Такива колеги ли искате? Такива хора ще дават правни консултации и ще пишат документи по делата на хората,ще решават човешки съдби...Не трябва ли да има закон , както има за адвокатите, кой може да бъде адвокатски сътрудник и кой не?То по тази логика дайте всички роми да ги направият адвокатски сътрудници , няма да има безработица , ще могат да се ползват с привилегии, да получават съдействие от органите на реда..../субекта за които говоря е от ромски произход също/.
Моля Ви изразете някакво мнение, това нормално ли е според Вас???
Какво мислите по въпроса за човек с основно образование да бъде приет за Адвокатски сътрудник в някоя колегия? Това допустимо ли е , не се ли проверяват документите, които дадения субект предоставя на колегията...дали отговарят на истината!?? Той може да пише , че има и 2 вишита...Няма ли някакво устно препитване или нещо от сорта и защо никаде не намерих закон в който да пише , че за адвокатски сътрудник трябва да имаш поне средно...В обяви за една чистачка се иска средно образование поне и някакъв опит и etc...И този адвокатски сътрудник ще има права почти като на адвокат ...Да не говорим , че същият субект до колкото съм чула е и задържан за кражба....Какво мислите по въпроса ???Такива колеги ли искате? Такива хора ще дават правни консултации и ще пишат документи по делата на хората,ще решават човешки съдби...Не трябва ли да има закон , както има за адвокатите, кой може да бъде адвокатски сътрудник и кой не?То по тази логика дайте всички роми да ги направият адвокатски сътрудници , няма да има безработица , ще могат да се ползват с привилегии, да получават съдействие от органите на реда..../субекта за които говоря е от ромски произход също/.
Последна промяна sotkanin на 07 Мар 2017, 02:18, променена общо 1 път
- sotkanin
- Младши потребител
Re: Адвокатските сътрудници с основно образование....
sotkanin написа:Искам само да попитам нещо.
Какво мислите по въпроса човек с основно образование да бъде приет за Адвокатски сътрудник в някоя колегия? Това допустимо ли е , не се ли проверяват документите, които дадения субект предоставя на колегията...дали отговарят на истината!?? Той може да пише , че има и 2 вишита...Няма ли някакво устно препитване или нещо от сорта и защо никаде не намерих закон в който да пише , че за адвокатски сътрудник трябва да имаш поне средно...В обяви за една чистачка се иска средно образование поне и някакъв опит и etc...И този адвокатски сътрудник ще има права почти като на адвокат ...Да не говорим , че същият субект до колкото съм чула е и задържан за кражба....Какво мислите по въпроса ???Такива колеги ли искате? Такива хора ще дават правни консултации и ще пишат документи по делата на хората,ще решават човешки съдби...Не трябва ли да има закон , както има за адвокатите, кой може да бъде адвокатски сътрудник и кой не?То по тази логика дайте всички роми да ги направият адвокатски сътрудници , няма да има безработица , ще могат да се ползват с привилегии, да получават съдействие от органите на реда..../субекта за които говоря е от ромски произход също/.
А субектът, който пише този пост горе май също е с основно образование. Мъррррррршш оттука веднага! Кой та пусна ???
-
teogeo - Активен потребител
Как го прецени това Тео? Можеш да си запазиш мнението за себе си.Тук не дискотираме мойто образование, а какъв абсурд се случва в Адвокатската колегия!
Тео само погледни как селски пишеш и какви маниери имаш, и може би след това може да обсъждаш мойто образование!Под новото ми е да коментирам "умното "ти изказване , но виж ти можеш да мъррр вън от тази дискусия , без да се притесняваш след като мислиш, че това не е сериозен проблем.
Тео само погледни как селски пишеш и какви маниери имаш, и може би след това може да обсъждаш мойто образование!Под новото ми е да коментирам "умното "ти изказване , но виж ти можеш да мъррр вън от тази дискусия , без да се притесняваш след като мислиш, че това не е сериозен проблем.
- sotkanin
- Младши потребител
sotkanin написа:Искам само да попитам нещо.
Това по метода на диагоналния прочит ... Хич не искам да гадая Вашето образование какво е ...
