начало

Парламентът за пети път не успя да си избере председател Парламентът за пети път не успя да си избере председател

Конкурс за първоначално назначаване на магистрати 2013

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Re: Конкурс за първоначално назначаване на магистрати 2013

Мнениеот chandra » 02 Авг 2013, 16:39

Аз съм правила такава ипотека, по желание на клиента, с която дългът беше 80 000 Е, но ипотеката беше учредена за част от дълга, а именно за 40 000Е. Не виждам законова пречка за това... бяхме включили и клауза, че не зависимо как плаща :) първите 40 000Е щом се изплатят се сваля и ипотеката...
chandra
Потребител

Мнениеот u3mamhukaa » 02 Авг 2013, 19:35

Eee да ама тая ипотека дето сте я правили е съвсем "друга бира" ,докато тука човека има лизинг и явно ипотеката е валидна докато не се погаси цялата сума - наредили са го човека и то брутално.

Да ви метна и аз един въпрос ако може?
Фирма има имоти ,едни от тях са ипотекирани - други не.Ако се стигне до принудително изпълнение има ли вариант да изгорят и не ипотекираните имоти? Всичко е на една фирма само че едните имоти имат ипотека ,другите не.
Най-доброто отмъщение е да живееш щастливо
Аватар
u3mamhukaa
Потребител

Мнениеот nikol52100 » 02 Авг 2013, 19:43

u3mamhukaa написа:Фирма има имоти ,едни от тях са ипотекирани - други не.Ако се стигне до принудително изпълнение има ли вариант да изгорят и не ипотекираните имоти? Всичко е на една фирма само че едните имоти имат ипотека ,другите не.

Според мен могат, 133 ЗЗД, вижте и тази тема:
http://lex.bg/forum/viewtopic.php?f=4&t ... 51#p530351
nikol52100
Потребител

Мнениеот adelina_vn » 02 Авг 2013, 20:32

Разбира се, че могат да изгорят. Кредиторът се удовлетворява от цялото(секвестируемо) имущество на длъжника. Ако след публичната продан на ипотекираните имоти не е събрана цялата дължима сума - насочват се към другите имоти, или там каквото друго има. Това често се среща днес, предвид разликата в цените на имотите - ако те били ипотекирани примерно през 2008г., когато цените им бяха доста по-високи, то сега не е така и по-вероятно е да не стигнат за издължаване. Още повече, че могат да бъдат пуснати на една цена, но ако никой не се яви на проданта, цената им пада с 20%, така че...
adelina_vn
Младши потребител

Мнениеот u3mamhukaa » 03 Авг 2013, 20:25

Хммм... добре.Тогава пък нищо не ни пречи ако решат да дигнат едностранно лихвата да им праснеме една жалба за изнудване ,нали?
Аватар
u3mamhukaa
Потребител

Мнениеот adelina_vn » 03 Авг 2013, 22:37

хммм...ами, ако не сме прочели какво подписваме още в началото, малко ще ни е трудно впоследствие да им праснеме каквото и да било... Но пък вече има практика по дела срещу банки, които едностранно изменили лихвите.
Давайте друг казус ....
adelina_vn
Младши потребител

Мнениеот u3mamhukaa » 04 Авг 2013, 18:10

Хайде друг казус тогава - НОВИТЕ КИЛЪРИ :lol: - базирано на хрониките на БТВ,НТВ и ТВ 7 :lol:

На кой брилиянтен юридически ум се пада брилянтната идея да вкара целия активен престъпен контингент в ОПГ :lol: ,защото според медийте всички тия субекти са осъждани,нали?
Как според вас се доказва участие на 15 души в ОПГ ,въобще възможно ли е това,само чрез показания на осъждани лица ,които лесно могат да бъдат притиснати и чрез СРС'та??
Дали това не е хляб за хората с цел намаляване на ефекта ДАНС with me?
Най - важния въпрос - според вас това досъдебно производство ,ако въобще стигне до дело може ли да издържи в съда (според мен не) :lol: :lol:

Айде колеги стреляйте :lol:
Аватар
u3mamhukaa
Потребител

Мнениеот miniscule » 05 Авг 2013, 10:58

Какво става със списъците на допуснати и недопуснати кандидати ? Някой няма ли малко информация ?
Quis custodiet ipsos custodes?
miniscule
Потребител

Мнениеот adelina_vn » 05 Авг 2013, 10:59

Относно "брилянтния" ти казус, колега, няма как да "стрелям" с брилянтни отговори, някак си ми се струва, че е малко вероятно да дадат организирана престъпност на конкурса за районни съдии/прокурори, най-малкото заради това, че въпроси ми се струва от компетентността на друг съд, специализран...
adelina_vn
Младши потребител

