начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

Помощ!!!!!

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Помощ!!!!!

Мнениеот mimozinkaa » 04 Ное 2016, 19:46

Здравейте,
Моят казус е свързан с дело,което баща ми заведе срещу работодателя си през 2014г.Делото е свързано с изплащане на обезщетения от отпуск,след напускане на работа.Изчакано е 1 месец без писмо,следователно нямаше нищо и след като изтече месеца се пусна Покана от името на баща ми.Въпросния адвокат има пълномощно от баща ми за да задвижи процедурата.Платена е такса,но на среща няма документ.Документът,който е с начислената сума за изплащане от фирмата е предаден на адвоката от баща ми,документ за ТЕЛК също е предаден.Доколкото съм запозната давността на делото е 3 години,от датата на заповедта за напускане.Изисквахме номера на делото,но адвоката отказва да го даде,изискваме документацията,която е по делото отново отказ.Подозираме,че делото изобщо не е пуснато в съда.Няма как да го проверим,защото нямаме никаква документация за него.Всички документи са при адвоката и ние не можем да докажем нищо.Имаме много малко време за адекватна реакция!!!Как трябва да постъпим в този случай???Благодаря,предварително!
mimozinkaa
Нов потребител

Re: Помощ!!!!!

Мнениеот svettoslav » 04 Ное 2016, 21:00

mimozinkaa написа:Как трябва да постъпим в този случай

Да се обърнете към друг адвокат, щом с настоящия не се разбирате.
Ако не сте му платили хонорар, няма дело естествено.
Ако сте с чисти сметки, трябва да си искате платеното обратно,при условие че няма дело.
Сами няма как да се оправите.
Ако адвоката нещо злоупотребява в случая, ще се ангажира компетентния орган.
Но се съмнявам по трудово дело на някакви шашми. Рано или късно всичко ще цъфне като трендафил в градинка . Да е взел парите или нещо под.
Въпреки че всякакви ги има.
Явно нещо финансовите ви отношения не са цвете.
svettoslav
Активен потребител

Re: Помощ!!!!!

Мнениеот mimozinkaa » 06 Ное 2016, 16:20

Да се обърнем към друг адвокат,но след като нямаме никаква документация във връзка с делото???Адвоката ни не иска да ни даде абсолютно никаква документация!!!Как да докажем че изобщо има платени такси като нямаме документ???Предполагаме че работодателя на баща ми му е дал някакви пари за да се проточи толкова много време делото и да няма никакъв резултат...още малко ни остава като срок и ще загуби давност делото...майка ми заведе същото дело със същия адвокат,който е на баща ми,но нейното дело всичко мина както трябва...осъди работодателя си!!!Ясно ми е,че сами няма как да се справим,но явно ще трябва към друг адвокат да се обърнем...Благодаря за отговора :)))
mimozinkaa
Нов потребител

Назад към Наказателно право