- emilia_katsarova
- Младши потребител
![Embarassed :oops:](./images/smilies/icon_redface.gif)
![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
- leto15
- Младши потребител
"Същата карта за адвокатски сътрудни се издадава от САК, с приложени документи към нея, които включват и съответното подобаващо и адекватно образование, от където се вижда, кой е редовен и кой не. "
От тук идва и проблема , аз говоря за човек , който вече си е подал документите към САК , същият този човек вчера ми се похвали за това.Аз бях доста шокирана от това и затова направих и тази тема, не взех думите му за 100% истина и затова днес се обадих в САК и те потвърдиха, че са приели документите му. Този човек е с онсновно/факт , който самият той е споделял/ , даже не съм много сигурна дали има и основно...Въпроса ми е как така това нещо се допуска!?!??
От тук идва и проблема , аз говоря за човек , който вече си е подал документите към САК , същият този човек вчера ми се похвали за това.Аз бях доста шокирана от това и затова направих и тази тема, не взех думите му за 100% истина и затова днес се обадих в САК и те потвърдиха, че са приели документите му. Този човек е с онсновно/факт , който самият той е споделял/ , даже не съм много сигурна дали има и основно...Въпроса ми е как така това нещо се допуска!?!??
- sotkanin
- Младши потребител
emilia_katsarova написа:sotkanin написа:Искам само да попитам нещо.
Това по метода на диагоналния прочит ... Хич не искам да гадая Вашето образование какво е ...
Тук явно се интересувате само от мойто образование , а не от съществото на проблема или може би за Вас това не е проблем , а нещо напълно нормално?! Само ще Ви кажа госпожо Кацарова , че аз от дълги години не живея в България и не практикувам български език с никой, но засметка на това говоря 5 езика перфектно и смея да кажа , че съм една от най-добрите програмисти в моята област.Работя в чужбина и по тъжен повод ми се наложи да се върна за малко в България.За периода , който прекарах тук се нагледах на толкова абсурди и беззаконица , че вече не ми се иска и да споменавам , че България е моя Родина
![Sad :(](./images/smilies/icon_sad.gif)
Страхувате ли се да отговорите на въпроса защо се допускат такива неща ? Притеснява ли Ви нещо?
И после всички говорят , защо младите хора напускат България....чудно защо ли !?!?
Вместо да се поинтересувате как такова безобразие може да се случва , Вие просто нападате автора на темата.Съжелявам , че я написах .Надявах се , че поне адвокатите ще взаемат някакво отношение- ТОВА ЗАСЯГА ВАШЕТО РЕНОМЕ !!!!
P.S.
Ако въобще Ви е грижа за него...
- sotkanin
- Младши потребител
sotkanin написа:emilia_katsarova написа:sotkanin написа:Искам само да попитам нещо.
Тук явно се интересувате само от мойто образование , а не от съществото на проблема или може би за Вас това не е проблем , а нещо напълно нормално?! Само ще Ви кажа госпожо Кацарова , че аз от дълги години не живея в България и не практикувам български език с никой, но засметка на това говоря 5 езика перфектно и смея да кажа , че съм една от най-добрите програмисти в моята област.Работя в чужбина и по тъжен повод ми се наложи да се върна за малко в България.За периода , който прекарах тук се нагледах на толкова абсурди и беззаконица , че вече не ми се иска и да споменавам , че България е моя РодинаВие сте поредният пример -Защо да вземем отношение спрямо проблема , като просто можем да си набележим някой с който да си говорим празни приказкики...
Страхувате ли се да отговорите на въпроса защо се допускат такива неща ? Притеснява ли Ви нещо?
И после всички говорят , защо младите хора напускат България....чудно защо ли !?!?
Вместо да се поинтересувате как такова безобразие може да се случва , Вие просто нападате автора на темата.Съжелявам , че я написах .Надявах се , че поне адвокатите ще взаемат някакво отношение- ТОВА ЗАСЯГА ВАШЕТО РЕНОМЕ !!!!
P.S.
Ако въобще Ви е грижа за него...
Ето на, аз бих взела отношение по въпроса. Това, което можете да направите е да сезирате чрез Адвокатската колегия Висшия Адвокатски съвет да извърши проверка по сигнала изложен в свободна форма от вас. Напълно възможно е, "човекът" да е представил "валидни" документи. Но тези документи подлежат на проверка!!! Случаи бол!
Споделям, че е недопустимо да се допускат дори и като адвокатски сътрудници лица без съответния ценз.
Преди време от медиите разбрах, че депутат в НС се бил явил през 2016 на матура за придобиване степен "средно образование". Голям позор такива индивиди да "коват" законите! Но явно има "дупка в нормативната уредба и никой не обръща внимание на този ФАКТ !!!
