Преди време се случи малък инцидент докато шофирах, уж се разбрахме с другата страна, но впоследствие се оказа, че се е жалвала в КАТ. Получих призовка от КАТ и след 10-ина дни трябва да ходя. Дочух, че е възможно при явяването ми в КАТ веднага да бъде издадено НП и наложени някакви санкции.
Въпросът ми е: Възможно ли е издаване на НП без издаден АУАН и ако това е противозаконно, как да го оспорвам? Питам, защото при последващото обжалване на НП в СРС, ако има издаден АУАН, мога да търся пороци и в него.
Предварително благодаря.
- Дата и час: 22 Ное 2024, 17:52 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Възможно ли е издаване на НП без АУАН
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Възможно ли е издаване на НП без АУАН
Викат ви, за да ви се предяви АУАН за подпис. Ако желате, напишете си ел. поща, за да ви обясня по-подробно.
- kolegat
- Потребител
emil1094@abv.bg, писах Ви на лична, но може би не сте го получили, понеже не намирам съобщението си в моята изходяща/изпратени кутия.
- emolex
- Младши потребител
да, възможно е по реда на чл. 36, ал.2 от ЗАНН. Но вероятно вашият случай не е такъв.
- iva_sh
- Потребител
iva_sh написа:да, възможно е по реда на чл. 36, ал.2 от ЗАНН. Но вероятно вашият случай не е такъв.
Естествено, че не е, колежке. Господинът е писал, че става въпрос за ПТП.
- kolegat
- Потребител
... и един допълнителен въпрос:
в ЗДвП чл.123 ал.1 т.3б е записано:
"... ако между участниците в произшествието има съгласие относно
обстоятелствата, свързани с него, те попълват своите данни в двустранен констативен
протокол за пътнотранспортното произшествие и съвместно уведомяват службата за
контрол на Министерството на вътрешните работи на територията, на която е настъпило
произшествието;"
Бихте ли ми казали в кой нормативен документ е уточнено времето от инцидента до уведомяването и ако не е, какво се приема за разумно (час, два, в рамките на работния ден, денонощие и т.н.).
За справка - инцидентът стана около 12ч на обяд, а аз бях отново на местопроизшествието (където беше и жалбоподателят- тъй като там му е работното място - и който вече беше подал жалбата до КАТ) в 13ч30мин.
Подобен въпрос с повече обяснения е постван от мое има в раздел "Взаимопомощ", но за съжаление досега там не намирам смислени отговори.
в ЗДвП чл.123 ал.1 т.3б е записано:
"... ако между участниците в произшествието има съгласие относно
обстоятелствата, свързани с него, те попълват своите данни в двустранен констативен
протокол за пътнотранспортното произшествие и съвместно уведомяват службата за
контрол на Министерството на вътрешните работи на територията, на която е настъпило
произшествието;"
Бихте ли ми казали в кой нормативен документ е уточнено времето от инцидента до уведомяването и ако не е, какво се приема за разумно (час, два, в рамките на работния ден, денонощие и т.н.).
За справка - инцидентът стана около 12ч на обяд, а аз бях отново на местопроизшествието (където беше и жалбоподателят- тъй като там му е работното място - и който вече беше подал жалбата до КАТ) в 13ч30мин.
Подобен въпрос с повече обяснения е постван от мое има в раздел "Взаимопомощ", но за съжаление досега там не намирам смислени отговори.
- emolex
- Младши потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Административно право
|
|