начало

Съдът върна в ареста актьора Димо Алексиев Съдът върна в ареста актьора Димо Алексиев

Запис на заповед със стара дата

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Запис на заповед със стара дата

Мнениеот ico_hristov » 22 Ное 2014, 10:46

Здравейте, искам да попитам за запис на заповед която е пусната тази година, но със стара дата или от 2001 или 2006, със стара лична карта също така дали има някаква тежест? Тук трябва да отбележа, че човека който я е подписал има прехвърлен имот преди една година, мисълта ми е дали може да се развали сделката и имота да бъде отнет? Също така има ли вариант запис на заповедта да е с изтекла дата щом е пусната от 2006 година?
ico_hristov
Младши потребител

Re: Запис на заповед със стара дата

Мнениеот ivanov_p » 22 Ное 2014, 10:57

Банките издават ЗЗ с падеж след 20-30 години. Не е важно кога е издаден записът, а кога е падежа. Сделки се развалят при определени условия и с много пари, там не си ли 100% сигурен, че ще успееш, не участваш.
ivanov_p
Активен потребител

Мнениеот ico_hristov » 22 Ное 2014, 11:03

Като цяло заповедта е за 15 000лв от които само 4 000лв са получени. Мисълта и е ако се направи още една фективна продажба по-добре ли ще е?
ico_hristov
Младши потребител

Мнениеот ivanov_p » 22 Ное 2014, 11:04

Тези неща по разкази не стават.
ivanov_p
Активен потребител

Мнениеот ico_hristov » 22 Ное 2014, 11:07

Какво ми препоръчвате да се свържа с адвокат ли?
ico_hristov
Младши потребител

Мнениеот ico_hristov » 22 Ное 2014, 11:15

Искам да попитам и дарение може ли да се оспорва, имам в предвид, че в конкретния случай дарителя е подписал записа на заповед със задна дата ( да кажем 2006г.) а дарението е станало 2013г?
ico_hristov
Младши потребител

Мнениеот ivanov_p » 22 Ное 2014, 11:46

Първо трябва да се види дали ЗЗ е годен за да се извади ИЛ. След това се води дело за разваляне на сделката. Това дело струва пари. Ако е дарение на деца може да се развали, но към хипотетичното взимане по ЗЗ ще прибавиш реални разходи, които може да са 3, 4....-8 хиляди лв.
През това време този дето подписва със задна дата ще подпише още ЗЗ и на делбата на апартамента ще се наредите един файтон взискатели, естествено, ако не го продадат преди вписването на молбата.
ivanov_p
Активен потребител

Мнениеот ico_hristov » 22 Ное 2014, 11:56

Значи реално погледнато това е много трудна задача, да кажем невъзможна. Дарението е на дете да. И дарението е извършено от двамата родители, а след това те са се развели.
ico_hristov
Младши потребител

Мнениеот REVOLUTION » 22 Ное 2014, 12:18

ico_hristov написа:Значи реално погледнато това е много трудна задача, да кажем невъзможна. Дарението е на дете да. И дарението е извършено от двамата родители, а след това те са се развели.

Консултирайте се с адвокат.Важно е да се провери дали са спазени формалните изисквания за запис на заповед и как е определен падежа, за да се прецени давността.
Това , че е подписана със задна дата принципно не е проблем , също и че личната карта е с изтекъл срок.
Сделката с апартамента може да бъде атакувана и да бъде обявена за недействителна спрямо Вас.
Разходите се преценят спрямо материалния интерес и колко дела ще се водят , но принципно трябва да преглътнете , че ако искате да постигнете нещо ще трябва да инвестирате пари.
Успех!
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот ico_hristov » 22 Ное 2014, 12:22

Да, разбирам. Искам да постигна нещо и то е да запазя имота понеже ответната страна иска да се облагодетелства. Какво бихте ме посъветвали? Какви действия да предприема? Просто да знам как да подходя към адвоката и да знам какво трябва да се направи за да се избегне загубата му.
ico_hristov
Младши потребител

Мнениеот REVOLUTION » 22 Ное 2014, 12:25

ico_hristov написа:Да, разбирам. Искам да постигна нещо и то е да запазя имота понеже ответната страна иска да се облагодетелства. Какво бихте ме посъветвали? Какви действия да предприема? Просто да знам как да подходя към адвоката и да знам какво трябва да се направи за да се избегне загубата му.

Ами просто му разказвате цялата история , каква цел преследвате и му показвате записа на заповед.
Колегата ще Ви обясни какво може да се постигне и какво не , колко ще струва и ако се споразумеете-действате.Ако не , заплащате за консултацията според предварителната уговорка и си казвате довиждане.
REVOLUTION
Активен потребител

Назад към Административно право