![Crying or Very sad :cry:](./images/smilies/icon_cry.gif)
Не бих се учудила и Кметове в местното самоуправление да са с основно образование.
Още нещо не мога да приема. След като "цветът" на нацията ни е пръснат по света, не ви ли мъчи въпросът да допринесете с нещо за просперитета на тази изстрадала страна България? Та тук са вашите родители, сестри, братя и родственици... Чувствате ли се добре да знаете, че те са поставени в едно унизително положение, а?
![Cool 8)](./images/smilies/icon_cool.gif)
Но трябва са спра да пиша. Ако с нещо съм ви напомнила, че сте българка, добре. Ще бъда удовлетворена.
-
Melly - Старши потребител
Много неща ме мъчат Мели, за това и написах този тема , но тук в България се уверих , че всичко е беззаконица и корупция , а сам човек е невъзможно да се бори!Тука , човек тръгне ли да се бори за правда и за благото на другите или ще бъде потъпкан или заличен. Аз живея в Швеция, знаете ли с какво ни свързват всички?
-мафия
-измамници
-корупция
-дори цигани
Всеобщото мнение е , че и в другите държави има корупция , но е малка и се стараят поне да не е явна, а тук дори не се прикрива.
А по въпроса дали не ми е мъчно за Родината ми?- Да, мъчно ми е , родителите ми постоянно са ме възпитавали да почитам и уважавам българските ценостти и традиций и аз го правя, но в едно нещо се уверих-ние имаме държава , но не и нация, ако ме разбирате какво искам да кажа с това.А доколкото въпроса за семейството ми , дали ми е мило за него и поне заради тях да се връщам в България -Аз останах без семейство благодарение на законите , безхаберието ,наглоста и etc . Когато баща ми издъхна в ръцете ми в адски болки с диагноза рак, когато не му бяха дали и едно лекарство за болките, когато му отказаха да го приемат в болница, когато дойде един единствен път Бърза помощ на адреса и лекарката ми каза"Какво чакаш, девойче ?Ела да му сложиш инжекцията", когато за един ден трябваше да стана лекар и да се грижа сама за него или гогато той издъхна и от 112 някаква лекарка ми каза:: момиченце няма да ти мине лъжата , дай баща ти на телефона!":(
-мафия
-измамници
-корупция
-дори цигани
Всеобщото мнение е , че и в другите държави има корупция , но е малка и се стараят поне да не е явна, а тук дори не се прикрива.
А по въпроса дали не ми е мъчно за Родината ми?- Да, мъчно ми е , родителите ми постоянно са ме възпитавали да почитам и уважавам българските ценостти и традиций и аз го правя, но в едно нещо се уверих-ние имаме държава , но не и нация, ако ме разбирате какво искам да кажа с това.А доколкото въпроса за семейството ми , дали ми е мило за него и поне заради тях да се връщам в България -Аз останах без семейство благодарение на законите , безхаберието ,наглоста и etc . Когато баща ми издъхна в ръцете ми в адски болки с диагноза рак, когато не му бяха дали и едно лекарство за болките, когато му отказаха да го приемат в болница, когато дойде един единствен път Бърза помощ на адреса и лекарката ми каза"Какво чакаш, девойче ?Ела да му сложиш инжекцията", когато за един ден трябваше да стана лекар и да се грижа сама за него или гогато той издъхна и от 112 някаква лекарка ми каза:: момиченце няма да ти мине лъжата , дай баща ти на телефона!":(
- sotkanin
- Младши потребител
Нерде Ямбол, нерде Стамбул! Ма тая "приказка" девойчето от чужбина нямя да я разбере! Лек ден! ![Mr. Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
![Mr. Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
- leto15
- Младши потребител
leto15 написа:Нерде Ямбол, нерде Стамбул! Ма тая "приказка" девойчето от чужбина нямя да я разбере! Лек ден!
Напротив, чудесно ме разбра авторът на темата. И съм удовлетворена от отговора й.
![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
![Question :?:](./images/smilies/icon_question.gif)
![Idea :idea:](./images/smilies/icon_idea.gif)
Не ми отговаряй, не е нужно.
П.П. Отделно от горното, не прочетох нито едно твое правно обосновано мнение по теми, по които са развити дискусии...
