Здравейте,
аз съм физическо лице, наемател на апартамент и имам следното питане. Въпреки че съм си плащал наемите редовно и коректно, както и всички сметки, но БЕЗ получени разписки от хазяина, може ли той да ме осъди, че не съм плащал наема, след като аз де факто нямам документ с който да докажа, че съм го плащал?
- Дата и час: 22 Ное 2024, 16:53 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Могат ли да ме осъдят?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Могат ли да ме осъдят?
А може ли да се твърди,че сте наемател? Имате ли договор за наем?
Аз не съм юрист, а студент по право, мнението ми не е обвързващо!
Аз не съм юрист, а студент по право, мнението ми не е обвързващо!
- elichkaa
- Младши потребител
За да питаш тук значи си наясно, че може! Не си плащал коректно, а неточно. Чудеса не стават, който не плаща добре плаща два пъти, според римляните, а според мен може да плати поне 4 пъти.
Има начини да се измъкнеш ако подготвиш нещата преди да заведе иск, но ако е завел си за мустака.
Студента, наемното правоотношение не се доказва с договор за наем.
Има начини да се измъкнеш ако подготвиш нещата преди да заведе иск, но ако е завел си за мустака.
Студента, наемното правоотношение не се доказва с договор за наем.
- ivanov_p
- Активен потребител
Имаме договор за наем, още не е завел дело, но имам подозрения, че може да го направи.
А фактът, че договорът за наем не е вписан, и по него не са плащани данъци, не може ли да предотврати такова дело?!
А фактът, че договорът за наем не е вписан, и по него не са плащани данъци, не може ли да предотврати такова дело?!
- denver
- Нов потребител
Ти не си държавата, че да се интересуваш от данъци. Може да пуснеш сигнал до НАП, но след това трябва да докажеш, че си плащал, а това с разкази не става, а и може да те одрусат да платиш и данъкът, защото напоследък промениха закона и го внася наемателят, но не съм го чел, информацията е от мас-медии.
Поне си подготви разписките с платените сметки, за да не изгориш и с тях.
Поне си подготви разписките с платените сметки, за да не изгориш и с тях.
- ivanov_p
- Активен потребител
напоследък промениха закона и го внася наемателят, но не съм го чел, информацията е от мас-медии.
и какво внася наемателят, кой данък? В сграда в ет. собственост? Или другаде. Ако е данъкът на недв. имущество като местен данък, същият се плаща от наемодателя, освен не са се договорили другояче.
И аз не съм юрист, нито студент по право.
и какво внася наемателят, кой данък? В сграда в ет. собственост? Или другаде. Ако е данъкът на недв. имущество като местен данък, същият се плаща от наемодателя, освен не са се договорили другояче.
И аз не съм юрист, нито студент по право.
- lakavitsa
- Потребител
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb
Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb
Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
-
doc03 - Активен потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
|
|