- Дата и час: 22 Ное 2024, 14:39 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Запис на заповед със стара дата
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
11 мнения
• Страница 1 от 1
Запис на заповед със стара дата
Здравейте, искам да попитам за запис на заповед която е пусната тази година, но със стара дата или от 2001 или 2006, със стара лична карта също така дали има някаква тежест? Тук трябва да отбележа, че човека който я е подписал има прехвърлен имот преди една година, мисълта ми е дали може да се развали сделката и имота да бъде отнет? Също така има ли вариант запис на заповедта да е с изтекла дата щом е пусната от 2006 година?
- ico_hristov
- Младши потребител
Re: Запис на заповед със стара дата
Банките издават ЗЗ с падеж след 20-30 години. Не е важно кога е издаден записът, а кога е падежа. Сделки се развалят при определени условия и с много пари, там не си ли 100% сигурен, че ще успееш, не участваш.
- ivanov_p
- Активен потребител
Като цяло заповедта е за 15 000лв от които само 4 000лв са получени. Мисълта и е ако се направи още една фективна продажба по-добре ли ще е?
- ico_hristov
- Младши потребител
Тези неща по разкази не стават.
- ivanov_p
- Активен потребител
Какво ми препоръчвате да се свържа с адвокат ли?
- ico_hristov
- Младши потребител
Искам да попитам и дарение може ли да се оспорва, имам в предвид, че в конкретния случай дарителя е подписал записа на заповед със задна дата ( да кажем 2006г.) а дарението е станало 2013г?
- ico_hristov
- Младши потребител
Първо трябва да се види дали ЗЗ е годен за да се извади ИЛ. След това се води дело за разваляне на сделката. Това дело струва пари. Ако е дарение на деца може да се развали, но към хипотетичното взимане по ЗЗ ще прибавиш реални разходи, които може да са 3, 4....-8 хиляди лв.
През това време този дето подписва със задна дата ще подпише още ЗЗ и на делбата на апартамента ще се наредите един файтон взискатели, естествено, ако не го продадат преди вписването на молбата.
През това време този дето подписва със задна дата ще подпише още ЗЗ и на делбата на апартамента ще се наредите един файтон взискатели, естествено, ако не го продадат преди вписването на молбата.
- ivanov_p
- Активен потребител
Значи реално погледнато това е много трудна задача, да кажем невъзможна. Дарението е на дете да. И дарението е извършено от двамата родители, а след това те са се развели.
- ico_hristov
- Младши потребител
ico_hristov написа:Значи реално погледнато това е много трудна задача, да кажем невъзможна. Дарението е на дете да. И дарението е извършено от двамата родители, а след това те са се развели.
Консултирайте се с адвокат.Важно е да се провери дали са спазени формалните изисквания за запис на заповед и как е определен падежа, за да се прецени давността.
Това , че е подписана със задна дата принципно не е проблем , също и че личната карта е с изтекъл срок.
Сделката с апартамента може да бъде атакувана и да бъде обявена за недействителна спрямо Вас.
Разходите се преценят спрямо материалния интерес и колко дела ще се водят , но принципно трябва да преглътнете , че ако искате да постигнете нещо ще трябва да инвестирате пари.
Успех!
- REVOLUTION
- Активен потребител
Да, разбирам. Искам да постигна нещо и то е да запазя имота понеже ответната страна иска да се облагодетелства. Какво бихте ме посъветвали? Какви действия да предприема? Просто да знам как да подходя към адвоката и да знам какво трябва да се направи за да се избегне загубата му.
- ico_hristov
- Младши потребител
ico_hristov написа:Да, разбирам. Искам да постигна нещо и то е да запазя имота понеже ответната страна иска да се облагодетелства. Какво бихте ме посъветвали? Какви действия да предприема? Просто да знам как да подходя към адвоката и да знам какво трябва да се направи за да се избегне загубата му.
Ами просто му разказвате цялата история , каква цел преследвате и му показвате записа на заповед.
Колегата ще Ви обясни какво може да се постигне и какво не , колко ще струва и ако се споразумеете-действате.Ако не , заплащате за консултацията според предварителната уговорка и си казвате довиждане.
- REVOLUTION
- Активен потребител
11 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Административно право
|
|