- Дата и час: 22 Ное 2024, 18:08 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Документи за отнемане на СУМПС
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Документи за отнемане на СУМПС
Здравейте бих искала да попитам какви документи трябва да се предоставят от органите на КАТ при отнемане на СУМПС.С няколко думе ще ви разкажа моя случай.През м.септември 2012 ми беше съставен акт, че съм участвала в ПТП на един паркинг и съм избягала, което не е така - в часа на написване на акта аз съм била на работвото си място, за което има доста доказателства,по колата няма следи от ПТП - също доказано и т.н.След оспорване на въпросния акт от моя страна, така или иначе ми беше издадено наказателно постановление с което трябваше да ме лишат 3 месеца от СУМПС.Разбира се веднага подадох жалба чрез адвокат и така оттогава до 10.01.2014 делата се отменяха, оспорваха и т.н.На делата аз не съм присъствала, бях упълномощила адвокат, с единственото което трябваше да правя е всеки месец да си презаверявам НП.На 10.01.2014 за пореден път трябваше да се завери.Учуди ме служителката която каза,че трябва да ми отнеме СУМПС-то, потърсих адвоката но не можах да се свържа с него.По-късно разбрах че до края на месеца е в чужбина.Въпросната служителка не ми показа никакъв документ нито ми връчи такъв, въз основа на които ми отнема СУМПС.Показа ми копие на някакво решение от 09.2013, което след това беше обжалвано, но решение по него все още нямаше, предстоеше ново дело в 01.2014.Та въпросът ми е въз основа на какви документи се отнема СУМПС? И правомерно ли е отнето в случая?
- ralliang
- Младши потребител
Re: Документи за отнемане на СУМПС
ralliang написа:Здравейте бих искала да попитам какви документи трябва да се предоставят от органите на КАТ при отнемане на СУМПС.С няколко думе ще ви разкажа моя случай.През м.септември 2012 ми беше съставен акт, че съм участвала в ПТП на един паркинг и съм избягала, което не е така - в часа на написване на акта аз съм била на работвото си място, за което има доста доказателства,по колата няма следи от ПТП - също доказано и т.н.След оспорване на въпросния акт от моя страна, така или иначе ми беше издадено наказателно постановление с което трябваше да ме лишат 3 месеца от СУМПС.Разбира се веднага подадох жалба чрез адвокат и така оттогава до 10.01.2014 делата се отменяха, оспорваха и т.н.На делата аз не съм присъствала, бях упълномощила адвокат, с единственото което трябваше да правя е всеки месец да си презаверявам НП.На 10.01.2014 за пореден път трябваше да се завери.Учуди ме служителката която каза,че трябва да ми отнеме СУМПС-то, потърсих адвоката но не можах да се свържа с него.По-късно разбрах че до края на месеца е в чужбина.Въпросната служителка не ми показа никакъв документ нито ми връчи такъв, въз основа на които ми отнема СУМПС.Показа ми копие на някакво решение от 09.2013, което след това беше обжалвано, но решение по него все още нямаше, предстоеше ново дело в 01.2014.Та въпросът ми е въз основа на какви документи се отнема СУМПС? И правомерно ли е отнето в случая?
СУМПС се отнема въз основа на заповед за налагане на принудителна адм. мярка. В случая не знам на какво основание ви е отнето СУМПС, след като нарушението, което сте извършила, не попада в кръга на нарушението, за които се налага отнемане независимо от обжалването. Идете и питайте служителката аджеба защо ви е отнела книжката, има ли заповед за налагане на ПАМ и ако има - да ви я връчи и я обжалвайте. Ако не - да ви връща книжката. Ако не ви я върне, пишете молба до шефа на КАТ.
Това да ви е обеца на ухото - на тия хиени в КАТ книжка никога не се дава. Легитимирайте се с лична карта.
- kolegat
- Потребител
Re: Документи за отнемане на СУМПС
Благодаря Ви за бързият отговор! И аз бях на подобно мнение по въпроса, но исках да чуя и друго такова, още утре ще проверя какво всъщност се случва.
- ralliang
- Младши потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Административно право
|
|