![Crying or Very sad :cry:](./images/smilies/icon_cry.gif)
Последна промяна Melly на 08 Мар 2017, 10:25, променена общо 1 път
-
leto15
"Нерде Ямбол, нерде Стамбул! Ма тая "приказка" девойчето от чужбина нямя да я разбере! Лек ден!
"
Къде е Ямбол,къде е Стамбол!Прав си никога няма да стигнем другите държави, и никога няма да се измъкнем от тези безобразия , които се случват в България. Докато всички подминаваме и си затваряме очите за всички проблеми около нас и си казваме е-" то нас това не ни засяга", винаги ще сме на това дередже.Така , че "Нерде Ямбол, нерде Стамбул! " ще си го използваме много често за много неща, след като никой не прави нищо нещата да се подобрят!
"Нерде Ямбол, нерде Стамбул! Ма тая "приказка" девойчето от чужбина нямя да я разбере! Лек ден!
![Mr. Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
Къде е Ямбол,къде е Стамбол!Прав си никога няма да стигнем другите държави, и никога няма да се измъкнем от тези безобразия , които се случват в България. Докато всички подминаваме и си затваряме очите за всички проблеми около нас и си казваме е-" то нас това не ни засяга", винаги ще сме на това дередже.Така , че "Нерде Ямбол, нерде Стамбул! " ще си го използваме много често за много неща, след като никой не прави нищо нещата да се подобрят!
- sotkanin
- Младши потребител
tainoto написа:виждам, че тук пада голям спор по отношение на човек които си е подал документи към САК, но защо аз не споделям написаното от гопожата.Според мен такива документи за завършено юридическо образование се искат само на адвокатите, но не и за помощниците/асистентите и адв. сътрудници.....
Още по-зле. Какъвто подчиненият, такъв и "началникът му"- адвокат.
![Cool 8)](./images/smilies/icon_cool.gif)
-
Melly написа:leto15 написа:Нерде Ямбол, нерде Стамбул! Ма тая "приказка" девойчето от чужбина нямя да я разбере! Лек ден!
Напротив, чудесно ме разбра авторът на темата. И съм удовлетворена от отговора й.
А ти, колега, какво правиш за да почувстваш удовлетворение от положените усилия след придобиване на юридическа правоспособност? За какво пропиля 6 години академично обучение плюс още 4, 5 или повече години да работиш към адвокатска кантора като сътрудник, а не пое риск да се гмурнеш в дълбоките води в съдебния процес - на собствен ход да утвърдиш себе си и името си на добър специалист.
![]()
![]()
Не ми отговаряй, не е нужно.
П.П. Отделно от горното, не прочетох нито едно твое правно обосновано мнение по теми, по които са развити дискусии...
Отговарям веднага, нямам право да взимам обосновано мнение по каквито й да е теми свързани с правото, по простата причина, че не съм със завършено юридическо образование, а имам СРЕДНО такова, но с мноооого дълъг стаж в съдебната система , като съдебен секретар и след пенсионирането ми, работа като технически сътрудник в адвокатска кантора. Но Вас лично Ви чета голям интерес.
Ако имате други въпроси, на Ваше разположение съм. Лека вечер.
- leto15
- Младши потребител
Няма никакъв проблем адвокатският сътрудник да е лице с основно образование, проблем е, когато му се възлага и извършва нетипична за сътрудника дейност. Да пише отговори на искови молби и въззивни жалби не е работа на адвокатския сътрудник. Адвокатът, който не си е свършил работата, е този, от когото следва да се възмущавате тук и пред колегията, в която е вписан. Договорът Ви за правна защита и съдействие е с правоспособен адвокат, който следва да има задължителна застраховка професионална отговорност.
-
lexy21 - Активен потребител
Законът за адвокатурата /чл. 21/ не изисква адвокатският сътрудник да притежава каквото и да е образование, вкл. и юридическо. Независимо че е логично поне да е студент по право, т.е. да има поне средно образование.
Дейността му е изцяло техническа - носи и взема книжа от съда, прави справки и т.н. Адвокатът може и да му даде да напише някои документи - искова молба, отговор, жалба и т.н., но подписът отдолу е на адвоката и той носи отговорността.
А ако адв. сътрудник се представя за адвокат - има си наказателна отговорност и прокуратура за това /чл. 324 НК/.
По-интересното е друго: за депутати, кметове, общински съветници, министри, областни управители, президент и изобщо за всички политически фигури няма никакъв образователен ценз.
