- Дата и час: 22 Ное 2024, 14:26 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Конкурс за младши съдии и младши прокурори 2014
|
|
Re: Конкурс за младши съдии и младши прокурори 2014
vaniaoz, интересно ми е какъв би бил правилният отговор на първия въпрос, според изпитващите? Сподели, моля те!
- renydymytrova
- Младши потребител
Здравей,
По първия въпрос, тръгнах в грешна посока да разсъждавам, че може би актовете в чл.422 от НПК показват , че делото може да се върне, както на съдебна фаза така и на досъдебна, но сега мисля, че верния отговор е , че не са изброени всички възможни актове.Това е от грешките , които направих, но аз все пак не съм с отлична оценка .
По първия въпрос, тръгнах в грешна посока да разсъждавам, че може би актовете в чл.422 от НПК показват , че делото може да се върне, както на съдебна фаза така и на досъдебна, но сега мисля, че верния отговор е , че не са изброени всички възможни актове.Това е от грешките , които направих, но аз все пак не съм с отлична оценка .
- vaniaoz
- Потребител
Ако сравниш с чл. 419 - всички актове са, само в чл. 422 не са така конкретизирани, както в чл. 419. В този смисъл това са различни по вид и съдържание актове и няма как да са въведени с някаква обобщителна категория. Така мисля, дайте и други мнения, докато чакаме резултатите, да поразгреем мозъчетата с малко разсъждения. Успех, vaniaoz!
- renydymytrova
- Младши потребител
Здравейте колеги,
Писмените работи от конкурса за младши прокурори са проверени, днес са обработвани резултатите, а утре ще бъдат качени на сайта до обяд!
Писмените работи от конкурса за младши прокурори са проверени, днес са обработвани резултатите, а утре ще бъдат качени на сайта до обяд!
- bruck
- Младши потребител
vaniaoz написа:Какво питаха втора комисия ли, ето някои въпроси за които се сещам:
1.Защо законодателят в чл.422, т.3 от НПК изброява актовете, а не ги назовава с някакво общо наименование, защо си е направил този труд?
/Чл. 422. (1) Наказателното дело се възобновява, когато:
3. чрез разследване се разкрият обстоятелства или доказателства, които не са били известни на съда, постановил присъдата, решението, определението или разпореждането, и имат съществено значение за делото;/
2.Може ли юридическо лице да е управител на търговско дружество?
3.Кога в нотариален акт няма да са посочени ,при какви квоти е закупен имота?
4.Колко и какви видове реабилитация има?
5.Къде може да се провери дали е извършена сделка с недвижим имот?В кой отдел?
И много, много други въпроси.Като цяло не са трудни , но стреса и напражението си казват думата.
Здравейте. Аз съм един от хората, които имат 6 на устния изпит, бях в първа комисия и честността изисква да призная, че критериите за изпитване в трите комисии според мен не са равностойни, като трета видимо е най-снизходителна, а втора - най-взискателна, което поставя явилите се пред нея в незаслужено неравностойно положение. Съжалявам.
Не съм сигурен, че бих могъл да отговоря безупречно на част от посочените от Вас въпроси, което показва, че за съжаление, цедката на входа на съдебната система все още не е с равни дупки.
- xandy
- Нов потребител
Здравейте колега, Хandy
Чест Ви прави, че сте искрен , това е качество което заслужава похвала.Същината на проблема е , че не бяхме поставени в равностойно положение.
Пожелавам Ви ,да сте се класирали, защото правораздавателната ни система има нужда от искрени и съвестни магистрати.
Чест Ви прави, че сте искрен , това е качество което заслужава похвала.Същината на проблема е , че не бяхме поставени в равностойно положение.
Пожелавам Ви ,да сте се класирали, защото правораздавателната ни система има нужда от искрени и съвестни магистрати.
- vaniaoz
- Потребител
Голямо рИванИ!?
Що бе?
Нали ви казах да не ходите...ама вие сте многознайковци и отидохте.
Ако не отиде никой, а само предварително избраните, ще лъсне истината.
Не сме народ, а мърша!
Що бе?
Нали ви казах да не ходите...ама вие сте многознайковци и отидохте.
Ако не отиде никой, а само предварително избраните, ще лъсне истината.
Не сме народ, а мърша!
