Здравейте,
Предварително се извинявам ако този въпрос го има дискутиран, но не можах да намеря информация.
Внесена е жалба по наказателно постановление за превишена скорост (лишаване книжка за 1 месец и парична глоба) преди 1 година в РС
До момента никoй не ме е потърсил на адреса ми и не ми е пратена призовка по пощата. Доколкото разбрах давността за паричната глоба е 2 години и 6 месеца на другото наказание, откакто е излезнало постановлението? Моля, поправете ме ако греша.
Работя до късно и се прибирам вечер, съответно всеки патрул ме спира и ми се заяждат че ще ми вземат книжката на място, понеже не съм се явил на делото.
Искам да знам дали мога да се явя в КАТ за да си платя глобата и да си взема талона? Или задължително ще трябва да се мине през РС.
- Дата и час: 22 Ное 2024, 15:41 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Давност на наказателно постановление от КАТ
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Давност на наказателно постановление от КАТ
dynacord написа: Внесена е жалба по наказателно постановление за превишена скорост (лишаване книжка за 1 месец и парична глоба) преди 1 година в РС
Чл. 60. (1) (Изм. и доп. - ДВ, бр. 10 от 2011 г.) Обжалването на наказателното постановление и на електронния фиш става чрез наказващия орган, който ги е издал. В жалбата се посочват всички доказателства, на които жалбоподателят се позовава.
Ако са Ви търсили на адреса за изземване на СУМПС или са Ви поканили в КАТ да го предадете - давността е 9 месеца.
Errare humanum est stultum est in errore perseverare.
-
andy70 - Потребител
Здравейте ! Много Ви моля за помощ !
Накратко казусът е следният :
имам връчени 2 бр. актове от КАТ , но при спирането ми от полицаите у себе си не носех СУМПС , нито свидет. за регистр. или син талон.
Получих си НП от КАТ и питам : мога ли да не заплатя глобата ?
Какво става в НАП ?
На 25 год. съм, имам само един лек автомобил.
имам връчени 2 бр. актове от КАТ , но при спирането ми от полицаите у себе си не носех СУМПС , нито свидет. за регистр. или син талон.
Какво става в НАП ?
- refitka
- Нов потребител
refitka написа:Здравейте ! Много Ви моля за помощ !
Какво става в НАП ?
Давност - 3 години погасителна. Като през тези три години всяко спиране, ще ти е равно на акт , защото ще караш без контролния талон. Вариант 2 - спираш да караш ( като мен ) и чакаш давността да изтече
snooker, chinchillas, STARGATE & Alfa Romeo
-
chinchilla - Потребител
Здарвеите неми е ясно колко е срока за двност в чл.82 пише че е 2 год. А други казват че е 3 год.
- ivanov36
- Нов потребител
Срокът е три години. Но, за този период влязлото в сила наказателно постановление се изпраща в НАП за администриране и събиране на глобата и автомотично започват да се прилага давностните срокове по ДОПК, а те са доста дълги /чл. 82, ал.4 от ЗАНН/.
- temida_m
- Младши потребител
temida_m написа:Срокът е три години. Но, за този период влязлото в сила наказателно постановление се изпраща в НАП за администриране и събиране на глобата и автомотично започват да се прилага давностните срокове по ДОПК, а те са доста дълги /чл. 82, ал.4 от ЗАНН/.
На мен до момента, всички постановления са ми се погасявали по давност на 731-вия ден ( 2 год ). При справка в НАП дължа ли нещо, не ми излиза абсолютно нищо.
snooker, chinchillas, STARGATE & Alfa Romeo
-
chinchilla - Потребител
chinchilla написа:На мен до момента, всички постановления са ми се погасявали по давност на 731-вия ден ( 2 год ). При справка в НАП дължа ли нещо, не ми излиза абсолютно нищо.
Естествено, че няма да ви излиза. Наложената с НП глоба по сметка на НАП ли се заплаща?
Помислете малко - къде отиват парите от глобите събрани от МВР и тези събрани от НАП?
И каква е изгодата на КАТ да ги прехвърля към НАП?
До ivanov36 - Защо прехвърляте въпроса си
от тема на тема вече цял месец?
errare humanum est
-
nikolov__ - Младши потребител
8 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Административно право
|
|