По-различно е за подчинените им държавни служители, за които има такъв - средно или висше образование в зависимост от длъжността. Получава се парадоксът, че за лицата на ръководни постове в държавата не се изисква никакво образование или квалификация, а за техните подчинени служители има завишени изисквания.
За мен това е пълен абсурд.
Дейността му е изцяло техническа - носи и взема книжа от съда, прави справки и т.н. Адвокатът може и да му даде да напише някои документи - искова молба, отговор, жалба и т.н., но подписът отдолу е на адвоката и той носи отговорността.
А ако адв. сътрудник се представя за адвокат - има си наказателна отговорност и прокуратура за това /чл. 324 НК/.
По-интересното е друго: за депутати, кметове, общински съветници, министри, областни управители, президент и изобщо за всички политически фигури няма никакъв образователен ценз.
По-различно е за подчинените им държавни служители, за които има такъв - средно или висше образование в зависимост от длъжността. Получава се парадоксът, че за лицата на ръководни постове в държавата не се изисква никакво образование или квалификация, а за техните подчинени служители има завишени изисквания.
За мен това е пълен абсурд.
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
- kalahan2008
- Активен потребител
Здравей скъпа Melly, Радвам се ,че не си напуснала саита на дискусиите , а като си спомням едно време тук как с теб сблъсквахме правни позиции , което за мен е било чест ,тъй като в твое лице виждам сериозен и еродиран юрист.
- sadiata34
- Нов потребител
sotkanin написа:Висшия адвокатски съвет да създаде от правна страна условия за вписване на адвокатския сътрудник, тъй като ВАС разполага с нормотворческа компетентност в областта на адвокатурата.
Глупости, само парламентът има "нормотворческа компетентност".
sotkanin написа:тъй като съгласно чл.21 от ЗА адвокатския сътрудник има сериозни права.
Никакви права няма адвокатският сътрудник.
- kalahan2008
- Активен потребител
Чл. 33. (1) Адвокатските книжа, досиета, електронни документи, компютърна техника и други носители на информация са неприкосновени и не подлежат на преглеждане, копиране, проверка и изземване.
(2) Кореспонденцията между адвоката и неговия клиент, без оглед на начина, по който се осъществява, включително по електронен път, не подлежи на преглеждане, копиране, проверка и изземване и не може да бъде използвана като доказателство.
(3) Разговорите между адвокат и негов клиент не могат да се подслушват и записват. Евентуално направените записи не могат да се използват като доказателствени средства и подлежат на незабавно унищожаване.
(4) Адвокатът не може да бъде разпитван в процесуално качество относно: разговорите и кореспонденцията му с клиент; разговорите и кореспонденцията му с друг адвокат; делата на клиент; факти и обстоятелства, които е узнал във връзка с осъществяваната защита и съдействие.
(5) (Доп. - ДВ, бр. 97 от 2012 г.) Алинеи 1 - 4 се прилагат и по отношение на адвоката от Европейския съюз, младши адвоката и адвокатския сътрудник.
Тука грам не се говори за права....
(2) Кореспонденцията между адвоката и неговия клиент, без оглед на начина, по който се осъществява, включително по електронен път, не подлежи на преглеждане, копиране, проверка и изземване и не може да бъде използвана като доказателство.
(3) Разговорите между адвокат и негов клиент не могат да се подслушват и записват. Евентуално направените записи не могат да се използват като доказателствени средства и подлежат на незабавно унищожаване.
(4) Адвокатът не може да бъде разпитван в процесуално качество относно: разговорите и кореспонденцията му с клиент; разговорите и кореспонденцията му с друг адвокат; делата на клиент; факти и обстоятелства, които е узнал във връзка с осъществяваната защита и съдействие.
(5) (Доп. - ДВ, бр. 97 от 2012 г.) Алинеи 1 - 4 се прилагат и по отношение на адвоката от Европейския съюз, младши адвоката и адвокатския сътрудник.
Тука грам не се говори за права....
- sotkanin
- Младши потребител
sotkanin написа:Тука грам не се говори за права....
Определено достъпът до адвокатските книжа, досиета, електронни документи, компютърна техника и кореспонденция е едно много велико право със страшни последици...
Ако нещо Ви притеснява, винаги можете да сезирате и Комисията за защита на личните данни.
- kalahan2008
- Активен потребител
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
|
|