начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

Среща с дете на родители от различни градове

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Среща с дете на родители от различни градове

Мнениеот infern » 16 Фев 2016, 18:29

Здравейте, разведена съм от 4 години и имам 1 дете на 7 годинки. До сега живеехме в един град с бащата на детето ми и нямаше проблем за свижданията му с дъщеря ни. Но след няколко месеца ми предстой да се преместя да живея в друг град на около 200 км от мястото където живеем сега. И понеже свижданията вече ще станат трудни се опасявам да не заведе иск и да ми вземе детето. Има ли основателна причина да се страхувам и може ли да направя нещо за да съм сигурна, че не нарушавам някой закон или разпоредба и да загубя правата върху детето си. Предварително благодаря!
infern
Нов потребител

Re: Среща с дете на родители от различни градове

Мнениеот katerinakuch » 17 Фев 2016, 18:02

infern написа:Здравейте, разведена съм от 4 години и имам 1 дете на 7 годинки. До сега живеехме в един град с бащата на детето ми и нямаше проблем за свижданията му с дъщеря ни. Но след няколко месеца ми предстой да се преместя да живея в друг град на около 200 км от мястото където живеем сега. И понеже свижданията вече ще станат трудни се опасявам да не заведе иск и да ми вземе детето. Има ли основателна причина да се страхувам и може ли да направя нещо за да съм сигурна, че не нарушавам някой закон или разпоредба и да загубя правата върху детето си. Предварително благодаря!

Какво пише в решението за развод?
katerinakuch
Активен потребител

Мнениеот infern » 18 Фев 2016, 10:17

В решението пише, че съда определя режим на свиждане на бащата с детето всека втора и четвърта събота и неделя от месеца. Само това. Въпреки, че малко по горе пише, че детето се води на адреса на майката и е посочен адресът, който живеех преди повече от година. Това дори не е адреса, на който живея в момента.
infern
Нов потребител

Мнениеот Pause » 18 Фев 2016, 18:02

Запознайте се с Постановление №1 от 12от 12.11.1974г. по гр.д.№3/74г.,ВС и по конкретно римско 4,т.3 поддържането на лични отношения между детето и родителя на когото не е предоставено упражняването на родителските права ,поначало трябва да става в неговото местожителство или местопребиваване в зависимост от това къде живее родителят ,който упражнява родителските права . Което кореспондира и на чл.126,ал.1 от СК понеже на вас са предоставени упражняване на родителските права и задължение.Цитираното постановление има задължителна сила.
Аватар
Pause
Активен потребител

Мнениеот infern » 18 Фев 2016, 18:22

Pause написа:Запознайте се с Постановление №1 от 12от 12.11.1974г. по гр.д.№3/74г.,ВС и по конкретно римско 4,т.3 поддържането на лични отношения между детето и родителя на когото не е предоставено упражняването на родителските права ,поначало трябва да става в неговото местожителство или местопребиваване в зависимост от това къде живее родителят ,който упражнява родителските права . Което кореспондира и на чл.126,ал.1 от СК понеже на вас са предоставени упражняване на родителските права и задължение.Цитираното постановление има задължителна сила.

Аз нямам претенции, свиждането може да стане в неговото местожителство, само че ще трябва да дойде и да вземе детето от мойто местожителство, а не да стане така, че аз да трябва да го водя.
infern
Нов потребител

Мнениеот Pause » 18 Фев 2016, 18:39

Свиждането може да стане в неговото местожителство, само че ще трябва да дойде и да вземе детето от мойто местожителство, и да го върне пак във вашето.
Аватар
Pause
Активен потребител

Мнениеот infern » 19 Фев 2016, 10:06

Благодаря на всички за отговорите, помогнахте ми много. Още веднъж Благодаря ви.
infern
Нов потребител

Назад към Семейни казуси