начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Могат ли да ме осъдят?

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Могат ли да ме осъдят?

Мнениеот denver » 03 Дек 2013, 11:15

Здравейте,
аз съм физическо лице, наемател на апартамент и имам следното питане. Въпреки че съм си плащал наемите редовно и коректно, както и всички сметки, но БЕЗ получени разписки от хазяина, може ли той да ме осъди, че не съм плащал наема, след като аз де факто нямам документ с който да докажа, че съм го плащал?
denver
Нов потребител

Re: Могат ли да ме осъдят?

Мнениеот elichkaa » 03 Дек 2013, 11:34

А може ли да се твърди,че сте наемател? Имате ли договор за наем?

Аз не съм юрист, а студент по право, мнението ми не е обвързващо!
elichkaa
Младши потребител

Мнениеот ivanov_p » 03 Дек 2013, 11:36

За да питаш тук значи си наясно, че може! Не си плащал коректно, а неточно. Чудеса не стават, който не плаща добре плаща два пъти, според римляните, а според мен може да плати поне 4 пъти.
Има начини да се измъкнеш ако подготвиш нещата преди да заведе иск, но ако е завел си за мустака.

Студента, наемното правоотношение не се доказва с договор за наем.
ivanov_p
Активен потребител

Мнениеот denver » 03 Дек 2013, 11:44

Имаме договор за наем, още не е завел дело, но имам подозрения, че може да го направи.
А фактът, че договорът за наем не е вписан, и по него не са плащани данъци, не може ли да предотврати такова дело?!
denver
Нов потребител

Мнениеот ivanov_p » 03 Дек 2013, 11:52

Ти не си държавата, че да се интересуваш от данъци. Може да пуснеш сигнал до НАП, но след това трябва да докажеш, че си плащал, а това с разкази не става, а и може да те одрусат да платиш и данъкът, защото напоследък промениха закона и го внася наемателят, но не съм го чел, информацията е от мас-медии.
Поне си подготви разписките с платените сметки, за да не изгориш и с тях.
ivanov_p
Активен потребител

Мнениеот lakavitsa » 03 Дек 2013, 22:00

напоследък промениха закона и го внася наемателят, но не съм го чел, информацията е от мас-медии.

и какво внася наемателят, кой данък? В сграда в ет. собственост? Или другаде. Ако е данъкът на недв. имущество като местен данък, същият се плаща от наемодателя, освен не са се договорили другояче.

И аз не съм юрист, нито студент по право.
lakavitsa
Потребител

Мнениеот doc03 » 03 Дек 2013, 22:06

:-)

http://www.manager.bg/%D0%B1%D0%B8%D0%B ... 1%81%D0%B8

Чичко Гугъл отговаря безотказно ...
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител

Назад към Етажна собственост