Здравейте,
Нова съм във форума, пише ви инж.Албена Митова, първо поздравления за сайта, в който има толкова информация, която може да помогне на много хора.
Имам проблем със съседа, който се изразява в няколко съвсем различни неща, но не намерих отделни теми, за да ги опиша.
Пиша с надеждата, че тук четат доста информирани и интелигентни хора, които могат да дадат съвет по моя проблем.
Тъй като темата е за етажна собственост започвам със нея.
Съседът ми се разполага на моето стълбище и в моят двор. Не мога да го накарам с мирни средства да си изнесе багажа от моята собственост. Аз живея в къща, на която сме собственици на сутерен, 1-ви етаж, тавански, стълбище, двор, а етажа на който се разполага съседа ми е строен по суперфиция и е купен само този етаж, който не разполага със никакви идеални, общи или каквито и да е било други части от тази къща.
Той е само с право на преминаване. Предупредих го с бележка на входа да ми освободи моите части от къщата, но той продължава да се разполага. Попитах в полицията, но от там ми казаха, че трябва да се мине през съда. Няма ли друг по-съкратен начин, като частен съдия изпълнител или нещо друго. Моля, дайде ми съвет как да постъпя и какво да направя, така че по законен път да мога да освободя моята собственост от чуждо нахлуване.
Предварително благодаря на всички, които ще се отзоват на темата.
Ще потърся друг раздел във форума, където да потърся помощ относно този съсед, защото това не ми е единственият проблем с него, но не този раздел е мястото, където да пиша за това.
Отново ви благодаря и ще чакам отзиви.
- Дата и час: 22 Ное 2024, 17:38 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Разполагане в моята част от общите помещения
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Разполагане в моята част от общите помещения
Няма начин съседът Ви да няма общи части, те за това се наричат така. Такова е, например, стълбището.
Това, обаче, не се отнася до двора - напълно е възможно той да не е собственик на част от двора, ако му е прехвърлена само суперфиция (право на строеж).
Какво точно се е получило - той е натрупал вещи в двора и по стълбището ли?
Това, обаче, не се отнася до двора - напълно е възможно той да не е собственик на част от двора, ако му е прехвърлена само суперфиция (право на строеж).
Какво точно се е получило - той е натрупал вещи в двора и по стълбището ли?
- Kogato
- Младши потребител
Re: Разполагане в моята част от общите помещения
Благодаря за бързият отговор.
Да, точно това се получава, тъй като няма нито мазе, нито таван, той си трупа ненужните мебели по стълбището ми и двора, като затруднява достъпът ми до таванското помещение, в случай че реша да пренасям нещо до там, оставено е място през което може да се мине, но не и да пренесеш нещо по-голямо.
Къщата е строена някога от дядо ми и тъй като не е било позволено такава голяма квадратура на един човек, той пише вторият етаж строеж по суперфиция на името на вуйчо ми. Първият етаж, половината от тавана, сутерена и стълбището прехвърля на майка ми след това, а останалата половина си остава негова. След години вуйчо ми си продава етажа, но само него, тъй като само той му се води по документи. В нотариалният акт на майка и на дядо пише, че притежават по 1/2 обща част, за която си плащат и данък.
Да, точно това се получава, тъй като няма нито мазе, нито таван, той си трупа ненужните мебели по стълбището ми и двора, като затруднява достъпът ми до таванското помещение, в случай че реша да пренасям нещо до там, оставено е място през което може да се мине, но не и да пренесеш нещо по-голямо.
Къщата е строена някога от дядо ми и тъй като не е било позволено такава голяма квадратура на един човек, той пише вторият етаж строеж по суперфиция на името на вуйчо ми. Първият етаж, половината от тавана, сутерена и стълбището прехвърля на майка ми след това, а останалата половина си остава негова. След години вуйчо ми си продава етажа, но само него, тъй като само той му се води по документи. В нотариалният акт на майка и на дядо пише, че притежават по 1/2 обща част, за която си плащат и данък.
- albena_mitova
- Нов потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|