- crossbike
- Потребител
Докато го има субективния фактор, нещата никога няма да бъдат на 100 % обективни. Така в съдебната система успяват да се промъкнат и някои хора, чието място не е там, меко казано. Но след като засега това са критериите, остава да се борим със системата. Истината е, че дори и да си много подготвен, трябва да имаш и не малка доза късмет /говоря за хората, без връзки; за другите е ясно/. Иначе, не мисля, че няма смисъл от явяването. Трябва да има и донкихотовци като нас. Все пак, надеждата наистина умира последна. През последните години доста мои близки и познати успяха да се класират и станаха магистрати - при това - съвсем отговорно го казвам: БЕЗ ВРЪЗКИ! Някои от тях се явяваха последователно в продължение на много години. Това -поне за мен- е доказателство, че все пак целта е постижима, а каузата не е изначално изгубена. Не губете вяра. Всяко нещо си седи във времепространството и чака своят момент, за да се реализира. А може би пък това просто не е призванието за някои. Приемайте по-философски нещата, а не толкова пораженчески и черногледо и когато промените мисленето си, те може и да се случат.
- puh1982
- Младши потребител
Аз лично съм далеч от реването , но едва ли ще отида пак , това ми беше за последно.
Този дето ни чете казуса на прокурорския , каза "това е ежедневна работа за прокурорите" , хубаво ама ние не сме прокурори , не се явяваме дори и за първоначално назначаване.Според мене това беше върха , пика на мръсотията.Яд ме е че се действа така , долно е.
Този дето ни чете казуса на прокурорския , каза "това е ежедневна работа за прокурорите" , хубаво ама ние не сме прокурори , не се явяваме дори и за първоначално назначаване.Според мене това беше върха , пика на мръсотията.Яд ме е че се действа така , долно е.
Най-доброто отмъщение е да живееш щастливо
-
u3mamhukaa - Потребител
u3mamhukaa написа:Аз лично съм далеч от реването , но едва ли ще отида пак , това ми беше за последно.
Факт! Наистина неприятно поведение, а и той дори въобще не се представи. Само ясно ни стане, че е колега-юрист, но съдия ли, прокуроор ли..откъде... нито дума!
П.С. Резултати още няма, да се надяваме, че наистина до обяд ще се видят.
Similia similibus curantur.
-
tiesto - Потребител
Здравейте колеги,
Нито някой се е тръшнал да реве, нито гледаме пораженчески, напротив пируваме.
Това което аз мисля, че би свело до минимум субективния елемент е един хубав тест с практически въпроси след казуса, за всички еднакви въпроси, пък после нека си има устен.
Дано тези ,които не са успели да имат късмет на прокурорския!
Нито някой се е тръшнал да реве, нито гледаме пораженчески, напротив пируваме.
Това което аз мисля, че би свело до минимум субективния елемент е един хубав тест с практически въпроси след казуса, за всички еднакви въпроси, пък после нека си има устен.
Дано тези ,които не са успели да имат късмет на прокурорския!
- vaniaoz
- Потребител
Изнесоха резултатите и от мл. прокурорския. Има само 1 пълна шестица, доколкото успях да преброя. Там има шанс и за други с по-нисък бал да се класират, ако на устния изкарат по-хубава оценка. Успех на всички!
Последна промяна puh1982 на 30 Апр 2014, 13:50, променена общо 1 път
- puh1982
- Младши потребител
Няма нищо в сайта!
- bruck
- Младши потребител
И аз ги виждам. Имам 5. Като ги разгледам по-подробно ще реша има ли смисъл да се явявам.
- jivko1
- Потребител
puh1982 написа:Изнесоха резултатите и от мл. прокурорския. Има само 1 пълна шестица, доколкото успях да преброя. Там има шанс и за други с по-нисък бал да се класират, ако на устния изкарат по-хубава оценка. Успех на всички!
Има 4 пълни шестици по моите сметки и общо 51 отлични оценки. Аз няма да се явявам на устен
- velikova_
- Потребител
Колега velikova_ ако може да споделите с каква оценка сте, че аз се чудя има ли смисъл да ходя. Все пак местата са повече, а и не се знае кой какви оценки ще изкара на устния.
- jivko1
- Потребител
Здравейте, и аз се чудя има ли смисъл явяването на устен. Колко мислите че ще е минималния бал? По мои сметки има 176 човека с оценка 5 и нагоре? Колко мислите, че ще е минималният бал 11.25? 11.38?
- terie
- Нов потребител
Колега Jivko, не ме гледайте мен, ако мислите ,че имате шанс отивайте. Колкото до моята оценка е по-ниска 4.63, въпреки че написаното горе-долу ми съвпада, само където не е така хубаво систематизирано, а по-скоро разхвърляно и попреписано от членовете, но явно доста ми е смъкнало оценката. За минималния бал - идея си нямам, прилича на миналогодишния съдийски, където допуснатите и оценките бяха доста сходни, та предполагам бала може да бъде около 11- минимален (но това са само предположения)
- velikova_
- Потребител
Благодаря, колега _velikova. Отдавна следя вашите мнения и искрено съжалявам, че подготвен юрист като вас не успява. Пожелавам ви успех, защото само с колеги като вас може да се промени системата!
- terie
- Нов потребител
|
|