Мнениеот u3mamhukaa » 05 Авг 2013, 11:54

Защо си мислиш че "няма как да дадат" ОПГ? Ето как горе долу би звучало - на еди коя си дата в еди колко си часа Драган и Петкан отишли да пият кафе със Стоян и Насран ,към тях се присъединили Огнян и Садран.На съседната маса която била в непосредствена близост седяли и жулили кафенца Лайнян и Напикан.
Садран споделил пред лицата Драган,Петкан ,Стоян,Огнян и Насран че има информация за кола която ще мине през границата натъпкана с наркотици и пари.Садран заявил че ще иска процент за информацията и процент от продажбата на придобитите - автомобил и субстанций ,ако Драган,Петкан,Огнян и Насран се съгласят да ги отнемат.
Лайнян и напикан решили че ще разкажат всичко в полицията
Конституирайте Лицата
Квалифицирайте деянията
Налице ли е вид съучастие
:lol:
Аватар
u3mamhukaa
Потребител

Мнениеот miniscule » 05 Авг 2013, 12:02

u3mamhukaa написа:Защо си мислиш че "няма как да дадат" ОПГ? Ето как горе долу би звучало - на еди коя си дата в еди колко си часа Драган и Петкан отишли да пият кафе със Стоян и Насран ,към тях се присъединили Огнян и Садран.На съседната маса която била в непосредствена близост седяли и жулили кафенца Лайнян и Напикан.
Садран споделил пред лицата Драган,Петкан ,Стоян,Огнян и Насран че има информация за кола която ще мине през границата натъпкана с наркотици и пари.Садран заявил че ще иска процент за информацията и процент от продажбата на придобитите - автомобил и субстанций ,ако Драган,Петкан,Огнян и Насран се съгласят да ги отнемат.
Лайнян и напикан решили че ще разкажат всичко в полицията
Конституирайте Лицата
Квалифицирайте деянията
Налице ли е вид съучастие
:lol:

И дисипозитивите , винаги има въпрос за тях .
Иначе , малко по- сериозно колеги
miniscule
Потребител

Мнениеот katrinn » 06 Авг 2013, 09:10

според мен е малко рано, за да се чака списъци за допуснати кандидати :)
katrinn
Нов потребител

Мнениеот pm » 06 Авг 2013, 09:12

Не всяко обикновено съучастие на поне трима души е организирана престъпна група. Също моля колегата по-горе с казуса да прояви по-сериозно отношение, поне във форума. :)
pm
Потребител

Мнениеот chandra » 06 Авг 2013, 13:09

Четете ли колеги?
Аз все още не успявам :evil: :evil: :evil:
chandra
Потребител

Мнениеот adelina_vn » 06 Авг 2013, 14:05

не си единствената, която все още не успява :(
adelina_vn
Младши потребител

Мнениеот miniscule » 06 Авг 2013, 14:17

Явно мързелът е обща болест за всички нас .
miniscule
Потребител

Мнениеот chandra » 06 Авг 2013, 22:49

Оххх, хич не е до мързел... уж си пуснах отпуска - днес ми засилиха 5 призовки! Ако ги върнат може съда да разпореди връчване на страната, а като ги знам... накрая ще си изтърват срока, защото не са звъннали... съответно ги взех...
Естествено имах връчени и от миналата седмица и все изтичаха та списвах. На финал дойде дама, на която 5 год. давност и изтича на 08.08. и аз сега бъхтя върху теорията какво да я правя на практика, че казусът и привидно елементарен е засукан и куц, че хем има материален интерес хем не е ясно как ще се определи...
Мисля да подходя адвокатската пък съда да се спасява :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
chandra
Потребител

Мнениеот joro5017 » 06 Авг 2013, 22:59

Колеги къде мога да видя казуси, които са давани на предишни конкурси за първоначално назначаване на прокурори ? Ще бъда много благодарен ако някой пусне линкове към такива казуси :wink:
joro5017
Младши потребител

Мнениеот adelina_vn » 07 Авг 2013, 10:28

Колеги, не чакайте скоро да има списъци, аз се престраших да звъня, казаха, че няма да е по-рано от септември...
adelina_vn
Младши потребител

Мнениеот miniscule » 07 Авг 2013, 11:38

Добре , че от толкова кандидат магистрати най - сетне един от нас се престраши да позвъни и да опита . Браво Ади
miniscule
Потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити